My Beloved Followers

Welcome to Wardazri VitaShoppe !

COD shaklee area: Indera Mahkota, Bandar Damansara, Balok, Beserah, Gebeng, Sg.Isap, KUANTAN and delivery throughout Malaysia (including SABAH & SARAWAK) !!!

Sms/whatsapp : 019-9887126 (Pn. Wardah)
Email : wardah.rosa@gmail.com

Monday, December 20, 2010

Homeopati...pernah cuba ? Jom tengok...

seperti yg ibu cakap sebelum ni, nak bawak Batrisya berubat alternatif, iaitu homeopati plak..
so ibu nak share ngan kengkawan la serba sedikit pasal ni..hehhe

pernah ternampak gak dokumentari pasal homeopati kat tV...dan ape yg ibu paling ingat, perubatan cara ni bezanya dengan perubatan biasa ialah...ubatnya merangsang tubuh kita untuk bina antibodi sendiri untuk lawan penyakit....
manakala kalu ubat bahan kimia yg kita dpt kat klinik, bahan kimia tu yg lawan penyakit...dan badan kita mungkin makin lama akan hilang antibodi...hmmm..ade betul jugak tu...

so ari sabtu lepas ibu bawak Batrisya pergi ke As-syifa', kat Permatang Badak, Kuantan..insyaAllah kita hanya ikhtiar, Allah yg menentukan segala-galanya....


ni adalah ubat yg Batrisya dapat...
titis je dalam mulut...xde ubat kaler pink ke oren ke....hehhe

gambar pusat rawatan...
hmmm....macam dalam rumah kampung je...biasa je...

ni plak kaunter...
semua simple je...tp pusat rawatan ni memang agak terkenal gak kat Kuantan...
satu lg sebab pusat ni merupakan stokis barangan HPA.

something yg ibu nak share....:


Kenapa Homeopathy?

Homeopathy merawat pesakit secara keseluruhan bukannya hanya berdasarkan symptom-symptom yang ketara sahaja. Penawar Homeopathy dipilih berdasarkan kesesuaian individu. Setiap individu adalah unik (tiada persamaan dengan individu lain).

  1. Homeopathy merangsang system imun tubuh untuk melakukan penyembuhan sendiri.
  2. Perubatan Homeopathy tiada kesan sampingan dan ianya selamat digunakan.
  3. Penawar Homeopathy meningkatkan system imun anda – berlawanan dengan perubatan konvensional yang bertindak secara kontra.
  4. Semakin ramai golongan masyarakat yang berminat merawat penyakit mereka secara semulajadi dan holistic (menyeluruh). Orang ramai juga rasa tidak selesa dengan ubatan kimia yang boleh memberikan kesan sampingan jangka masa panjang.
  5. homeopathy mengembalikan keseimbangan seluruh tubuh pesakit dan ianya juga merawat dari segi mental, emosi dan juga fizikal. Pesakit bukan sahaja boleh menghilangkan penyakit biaasa ataupun kronik bahkan mereka merasakan kesihatan pada emosi dan mental juga.
  6. Homeopathy adalah murah. Penawar homeopathy memberikan kesan penyembuhan yang baik, anda juga tidak perlu menggunakannya dalam jangkamasa yang sangat panjang.
  7. homeopathy bukan sahaja mampu menyembuhkan penyakit malahan ianya memberikan kesihatan dan keceriaan kepada pesakit.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Life, My Diary

Popular Posts