My Beloved Followers

Welcome to Wardazri VitaShoppe !

COD shaklee area: Indera Mahkota, Bandar Damansara, Balok, Beserah, Gebeng, Sg.Isap, KUANTAN and delivery throughout Malaysia (including SABAH & SARAWAK) !!!

Sms/whatsapp : 019-9887126 (Pn. Wardah)
Email : wardah.rosa@gmail.com

Friday, November 19, 2010

Sedikit Pendarahan Antara Tanda Awal Kehamilan

sumber: ratuhati

Antara tanda kehamilan yang dialami oleh sesetengah wanita ialah sedikit pendarahan melalui vagina. Ia dikenali sebagai pendarahan implantasi (implantation), yang berlaku apabila telur yang telah dipersenyawakan melekat kepada dinding rahim - lebih kurang 10-14 hari selepas persenyawaan. Pendarahan ini biasanya berlaku lebih awal dengan warna darah yang lebih cerah dan kuantiti darah yang sedikit berbanding haid yang biasa dialami. Pendarahan ini biasanya tidak berlaku dalam jangkamasa yang lama seperti haid. Sesetengah wanita juga mengalami sakit seakan senggugut.

p/s : ramai yang xtau pasal ni terutama yang baru berkahwin dan baru nak ade cahaya mata yang pertama so ibu cuma nak share ape yang ibu pernah baca masa ngandungkan Batrisya dulu....dan perkara ni mmg berlaku juga pada ibu dulu cuma xdela kuar darah yg banyak pun...macam baru nak period tu...first2 tu mmg igt nak period, rupanya i pregnant ! hihi




10 comments:

Mujahadah said...

yeke? mJ baru tahu.. hehe.. ops..mJ lom kawen.. info bguna utk masa depan... :)

i k i N said...

ooo....ok! =)

Anonymous said...

Artikel ini sangat menarik, terutama karena saya sedang mencari pemikiran tentang hal ini Kamis lalu subjek.

Anonymous said...

Kedengarannya bagus, saya suka membaca blog Anda, hanya ditambahkan ke favorit saya;)

Anonymous said...

implantation bledding tu slps lewat dtg period ke?

Anonymous said...

Salam... Sekadar nk bertanya... Saya sepatutnya period pada 8/6/2012.. 9/6/2012 saya rasa senggugut tapi x period... 10/6/2012 ada something berwarna coklat bercampur sedikit darah... Senggugut memang teruk... Then x period... Check urin -ve... Ada kemungkinan ke utk pregnant...

Anonymous said...

Klu pendarahn hari ke 25...sdangkn period hr ke 28..terawl 3 hari..adkh sy mengalami implatation

farah nabila muhammad said...

salam..sy nk tnya,sy bru bkawin 3bln lps..knpe ek haid sy tdk teratur,kdg2 2 kli sbulan...sdgkn sblum khawin haid sy teratur.

ibu_BatRiSya @wardah said...

Sis farah, rasenya itu berlaku perubahan hormon lps kahwin. Try tunggu dulu tgk mcm mana ye. InshaAllah ade je peluang utk pregnen tu, masih awal lg.jgn risau hehe. Tp kalu berlarutan, bleh cuba produk shaklee utk try stabilkn hormon n atur blk period ;)

eva natasya said...

hm... bru2 ney sy ade period jugak.. darah mmmg kuantiti yg skit lar.. pastu... msa penat jer darah tu kuar tpi msih dlm kuantiti yg sdikit... sy xde pngalaman pasal ni.. pastu perut blik2 rsa skit .. nak kata lapar tak jugak.. mungkin sengugut... nak minta info nih... eva96natasya@gmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Life, My Diary

Popular Posts