My Beloved Followers

Welcome to Wardazri VitaShoppe !

COD shaklee area: Indera Mahkota, Bandar Damansara, Balok, Beserah, Gebeng, Sg.Isap, KUANTAN and delivery throughout Malaysia (including SABAH & SARAWAK) !!!

Sms/whatsapp : 019-9887126 (Pn. Wardah)
Email : wardah.rosa@gmail.com

Wednesday, September 29, 2010

Susah ke nak berus GIGI bayi??!

gambar berus gigi Batrisya yg baru ibu beli...ahahhaha...lum test lg pasal gigi baru ade dua, pendek je lg....
tp terfikir gak mesti susah nak ajar die berus gigi atau kite nak berus gigi die...mau bersilat/karate dalam toilet nanti...heheh

kut2 la kawan2 ade cdgn camne nak mendidik anak supaya suka berus gigi? meh la kongsi ngan ibu..hehehhe

12 comments:

kak long said...

anak kaklong berus gigi masa dah ada 4 btg...ubt gg kodomo jer yg dia nak..
klu colgate..mint yer byk..dia x nak...

Hezesuze said...

wah bagusnye kocik2 lagik dah ajar anak berus gigi...

anak2 weols bila dah ada gg penuh baru suh dowang berus gg...lagipun gusi kan sensitif...

sarah-najwan said...

salam wardah..

akak guna berus gg utk bby tu..ala..tu pun kdg2 je berus..hihi..skrg sarah kene gingivitis lak..

p/s: akak da crop gmbar tu..jd kabur jgk...kene try buat dgn photoscape lak..

SYaMiLa said...

anak2 sya pun mula berus gigi bila dh ada 2 batang..mula2 dulu guna kodomo la...

skrg ni dh tk nak..lebih suka guna safi anggur & stawbery...tiap 3 bulan tukar berus gigi lain dgn reka bentuk yg comel2..baru budak2 tu nk berus gigi...he3..

mamalieyna said...

hehe..anak2 mmg kena ajar dr kecik berus gigi ni..tp tula..makin besar ni, bkn naknye kita gosokkan..dia nak buat sndiri..sudahnya..bukan berberus sgt, makan ubat gigi je lebih..=P

ibu_BatRiSya @wardah said...

tu la...risau takut gigi die rosak lak kalu biar je..tau jela baby minum susu formula senang sket nak rongak..

Rizziela said...

memang susah nak berus gigi budak kecik....tp bila dengan daddy dia ..senang ajer dia berus..

Hubby berus dulu..lepas tu baru bagi dia berus sendiri

cha said...

sama ngan oni punya berus gigi, haha dia amek warna hijau.

oni suka berus sendiri, kita kena berus gigi juga. nanti dia tiru. lepas habis berus, kita baru beruskan dia punya gigi, "tunjuk gigi oni, tunjuk umi mana gigi oni" bila dia tunjuk gigi, berusla. hehe...

memang susah, yang penting perasa ubat gigi tu mesti sedap.

Zaidah said...

anak2 zai masa kecik baru 2 3 batang gigi...zai akan gosokkan ngan towel perlahan2...bila gigi dah nak penuh baru zai belikan berus gigi n ubat gigi yang perasa fruity ...

zue @ annaleeya said...

klu kecik lg mcm batrisya tuh, better wardah beli berus gigi yg blh masukkan kt jari kita tuh... lgpon gigi pon x byk lagi kan??? sbb klu guna yg btg gini, takut luka plak gusi... gusi baby kan sensitif...

klu gigi dah byk sket baru guna berus gigi yg bese jer...

'NuReeN' said...

x der la susah sgt.. pujukan memainkan peranan penting.. hehehe.. elly dr kecik smpi skrg mmg sennag nk gsk gigi dia

ibu_BatRiSya @wardah said...

buah fikiran yg bernas dari kawan2 semua..mekasih!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Life, My Diary

Popular Posts