My Beloved Followers

Welcome to Wardazri VitaShoppe !

COD shaklee area: Indera Mahkota, Bandar Damansara, Balok, Beserah, Gebeng, Sg.Isap, KUANTAN and delivery throughout Malaysia (including SABAH & SARAWAK) !!!

Sms/whatsapp : 019-9887126 (Pn. Wardah)
Email : wardah.rosa@gmail.com

Saturday, November 13, 2010

Anak anda pernah kena demam CAMPAK kali ke-2 ???



nampak tak bintik-bintik merah kat muka Batrisya tu? hmmm sori kalu gamba xclear ...

beberapa bulan lepas, sebelum raya puasa ari tu, die dah kene demam campak...ibu dah bagi air kelapa suatu ptg yg die demam tu...terus cam ilang die punya campak...n jd aktif...
so ibu agak dulu campak die lum abis kuar lg la...ermmmm...

then kebetulan isnin-selasa lepas, Batrisya demam dgn tiba2...mlm demam, pastu siang ok balik..then ibu dah nampak bintik2 merah naik kat muka ngan badan..ku sangka kan ruam je...
tp 2-3 ari xilang laa....
semalam (jumaat), lagi byk naik then cikgu taska die pon cakap campak...uhuhuhu...
dah bagi minum air kelapa dah..harap2 anak ibu cepat sembuh...

cuma nak tau, kengkawan penah ke ade anak yg naik campak 2-3 kali nih..ape nak buat ek?

10 comments:

anamizu said...

belom ade anak lagi..hihi
tp mak ana pon ckp kalo kene dmm cmpk mnum air kelapa byk2...

mamalieyna said...

pernah..arif pun belum umur 2 thn, dah 2x kena campak..biasanya dia baik sndiri ja, + sapu ubat gatal seluruh badan dia..tu jer bleh buat..huhu..

hope batrisyia cepat pulih k!

eiysya zasya's said...

akak tak bawak ke klinik ke?
saya xde anak..hehe tapi, saya pernah kena campak 2 kali..dalam masa sebulan..

pearl said...

anak I dulu pun kene 2kali. sekali masa baby, sekali masa toddler. Agaknye sbb tak dengar petua MIL I dulu, sbb katenye if pertama kali kene, baru keluar bintik sikit2, jgn disapu ubat tuh..
sbb nanti bile sapu dia keluar sikit..so tak jadi keluar banyaknye. Sbb itulah dua-dua anak I kene 2 kali gak..ahaks.. redha je le. tapi memang kesian tengok anak2 rimas kan

Mama Balqis said...

my baby pun kena campak 2x...org kata campak tak abis....

cha said...

bawak pergi jumpa doktor la kak. cian Batrisya. Oni blm kena campak lagi.

Mama Ardini said...

kalu tak silap, campak or chicken pox kena sekali je..erm, tak refer to paed ke wardah?

Amri Abd Rani said...

Xpernah plak...antibody xkuat kot...hehe

*Letih balik rempit..hehe..meh kita main follow memollow plak......

ibu_BatRiSya @wardah said...

terima kasih atas pandangan anda semua !

Alhamdulillah nampak Batrisya cam dah semakin pulih....=)

yahaya said...

selalunya sekali saja,mungkin yg pertama tu..tak habis keluar..kot

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Life, My Diary

Popular Posts