My Beloved Followers

Welcome to Wardazri VitaShoppe !

COD shaklee area: Indera Mahkota, Bandar Damansara, Balok, Beserah, Gebeng, Sg.Isap, KUANTAN and delivery throughout Malaysia (including SABAH & SARAWAK) !!!

Sms/whatsapp : 019-9887126 (Pn. Wardah)
Email : wardah.rosa@gmail.com

Wednesday, October 6, 2010

Nak tanya pendapat ibu-ibu...pasal SUSU !


fuhhh..penat masih lagi terasa.....hmmm..ibu saje nak tanya pendapat kawan2 ibu semua...pasal susu tepung...skang ni Batrisya minum susu formula brand wyeth iaitu "Promil Gold"...
xlama lagi die dah nak masuk umur setahun..so haruslah tukar kepada susu untuk budak umur setahun ke atas lak...hehhe

agak2 susu ape yg sesuai ekkk?? yang berbaloi-baloi hargenye...yelah, susu promil gold ni bleh dikatan agak mahal gak...ibu cuba nak jimat sket akan dtg...tp yela, org kata ape salahnye belanja sket utk anak sendiri kan?kan?...tp kalu bleh nak la yg berpatutan tp sedap...huhuhuu..

susu ape ek? DUMEX Dugro? Sustagen ?

15 comments:

Masrina binti Alim said...

tak tau lah kak,kekadang x leh nak ckp gak nga susu for bb ni.asal sesuai nga perut dia pon dah kira bagus.sbb sesetengah bb susah nak terima susu lain drpd yg kebiasaan.nanti kembung lah,sembelit lah..kesian lak kat bb.kena byk guna kaedah cuba jaya lah.tapi kalo nak senang akak sambung jer nga wyeth jugak,sbb perut dia dah imun nga susu tuh kan..

~ayu.oyie.yuna~ said...

Salam perkenalan ;)
Kebetulan sy pun tgh dilema psl susu ni,sy cadang nak tukar ke susu yg berbaloi2 juga harganya,skrg ni minum isomil plus (soya) yg agak menjejaskan bajet bulanan,hehe ;) Ekceli ni dah masuk 4x cuba tukar tp x bjaya..mcm2 masalah,especially kembung..tp skrg tgh mencuba Anmum Essential Langkah 3..(",)

MRS. K said...

hadif dari kecik minum s26 till now progress gold! memang setia dgn wyeth gitu.. takpe la yang, anak baru sorang.. continue jer la. so far, hadif minum susu ni ok jer.. aktif dan cerdik!

tak payah tukar la, nanti dah naik setahun susu dah murah kan! beli dekat kedai ubat cina lagi murah! klu time sale tu, beli stok byk2 terus..

zurazari said...

erm.... zura guna mamil gold coz kalo tak silap susu tu jer yg ader halal mesia...=)
tp b4 penah try enfalac n anmum...
sumer ok jer...

.::Mama_alya::. said...

Try dumex dupro kak wardah...harge ok n susu pun ok... So far akmalia xde skit perut n sembelit sgt..kak wardah try yg pack kck dl..klo xsesuai try susu lain...

mama rifQy said...

me mmg tak reti la kak sal FM nih!xde xperience lagik..Iqy BF lagi.cume ade la skali dua bagi anmum! kalau xsempat buat stock susu utk die!

Cute MuM said...

xtau la sis... tapi anak buah minum Dumex...

LyNn HaMzAh said...

lynn ikut jer step yg berikutnya utk qistina...tp mcm tergerak nak tukarkan juga ke susu lain...ramai yg kata enfalac bagus utk minda kanak2...

Zaidah said...

opismate kate dugro pun ok...zai memang tak berapa tahu sebab BF cuma masa nabil n nabilah zai beri diorang dutch lady...

Hezesuze said...

susu ENFAKID..mmg bagus tuk tumbesaran otak anak2....

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

kiter memang pengguna setia Wyeth ni...ari tu pernah try Enfa...tapi balik semula pada progress..ok je janji sesuai dengan budak...sebab semua budak bukan sama penerimaannya...

'NuReeN' said...

ellesya minum susu ni smpi smpi 2 tahun.. susu ni mmg ok sgt2.. klau nk tukaq rasanya sustagen ok jgk.. tp harga murah cikit jerr dr promise golg nih..

dumex ada member try anak dia susah nk buang air besar.. enfalac ok jgk..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

semua mmg pandai buat muka!!! hehe

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

arief minum anmum
anmum ne ada beberapa tahap
0-6,6-12,12 ke atas
setakat ne tak berani nak tukar2 susu
tukar tahp iyelah hehe
sbb perut arief dari kecik sensetif

dulu masa kecik2 bagi snow bagi sama dgn kakaknya si amana
tgok setiap kali habis sebotol susu
masa tue jugak dia berak sampai meleleh kuar pempes..
lama jugak try .....akhirnya kerana terlupa bawak snow main beli je anmum
tgok2 serasi pulak
sampaila sekarang tak berani tukar

Lelord said...

najlaa dulu penah guna enfagrow ok gak pastu biler umo 2 thn lebih tuko neslac gold n skang kat doha minum susu promise gold pasal susu lain x sma ngan mesia pya.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Life, My Diary

Popular Posts