My Beloved Followers

Welcome to Wardazri VitaShoppe !

COD shaklee area: Indera Mahkota, Bandar Damansara, Balok, Beserah, Gebeng, Sg.Isap, KUANTAN and delivery throughout Malaysia (including SABAH & SARAWAK) !!!

Sms/whatsapp : 019-9887126 (Pn. Wardah)
Email : wardah.rosa@gmail.com

Saturday, October 31, 2009

Antara Mimpi dan Realiti...

Bulan berganti bulan.. tup..tup... dah 9 bulan aku pegnen...cepat tul mase berlalu..kalu tgk org lain pegnen, cam lmbt je nak bersalin. Time aku sdiri pegnen, wat keje sket, gi sane sini, tgk2 dah dah 6 bln, 7bln....9 bulan!

Start 7 bln , dah mula xleh tido lena mlm2...mimpi bukan2...pastu asyik fikir camne nasib mase bersalin nti..seeloknya ibu mengandung xbleh piki yg bukan2..nak2 bila dah nak sampai masa...tp nak wat camne, tipula kalu ckp x takut nak beranak...hanya Allah je yg menentukan segalanye..lain org lain sakitnye..kate org, rezeki masing2..xleh nak compare, kite hanya mampu berikhtiar...

Ermm..spnjg pegnen, mcm2 aku supplement aku telan. Semuanya utk kebaikan anak yg bakal lahir...NEUROGAIN, SPIRULINA, CALCIUM + MAGNESIUM and OBIMIN...aku mkn mcm2 ni sbb risau, aku ni kurus so takut baby xdpt zat plak dr badan aku ni..kang xpasal2 aku n baby same2 jd lg kurus...xmoh la..aku mesti berubah demi anak yg bakal lahir..tp yg pasti, selera mkn mase pegnen mmg menjadi2..so far aku xmengalami apa2 alahan pon utk kandungan first ni...(perghh..cam ramai anak je)..alhamdulillah, dipermudahkan Allah S.W.T.

Tiba masanya, 14 Oktober 2009, malamnye aku balik kelantan, my hometown..=) amik mc dr doktor kat Farabi start 15 to 17 Oct...18 Oct. lak ade appointment check up ngan doktor kat Kota Bharu Medical Centre (ni private hospital yg aku book utk bersalin) kul 10.00 am...xsabar nak tgk doktor scan baby..dpt tgk my baby lg...! hehehe..

I’m pregnant!????

Ade satu bulan ni (februari 2009) aku rase lain mcm je...mcm biasa aku tgu period. Tanda2 semua dah ade, so expect dah xlame ni..sini sakit, situ sakit..adusss...tp xde gak period...sometimes terdetik gak dlm hati, “isk..pregnant ke? Tp xde loya2 pun, mcm nak peot ade la...”..hmmm xmungkinla...tp makin lame instinct lg kuat mcm ade something je..aku pun ape lg, senyap2 beli pregnancy test kit...pd mulanya nak sabar, tgu lg 2-3 hari lewat..tp mlm tu jd xleh tido beb..asyik terpiki je, teringat2 n xsabar sbenarnye...so pg2 buta esoknye, terus g toilet check...

Laju je test kit tu, mula2 kuar satu line, aku just ckp dlm hati..”hmmm..mesti satu line jela nih...”...tetiba, lg satu line pon muncul...errrkkk....!!! punya terkejut...aku cam xcaye je..it’s +ve!!!!..cam xcaye yg dlm tubuh aku dah ade satu nyawa lain...tp pd ms sama aku sgt bersyukur...ptg balik keje terus bg tau hubby..die cam terkedu je..heheh..tp sbb aku sdiri pun xcaye , mlmnye g beli lg test kit tu n test lg skali esoknye..hmmm confirmlah..aku mengandung...!

Syukur Alhamdulillah...mungkin inilah berkat dpt hidup sebumbung same2 ngan hubby..dah 2 thn duk berdua je..n inilah masa yg amat sesuai skali utk kami jd ‘bertiga’...hehhe..xsabarnye nak ade baby sdiri....after confirmed by the doctor...the EDD would be on the 1st of November 2009..eeeiii..bestnye..thn ni gak aku akan ade baby..!!!

Long..Long Time Ago....


Hi semua,just nak cite sket sejarah hidup aku bermula slps aku abis blaja kat utm, yela xsemua org kenal aku and tau camne aku leh jd ape aku jadi skang..ahaha.. oklah aku cuba pendekkan cite…

Abis je blaja kat utm pd April 2005, aku terus dpt keje kat OMJ tebrau, J.Bahru as a piping engineer (skang dah pindah kat City Square, JB). Maklumlah ms tgh final exam aku sibuk g interview, dpt la plak, Alhamdulillah rezeki…

Hmmm…xsampai setahun keje situ, aku bertunang (xsilap 29 Januari 2006) dgn hubby aku Fairuz Azri and selamat menjadi isterinya pada 19 Ogos 2006…Maka slps itu bermulala suka duka kehidupan kami sbg suami isteri…ape taknye, dia kat Kuantan n aku lak kat JB..5-6 jam perjalanan tu…kesian kat hubby aku kene ulang alik dtg ngan bas, tp nak jumpa bini punya psl, sabo jela die..uhukhuk..sayang abg!

Hampir 2 tahun gak kitorg duduk asing2 mcm tu..spnjg mase tu, berbaldi-baldi air mata kuar sbb sedih, tensen, bosan duk jauh2, xmcm org lain..tp bkn la semuanye sedih aje, walaupun xmcm suami isteri lain, rezeki masa tu murah sgt rasenye…Alhamdulillah..kami tempuhi segalanya dgn penuh ketabahan dan kesabaran…

Byk kali gak g interview tp xde rezeki…sampailah satu mase ni aku pos application ke AMB, Gebeng, Kuantan (now known as Asturi Metal Builders Sdn. Bhd) and dipanggil utk interview…was interviewed by the managing director…and syukur yg teramat, finally I got the job ! Hari tu jugak die offer aku…xtau nak ckp betapa gembiranya aku dgn berita tu..aku terus terima, yela mane taknye, lame beb berusaha cari keje..hasrat nak duk sekali kesampaian jua…So bln oktober 2008, aku start keje situ……ermmm..gitulah citenye serba sedikit..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts