My Beloved Followers

Welcome to Wardazri VitaShoppe !

COD shaklee area: Indera Mahkota, Bandar Damansara, Balok, Beserah, Gebeng, Sg.Isap, KUANTAN and delivery throughout Malaysia (including SABAH & SARAWAK) !!!

Sms/whatsapp : 019-9887126 (Pn. Wardah)
Email : wardah.rosa@gmail.com

Saturday, January 1, 2011

Azam baru & wishlist ibu untuk tahun 2011 !

first of all...oleh kerana esok tahun baru , maka...

HAPPY NEW YEAR 2011 !!!

ok..setiap orang mesti ade azam baru setiap kali nak masuk tahun baru kan? mcm tu jugak ibu...
entry ini akan jadi checklist untuk ibu buat tahun 2011...dan ibu akan rujuk balik entry ni di masa akan dtg sama ada dapat capai atau tidak...hehhehe

untuk thn 2010, memang tahun yang mana kami belanjakan wang secara besar-besaran ! mane taknye, cantikkan umah baru (masuk umah dlm bulan 4)..beli henpon....dan...kemudian terbeli plak kete baru...hikhik...

ape die azam baru & wishlist ibu ??!

untuk diri sendiri,
* nak cuba jadi seorang isteri dan juga ibu yg lebih baik dari tahun 2010 !
* nak ubah bbrp perangai ibu yg xsenonoh kpd lebih senonoh untuk 2011 ini..
* jadi pekerja yg lebih fokus terhadap kerja...dan akan cuba usaha untuk improve !
* nak tingkatkan keyakinan diri...
* lebih berdisiplin dlm menguruskan kewangan serta ekonomi keluarga..

sebagai ibu ,
lepas Batrisya dah bleh jalan, nak bawak die pegi;
* zoo negara
* genting highland
* cameron highland
* Gambang water theme park (atau mane2 theme park)
* pegi jauh sket yg perlu naik flight...nak ajar die naik flight !

kalu dah bleh cakap banyak;
* nak ajar mengaji sket2
* kenal huruf dan nombor
* kenal binatang
untuk umah;
* nak tukar pagar, nak buh tile..bla...bla...
* nak cantikkan laman umah la (tambah pokok2)......so tahun 2011 ni akan lebih pada exterior design plak !

sebagai seorang manusia yang perlu ade matlamat hidup & ade keinginan, ibu nak;

* lunaskan hutang2 besar
Alhamdulillah, untuk tahun 2010, dah berjaya full settle kete VIVA ibu tu...hehheee...
* nak beli camera DSLR ;

Nikon D90 SLR Digital Camera Kit Set (Free 4GB SD + Nikon DSLR Bag!) (12.3MP, DX Format, 3" LCD, Live View, Video, 4.5fps) with Nikon AF-S DX NIKKOR 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR Lens
yang ini....NIKON D90

atau..

^

^

^

yang ini..
Canon EOS 50D Digital SLR Camera Kit Set with EF-S 18-200mm f/3.5-5.6 IS Standard Zoom Lens (Canon Malaysia)
CANON EOS 50D

atau...

^

^

^

ini..
Canon EOS 550D Digital SLR Camera + Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS Lens (18.0 MP CMOS (APS-C) Sensor, Full HD 1080p Video, Advanced Live View, 3" 1.04 Million Dot Clear View LCD, 3.7 fps)
CANON EOS 550D

* Tukar berukben kepada STREAMYX !
*dan...yang paling agak mustahil sket...tukar VIVA kepada .......(lihat gambar seperti di bawah)...berangan pun jadi la...kalu nak ikutkan, kete idaman ialah honda city, tp atas sbb2 tertentu terpaksa beli viva je dulu pasal dulu duk asing ngan hubby so takut tetiba kene benti jd housewife (kalu xdpt keje laa), xmampu lak nak byr City tu...ermmpphh...

calon-calonnya adalah;

^

^

^


Suzuki Swift
^

^

^


new Honda Jazz

^

^

^

new Honda Insight

mudah-mudahan termakbul...amiiinnnnnnn...

13 comments:

mamawana said...

Bestnyer andai dapat ku miliki jua keta2 itewww.....namun huhuhu... banyak commitment. Semoga berjaya mencapai segala hajat dan impian.

Arizakiah said...

Ya Allah yang tuhanku,
Makbulkanlah doa wanita ini....

Amin..

mygoldpen said...

aku pn minat honda insight..tp cc xbesar hehehe..tp yg penting environment-friendly kn? chaiyok wadah :)

Gieyana said...

Aminn..mudah2an termakbul yer..kalau x semua pon mybe 50% pon ok gak kan!..:D

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

suka honda jazz tueeeeeee

mamalieyna said...

Selamat tahun baru 2011!

moga2 azam tahun baru dipermudahkan utk termakbul..insyallah..! ^_^

Cute MuM said...

selamat tahun baru...
semoga semua impian tercapai..

Rashita said...

kita suka swift tu..hu hu sejak dulu lagi..tapi terpendam dihati..tak kesampaian...kalau beli..hello la..kot kot berjangkit...leh parking sebelah...hu hu hu :(

Ummi AmnaAmzar said...

eh! bukan ibu dah beli kete honda ke?

Kamil ace said...

kete honda tu lawa la kaler dia..cantek!!

maCy said...

wah besar impian. semoga berjaya :)

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah banyaknya harpan & cita2 hope tercapai k semua yang diimpikan, tak capai semua at least beberapa pun jadik la kan

ibu_BatRiSya @wardah said...

terima kasih semua !

hehhe..
ummiamna&amzar: mmg dah beli tp tu considered cik abg punya...ibu punya lum lg..heheh
tp tgk keadaanla..ntah bila nak tercapai..ermm

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Life, My Diary

Popular Posts