My Beloved Followers

Welcome to Wardazri VitaShoppe !

COD shaklee area: Indera Mahkota, Bandar Damansara, Balok, Beserah, Gebeng, Sg.Isap, KUANTAN and delivery throughout Malaysia (including SABAH & SARAWAK) !!!

Sms/whatsapp : 019-9887126 (Pn. Wardah)
Email : wardah.rosa@gmail.com

Wednesday, June 30, 2010

Mama_Balqis 1st Moment GiveAway



saya nak join plak giveaway dari mama balqis @ anje....sesape nak join jom tgk SINI,,
Dateline adalah pada 15 JULY 2010 !

Harap2 nya bertuah la saya....hehehheh....

Monday, June 28, 2010

Batrisya Demam..tp xnak mkn ubat..CAMNE??!

hmmm...ibu sedih campur risau ari ni...sbbnya si Batrisya demam lak...actually sakit die start dengan batuk2...ade kahak, mula2 ingat biasa2 je..tp x elok2 gak walaupn dah bg ubat..tetiba sabtu petang terus demam yg panas giler..risau tul aku.....! pg smlm dah ok, tp ptg je suhu naik nak dekat 40 degree!

pastu pulak tu die skang dah kenal ubat, pantang nmpk picagari/penitis utk ubat mmg awal2 lg die dah tutup mulut..dekat je bende tu ngan mulut die bukan main lg gelepar-gelepar...mmg bersilat-karate la kalu nak sumbat ubat kat die..huh camne nak buat ni.....???!

td dah bagi ubat kat nurseri...hrp2 diorg berjaya bagi kat Batrisya..tupun ade aku suh campur ngan nestum die..xtaula die perasan ke tak nti...lg satu bila dah campur gitu, ubat mesti xbrape berkesan dah...tp drpd xde lgsg yg masuk mulut...uhuhuuu..


Friday, June 25, 2010

Jantina baby dlm kandungan ...korang punya camne? tul tak?

Chinese Lunar Calendar

To find the gender prediction, find the mother's age at conception (across the top of the table) and then the month in which conception occurred. Follow the column and row to the intersecting point. The color of the box tells you what the prediction is. Blue = Boy and Pink = Girl

Woman's Age at Conception
Month of
Conception
1819202122232425262728293031
January
February
March
April
May
June
July
August
September
October
November
December




Nuffnang !??

hari ini dlm sejarah kerana sy sekali lg dpt mengembangkan bakat sy menjadi seorg blogger iaitu dgn menambahkan advertisement NUFFNANG dlm blog saya walaupun sy masih blum faham macam mane ia berfungsi...keh keh keh...

yang saya tau ianya boleh menambahkan duit poket kalu aktif...uhuhuu...sape yg tau minta tlg terangkan ape bende nuffnang nih ahahhaaa....(asal blog org lain ade je, die pon sibuk nak add gak..kih kih)

Makan Biskut

hmm...xde mende nak cite...so just nak tunjuk bbrp pic batrisya yg tgh makan biskut bite...walaupun xde gigi, tp kuat tul die geget pakai gusi die jer...uhuhuhhuuuuu


ngehehehee...ibuuuuuu......nak? nak?

kruk...kruk....ermmmm.......krukkk....
isskkk...bes ar cite kat tv ni.....


ibu ni sibuk je nak amik gambo kite tgh mkn...urmmm...

Thursday, June 24, 2010

Al kisah RAMBUT baru Batrisya



ibu...cedapla bu biskut ni...nak lagi..!!!


ibu nak amik gambo..kene sengih lebar2 nih...!

ehh...ibu kat belah sini plak....

al kisah masuk je umur Batrisya 8 bulan ari tu...ibu n ayah sepakat nak potong rambut die...hmmm ni lah hasilnye...yelah rambut die sebelum ni bukan main gerbang lg.....kalu baru bgn tido lagi xtau nak ckp betapa 'kembang'nya...harap2 pas ni tumbuh rambut yg cantik ye sayang...!


ni haa...muka mmg xdpt dinafikan lg baru bgn tido...rambut lak kembang2, bulat2 kerinting...hihihiiii.....comel gak aper anak ibu nih kan...kan....hehehheeee.........!!



