My Beloved Followers

Welcome to Wardazri VitaShoppe !

COD shaklee area: Indera Mahkota, Bandar Damansara, Balok, Beserah, Gebeng, Sg.Isap, KUANTAN and delivery throughout Malaysia (including SABAH & SARAWAK) !!!

Sms/whatsapp : 019-9887126 (Pn. Wardah)
Email : wardah.rosa@gmail.com

Monday, December 13, 2010

Baby ade KAHAK...sian kat Batrisya...=(

hayati gambar selingan dulu...
di ambil masa kenduri kahwin sepupu ayah Batrisya;



tetiba rase mcm lost lak bila dah lame x bukak blog..
ibu balik kampung lg belah ayah Batrisya sbb sepupu kami nak kawin..so...kenela balik...huhuh

ape yg risaukan ibu skang ni ialah keadaan Batrisya yg xberapa sihat sejak 2 minggu lepas...

Batrisya selsema, batuk & kadang2 demam jugak...dah bagi antibiotik pon xberapa nak redha...siang ade masa dia akan sihat, tp bila malam je, mula2 die memnag tido lena sangat, tp pagi2 buta tetiba die akan batuk ngan kuat sampai mcm nak termuntah...hmmm..sian anak ibu, xtau nak wat camne...

punca utama sebab ade KAHAK dalam saluran pernafasan die...setakat ni xpernah pi sedut kahak lg..selalu bgantung pada ubat dan biasanye dia cepat je sihat tp....kali ni lame sket n mcm teruk sgt kahaknya...kalu bleh xnak masuk spital...hmmm...

ade ke anak ibu-ibu yg pernah mengalami situasi sama? perlu ke sampai kene sedut gas semua tu?

5 comments:

MRS. K said...

anak saya penah sekali amik nab sebab kahak tu...siap sewa neb bawak balik umah..

dun wory, takde side effect pon amik neb tu..

Mrs.Imran said...

kesian nya Batrisya...kalo dah macam nih la gayanya,mandi pagi jgn basah rambut dia, dah petang2 blh la...n lagi 1 pagi2 bg anak makan madu asli,sikitttt je...i'allah,akan kurang n hilang...amalkan la...anak2 saya setakat nih alhamdulillah tak pernah kena sedut gas...

Iman's Umi said...

Olo sian batrisya...get well soon, dear!

Ummi AmnaAmzar said...

ibu bwk g jumpe doktor pakar dulu..hr tu anak ummi yg umo 11 bulan kene gak camni...risau gak mula2 tu sbb batuk xbaik2..then bwk g pakar kanak2..bile doktor check doc kata xperlu nak sedut kahak..dia bg 3 jenis ubat batuk..1 utk batuk, 1 paru2 1 lg ubat athma(xde athma tp utk protect rsnya)..alhamdulillah..lpas 3 hr baik..lg 1 kalau batrisya batuk n telan kahak tu.its ok..sbb kahak akan kluar melalui saluran najis...bdk2 xreti nak buang kahak, kannn..tu pengalaman ummi..just share

AngahSayang2314 said...

alo..alo..cian dia...yer.....
apa pun angah 4llow dulu yer jom tukar link

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Life, My Diary

Popular Posts