My Beloved Followers

Welcome to Wardazri VitaShoppe !

COD shaklee area: Indera Mahkota, Bandar Damansara, Balok, Beserah, Gebeng, Sg.Isap, KUANTAN and delivery throughout Malaysia (including SABAH & SARAWAK) !!!

Sms/whatsapp : 019-9887126 (Pn. Wardah)
Email : wardah.rosa@gmail.com

Sunday, February 7, 2010

ke arah 'exclusive breastfeeding'!

hmm..ekceli aku x fully breastfeeding Batrisya pon, sejak awal lg dah campur formula, psl susu xkuar lg and ade sikit kemelecetan 'disitu' (harap2 korang phm katne..)

tapi ape pun saya sangat menyokong fully breastfeeding atau exclusive breastfeed ni. ianya bermaksud hanya bg baby susu ibu shj tanpa campur air masak, susu tepung n etc.
mmg pd aku kite patut menyokongnye sbb apa lg yg terbaik untuk anak kesayangan kita selain susu badan yg telah ALLAH ciptakan dan adakan dr setiap ibu-ibu........sesungguhnye ia adalah pelengkap segala macam zat yg sesuai utk bayi.

so pada kengkawan yg bakal ade baby, aku nasihatkan belilah breast pump yg terbaik so dptla bekalkn susu yg cukup utk anak tu nti...xtau nak cakap rasa bangganye dpt bagi hanya susu sendiri kat anak...

Alhamdulillah, setakat ni aku berjaya lg at least 95% bagi susu ibu kat Batrisya...top up juga (itupun die selalu minum xabis, die pun xsuka susu mak lembu, die suka susu ibu die jerr) pasal aku pun bukan byk masa nak perah, perah kat opis lelame kang ape plak ckp org, mcm xbuat keje lak aku ni, pulak tu pakai pump manual, xlenguh plak leher ngan tangan aku..huhuhu..tp demi anak, aku cuba utk terus komited dan berdisiplin buat semua tu demi Batrisya......

insyaAllah anak seterusnya (bila agaknye yerr??) nti nak fully bagi susu sendiri, pastu aku target nak beli pump eletrik yg harga 5-6 ratus tu..leh la kumpul duit dulu..kehkehkeh...so cepat sket dpt kumpul susu, aku pun xdela lenguh...

bawah ni gambo storage utk breastmilk, buat bekal anak kat nursery.segan plak aku nak amik gambo pump...hihihiii



*sesapa nak tanya pasal milk boost up ke, nak beli katne ke...sumber2 pengetahuan utk blajar psl penyusuan ekslusif ni lehla tanye aku sket2..(cehh, cam terer je padahal susu sendiri pon xcukup....kikiki...)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts