My Beloved Followers

Welcome to Wardazri VitaShoppe !

COD shaklee area: Indera Mahkota, Bandar Damansara, Balok, Beserah, Gebeng, Sg.Isap, KUANTAN and delivery throughout Malaysia (including SABAH & SARAWAK) !!!

Sms/whatsapp : 019-9887126 (Pn. Wardah)
Email : wardah.rosa@gmail.com

Thursday, November 11, 2010

First time bawak Honda Stream

Bersyukur sangat atas kurniaan rezeki daripada ALLAH SWT...
Alhamdulillah, sebelum usia cecah 30 tahun, ibu dah dapat beli rumah sendiri, berkahwin dan punyai seorang anak yg comel dan akhir sekali, ibu berjaya gak beli salah satu kereta idaman kami iaitu 'honda stream RSZ'... (wahhh..bunyi cam byk lg jerk nak beli..uhuhu)

and semalam first time ibu drive kete ni pi keje...wohhooo....berdebar jugak...mane taknya, biasa drive viva yg comel kecik tu, ni 2 kali ganda...agak janggal gakla...dari segi best x best tu, serius mmg bestla bawak kete ni..smooth je cuma ibu cuak gak time nak potong lori besa2 kat highway tu, rase cam x muat jerk..errmmm..satu lagi time nak U-turn, waaa masa tgk cermin tgh nak tgk belakang tu rase cam kete keciiikkk je...jauuuuuhhhh je....ibu susah nak agak la...tp Alhamdulillah berjaya gak melauinya dgn tabah.

nape ibu susah2 nak bawak kete ni sedangkan viva ade lg ??!
haaa....ibu pun penyumbang terbesar gak ape time nak beli kete ni...mana tahan tengok en.hubby je yg kembang kempis idung bawak kete baru kan...xkisah kete ape tp ibu pon nak gak try bawak kete baru, tul tak puan-puan???.....hehheheheeee~~~


gambar amik masa kat showroom Honda


antara kelainan kete ni dari viva yang buat ibu terhegeh-hegeh sket nak bawak....ialah....xde handbrake..tp 'feetbrake'...yg kecik sbelah brake tuh..nampak tak??

i loiiiiikkkkkeeeee.....

lagi satu....gear kat dashboard ni...kalu viva kan kat sbelah kita...tgn mesti nak letak kat sbelah kalu nak tukar gear..uhuhuhu...xbiasa lg maaa...

p/s: ibu doakan kite semua murah rezeki..dan dapat beli apa yg kita impikan..

18 comments:

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

semoga tertunai hajat dihati...aminn...

mama tisya said...

murah rezeki dh ada umh sendiri..kete pn bole tahan best...

faiez said...

bestnyer wardah......bile la my turn nk pakai keta mahal2 nieh....cm xlayak jer...

SaRaa said...

bestnyer!!..murah rezeki!!..sara pun harap2 b4 umur 30 ade harta sdri selain kete..hehe

[-suziey-] said...

alhamdulillah rezeki dari aAllah..bestnye dh dpt honda stream..best best

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

wahhhhhhhhhh
tahniahhhhhhhhhh..
mesti bangga + seronok gila kan???
semoga terus dimurahkan rezeki
bila batrisya nak dapat adik baru lak??haha

eima said...

wahhh stream ...
tak merasa .... sbb kena korbankan kepentingan keseronokan & anak² dulu... tgu tua sikit nanti br bleh nk merasa kot... huhu

anyway best nye keta baru .... 2.0??
jgn lupa berpantang tau... buat doa selamat ke...

Nad @ MamaZakwan said...

alhamdulilah syukur dgn rezeki yg Allah beri..

Hezesuze said...

waaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhh!!
akhirnye kete idaman menjadi kenyataan...alhamdulillah uols

weols tumpang gembira jugak...bleh arr bawak weols jenjalan nnti ek hehe

Rizziela said...

Alhamdullilah..

Turn saya tak tau la bila akan tiba

Ciklinn said...

wah syiokknya bila impian jadi kenyataann.... berhati2 dijalanraya yer

Masrina binti Alim said...

waweeee..sonok ar batrisya pat naik kete bawu...
musti kak wardah nampk kecik jer bila duk dlm keta besar tu kn..heeee..buleh imagine la..comel jer..

haszuraidah ishak said...

bestnyerrr...tahniah..mesti best kan..tapi me tak berani lagi nak bawak keta2 besau ni..huhuhu

mama rifQy said...

waaaaaaaaaaaa!!suke

Izan Ishak said...

alhamdulillah...murah rezeki mama sekeluarga....

ibu_BatRiSya @wardah said...

terima kasih atas komen anda semua..;)

mygoldpen said...

wardah, beshnye beli stream...tahniah2..anyway, still kt gebeng lg ker?ari tu hubby aku interview kt cryovac..xtau la dpt ke x..

ibu_BatRiSya @wardah said...

aah kat gebeng...hehhe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Life, My Diary

Popular Posts