My Beloved Followers

Welcome to Wardazri VitaShoppe !

COD shaklee area: Indera Mahkota, Bandar Damansara, Balok, Beserah, Gebeng, Sg.Isap, KUANTAN and delivery throughout Malaysia (including SABAH & SARAWAK) !!!

Sms/whatsapp : 019-9887126 (Pn. Wardah)
Email : wardah.rosa@gmail.com

Friday, December 24, 2010

Batrisya dan Tragedi Disember 2009...peringatan untuk semua..

kejadian ini berlaku setahun yg lalu...kalu xsilap 21 disember 2009...ini merupakan antara pengalaman paling PAHIT pernah ibu lalui sepanjang ibu hidup ni lah...
bukan niat nak mengungkit kisah lama yang sedih..tp ibu rase bagus jugak sebagai pengajaran dan teladan buat ibu-ibu serta kawan2 di luar sana...

peristiwa yg ibu xberapa suka nak ingat ni terjadi masa ibu baru je lepas pantang....dekat jengka, umah mertua..

ari tu on d way nak pi cucuk Batrisya yang ke-2 bulan. so pegi klinik desa, tp xde orang..pastu decide nak terus cucuk kat hospital bandar pusat jengka...kat situ nurse ckp xleh wat kat situ, kene g klinik desa gak..jadi kami patah balik...hmmm...

masa patah balik tu lah, kami yg masa tu kat lane belah kanan, bawak kete mcm biasa,
tetiba kete yg duk lane belah kiri (jauh kat depan kami) ni bleh plak wat u-turn kat simpang tiga jalan tu...ape lagi, kami yg tgh straight ni, langgar je la kete die...

masa tu tuhan jela tau perasaan ibu...mujur ibu dan Batrisya duduk kat seat belakang, Batrisya dalam car seater..tp...yg ralatnye bila...ibu xketatkan safety belt kat car seater tu...jd Batrisya telah terpelanting jatuh ntah camne ke bawah seat tmpt duduk depan...
xdpt bayangkan kalu masa tu kami berdua duk kat depan camne...sebab air bag pecah...impak mmg sgt kuat ms tu..hmmm..

ibu nangis je setiap kali tgk Batrisya lps eksiden,
mane taknya, cara die menangis masa tu lain sgt...tersedu-sedu pastu tersekat-sekat...takut sgt...tuhan je yg tau...=((

syukur Alhamdulillah...doktor sahkan Batrisya xde pape...xde kesan lebam kat kepala mahupun pendarahan...ade org ckp, biasanya bayi ni malaikat akan bantu dan sambut....syukur sgt Allah panjangkan umur kami sekeluarga...kalu tak, mungkin blog ini takkan wujud pun..terkubur skali...apepun kesan lebam akibat eksiden tu still ade lg kat ibu ni...

bawah ni beberapa gambar masa kejadian...

semasa kejadian..viva dan wira...


rupa kete viva ku yg comel telah jadi begini rupa..



air bag pon pecah...stereng patah!

kereta ni memang total lost ok...

khabarnye..budak yg drive ni xde lesen pon...budak student uitm...pinjam kete mak...
report pon buat atas nama mak untuk claim insurans diorang...hmmm...walaupun kite dah berhati-hati, org lain lak buat hal...(budak yg drive tu je cedera sket, darah kat kepala)

p/s: teladan untuk semua, pakai seat belt....jgn letak car seater anda kat tmpt duduk ade airbag ! then...jgn lupa ketatkan safety belt anak anda....penting sgt !


9 comments:

Ummi AmnaAmzar said...

Pengalaman yang ngeri..Alhamdulillah Batrisya xde pape..

mamawana said...

Ngeri jugak nengok keadaan keta tu ya....nasib baik selamat...

sarah-najwan said...

xpe ibu..peristiwa ini boleh jd pgjaran utk kita semua..

kdg2 akak pom xpkai mana selt belt ni walau nk gi skoloh dlm jrk 5km..bahayakan..

pasni kita hati2 deh..maunyer traumakan..

alhamdulillah selamat blakow..

Lelord said...

allahuakhbar...
alhamdulillah kan...tp ngeri tgk keta

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

ta Allah takutnya kita dengar...Alhamdulillah batrisya tak de ape2 kan teruk jugak la xcident tu sampai kete wira tu total lost... mesti fobia kan

Cik Jue said...

sharing is caring,alhamdulilah semuanye ok walupun dah setahun tapi tetap segar dalam ingatan ibu...

ibu_BatRiSya @wardah said...

tima kasih atas keprihatinan semua..
mmg trauma gak...
skang kalu hubby brek tetiba mesti pegang anak kuat2...takut sgt..

ibu_Arifa said...

ngeri tgk gambar tu..sampai pecah air bag..dan keta wira tu total lost..kuat sungguh tu. nasib baik semua selamatkan..alhamdulillah..

saya yg eksiden sikit aritu pun still truma lagi sampai skrg... masih tak berani nak duduk depan/nak drive keta lagi...takuttt!!!

ch@ said...

huiii ngeri. alhamdulillah semuanya selamat. mmg betul kata akak tu, kita dah berhati-hati tapiii org lain pula buat hal. macam tu juga la kemalangan2 lain. kadang2 kita tak salah, tapiii dek kerana org lain, kita pun terbabit sama. beringat sebelum kena.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Life, My Diary

Popular Posts