My Beloved Followers

Welcome to Wardazri VitaShoppe !

COD shaklee area: Indera Mahkota, Bandar Damansara, Balok, Beserah, Gebeng, Sg.Isap, KUANTAN and delivery throughout Malaysia (including SABAH & SARAWAK) !!!

Sms/whatsapp : 019-9887126 (Pn. Wardah)
Email : wardah.rosa@gmail.com

Saturday, October 2, 2010

*Nuffnang* Ramai x tau apa maksud Bintang-bintang ni kan ?

Yeayy..my star for Large Rec dah tambah lagi satu, jadi full 5 STAR !!!
ramai gak yg xtau ape maksud pertambahan bintang tu..nak tau? jom ibu cuba wat kesimpulan dari ape yg en.Nuffnang inform kat kite..actually semua org boleh baca kat akaun nuffnang masing2...tp ibu tgh rajin nak tlg translate sket2..

kat bawah ni ayat yg ibu copy dari nuff..

The truth is many factors affect a blog’s selection in being delivered a Cost-Per-Unique Visitor ad, among many is the ad placement on the blog and whether a blog is Glitterati or not.

However, another very very important factor that advertisers look at is often the historical click-through ratio that a blogger gets for a previously run campaign on his/her blog. The more clicks and the higher the CTR that a blogger gets, the more likely that a future advertiser will choose to run a campaign on the individual blog.

The click-rating ranges from 1 to 5 levels. 5 being the best, and 1 being the lowest. Each week the Click-rating will be updated based on the campaign that ran in the previous week. If there was no campaign in the previous week then there will be no change in the Click-Rating of a blog.

maksudnye rating 1 sampai 5 tu menunjukkan ramai tak ramainye orang yg datang klik kat situ...so macam ibu punya, 5 star untuk ads yg kat space Large rectangle, so maksudnye memang ramai dtg klik situ..then tu pasal advertiser suka bagi BE kat ibu and menempek kat tmpt sama je sbb ramai klik situ...
huhuhuuu..ada paham ke...? ibu pon kene byk blaja lg...sama2 kite belaja...

7 comments:

kemma said...

wardah sy still confius..pasai sy nye earning..sy tgok org lain ade tulih Be la..ME la..kat sy tulih campaign je..sy confiusla.

zurazari said...

oooo... baru la tau... so ibu ader tips tak ley ajar zura...

aSmiDar said...

oooo..baru paham..ingat untuk hape la bintang tu..huhu

cha said...

kita punya duduk nombor 3 je, suka benorrr... :D

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

tq for sharing info..
baru ku taw, hihihihi

fromjarn said...

tq a lot..hehe

cosmocraze said...

oh baru I paham.. sebelum ni, I pelik pulak kenapa star i tak naik-naik lagi... nampaknye I kena famouskan la ye...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Life, My Diary

Popular Posts