My Beloved Followers

Welcome to Wardazri VitaShoppe !

COD shaklee area: Indera Mahkota, Bandar Damansara, Balok, Beserah, Gebeng, Sg.Isap, KUANTAN and delivery throughout Malaysia (including SABAH & SARAWAK) !!!

Sms/whatsapp : 019-9887126 (Pn. Wardah)
Email : wardah.rosa@gmail.com

Sunday, November 28, 2010

Makhluk halus yang mengganggu Bayi

minggu yang xberapa baik buat Batrisya kerana anak ibu tu mengalami selsema dan batuk...kali ni batuknya lebih teruk dari selesema...malam2 asyik sedar sbb batuk...kesian sgt...ubat dah bagi..xtau lg nak wat camne..

hmm..berbalik pada topik atas...orang melayu biasala takan lari dari kejadian macam ni (kaum lain pon ade kut?!)...mesti ramai yg dah ade pengalaman kan?
Alhamdulillah setakat ni Batrisya xpernah terkena gangguan makhluk tersebut...

just nak reveal sket2 je berdasarkan ape yg member ade cite...yg dah pegi berubat...rupa makhluk yg selalu ganggu anak-anak kecik a.k.a NEWBORN babies ni macam beruk@monyet, kecik & pendek je dalam paras lutut....berbulu mcm monyet tu la...hmmm wallahualam...
mintak jauh la walau camne pon rupanya...xsanggup den nak tgk..eeeiiiii...!!!
sesetengah juga berpendapat 'bende' ni ikut baby tu dari hospital lagi...memang die tunggu org bersalin ni...

sape2 ade anak yg selalu terkena sawan ke meracau/menangis malam2, cepat2 bawak g berubat kay...sian anak tu diganggu/ditegur makhluk tu...hmmm...

p/s: ade sape ade pengalaman pasal ni, blehla share ngan kengkawan ibu yg lain...! TQ!

5 comments:

Nadya said...

aydan pernah kene mase kecik2 dulu..start kol 9 mlm die mesti nangis tak benti2 sampai la kul 12-1..dodoi sumer tak jalan.dah tukar pampers, letak minyak telon xbenti2 gak nangis.sampai die penat br nk tido.sian sgt.mmg notice dlm bilik tu die salu pandang 2 sudut gy same setiap hari..pegi berubat kt darus syifa'..alhamdulillah lepas tu dah ok.

omurice said...

omu xde pengalaman..cuma nak bercerita kisah Omu masa kecik2 dulu, mak kata tiap kali masuk bulan baru Omu pasti menangis 2jam tanpa henti..huhu.tahun lepas Omu berubat alternatif ngan lecturer Omu. lec kata dalam badan Omu ada 'benda'.hah?! memang terkejut la..

ch@ said...

kadang2 biarkan oni main sorg2 waktu mlm pun seram juga. tkt begini la.

Qaseh dalia adelia said...

sabar ye sis..hope baby cepat2 sembuh..eh takut tgk muke beruk tu ..bukan anak2 je meracau org tua pun same hehe

Sitisifir10 said...

:) teringat zaman beranakkan uwaiys terpaksa gi kursus...tp kata org yg nampak tu ia berbulu panjang dan sgt besar... kami tak bawa berubat cuma azan masa dia menangis dan baca yasin saja

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Life, My Diary

Popular Posts