My Beloved Followers

Welcome to Wardazri VitaShoppe !

COD shaklee area: Indera Mahkota, Bandar Damansara, Balok, Beserah, Gebeng, Sg.Isap, KUANTAN and delivery throughout Malaysia (including SABAH & SARAWAK) !!!

Sms/whatsapp : 019-9887126 (Pn. Wardah)
Email : wardah.rosa@gmail.com

Friday, December 3, 2010

TUTORIAL:Satu lagi cara "UP TRAFFIC"~ Jom kita innit.nuffnang !!!

selain boleh up trafik, boleh gak tambah kenalan blogger tau...
untuk yg dah otai tu mesti x heran sgt ngan innit ni..tp untuk blogger newbie atau yg agak BUTA IT mesti xperasan atau malas nak cuba bende nih...sori kalu terkasar bahasa ye...bukan ape, ibu dulu pun malas nak cuba bende ni, macam xreti...tp bila dah try seronok gak..hihih

sape yg lum pernah cuba login http://innit.nuffnang.com
atau bleh gi kat web nuffnang and klik bhgn innit kat bawah web tu...

seperti di bawah:


kemudian sign in guna id ngan password sama ngan akaun Nuffnang kite...

Lepas tu add mane2 blog post kite yang rase nak share ngan org kat situ...klik +add new post kat bahagian atas tu.
then akan keluar window seperti di bawah..
isi la ape yg patut...


anda kemudian bolehla '+Nang' mane2 post yg anda suka atau '-dang' kalu xsuka...hihihi
kalu ramai Nang (vote), kite leh jadi featured post pada hari itu atau mungkin hari seterusnya.


haa..ni contoh..post ibu dapat jadi featured post kat innit, salah satu cara tarik trafik gak ape...hikhik...

sekian TUTORIAL yg xseberapa dari ibu_batrisya.........

6 comments:

Izan Ishak said...

thanks for sharing wardah~

Hezesuze said...

wah baru tahu nie..harus coba hehe

thanks 4 the info

ummioked said...

thanks..info ni byk sgt membantu...

seriwangi said...

bagus...seriwangi suka kerana tak kedekut ilmu.

mojoko said...

thank for your info.

Lelord said...

wahhhh macehhh2..hahah mmg buta it ni. nak cuba gak la

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Life, My Diary

Popular Posts