Season 3 Cute Baby With TOY



kali ni nak try join contest from SUZIEY....
Sesiapa yang rasa nak join jom klik banner kat side bar atau klik sini !


hadiah untuk contest ini telah ditaja oleh AIVEE EMART & MALINASIAM.COM

oklah dibawah ni ialah gambar yg saya pertaruhkan untuk contest ni..
gambo Batrisya yang tgh sibuk main dengan die punya donkey....

*
*
*
*
*


Nama : Nur Batrisya Husna bt. Mohd Fairuz Azri
D.O.B : 18 oktober 2009 , 8 bulan

harapnya akan mendapat tempat di hati juri kerana hadiahnye agak lumayan gak..hihihii!
andaikata ade yg xkena, hrp pihak penganjur sudi menegur ya...!

yg penting...

"GRAND PRIZE FOR FINALE SEASON ARE 3D2N FULL PACKAGE @ REDANG/LANGKAWI ISLAND & 70PCS 4R SIZE PHOTO SPONSORED BY MALINASIAM.COM"

Wednesday, June 23, 2010

my wishlist

tetiba rase nak post entry ni..uhuhu..luahan rase...
pasal bende2 kebendaan yg belum tercapai lg untuk dibeli...ramai dah pakai iphone..aku still ngan hpon slide lame nih..teringin gaks..tp bukan nak beli satu, beli dualaa..satu aku, satu utk laki aku...ermmm...

huh...mcm2la..rase nak beli kamera DSLR (err..tul ke nih) pun ade..teringin nak tangkap gambo cantek2....pastu nak g melancong luar negara sefamili...nak beli GPS lg...

lain2..? byk lg...hehheheh..kene rahsiakan ..xleh bg tau semua...hrp2 dpt dlm thn ni gak tp memandangkn baru masuk umah, ku terpaksa tangguhkn dulu..lgpun dah nak raye..then ade brg umah yg penting lum beli..mkn ribu-raban gak...

hrp2 akan tercapai gakla dlm masa terdekat..huhuhuuu...semoga ade lagi durian runtuh untuk kami skeluarga nih...! hmmm sygnye tmpt aku keje skang hanyalah biasa2 saja xmcm kat jb dulu..urrmmm cedihhh..!xleh nak mengharap tinggi2..............

Friday, June 18, 2010

8 bulan dah dia.....mmuaaahhss..!

rambut baru sempena umur 8 bulan...






ehem..saje je wat entry sempena anak ku yg baru masuk umur 8 bulan ari ni..xde pe nak cite..cuma progress anak ibu skang ni..suka jerit panjang2 bila masuk dlm kete nak g jln2....siap meneran lg, mmg jerit all out punya!..lps tu sore jd serak2..hmmm apela anak ibu ni, kut ye pun hepi sgt, cuba control sket..eheheheee..

dah pandai wat aksi pamping....hmmm dah xlame ni nak merangkak..! duduk dah bleh but must be with a few support...
skang ni ibu duk terpiki..kalu batrisya dah leh merangkak, camne ibu nak handle die sorg2 nih...time mandi...nak wat keje umah...ermmm....camne nih..



Saturday, June 12, 2010

ikal mayang? kerinting? Afro?


halooooo....selamat berhujung minggu...!hmmm kali ni entry pasal rambut anak ibu ni...mase baru lahir mmg serius rambut die hitam, lebat, berkilat !..pd mulanye kusangkan lurus-selurusnya tp bila dah makin panjang nampak blingkar-lingkar plak..hehehhe

especially kalu lps mandi and kite lap rambut die, tetiba rambut mcm kerinting aje..aku ingat sbb lap beria sgt tp sah la mmg kerinting..uhuhuhuuu..ikut sape ni cayang?? ibu rambut lurus..ayah lak xde plak kerinting bputar-putar megi mcm rambut Batrisya tu! ehehhe...

apepun anak ibu mestila comel je walau camne pon rambutnye kan...kan....bukan semua org lahirkn anak yg berambut lebat, kerinting lak tu..ahhahahhaaa...comel..comel...!!
jom layan gambo 'rambut' afro Batrisya nih....


bila baru bangun tido........


kat kampung, dah ngantuk mase ni...tp die thn lg..rambut pun ntah pape tah akibat byk sgt berguling-guling !


ni pun sama...tgh praktis duduk..


ngan ayah cik....tak ingat dah watpe mase ni..br bangun tido gak kut..uhuhuuuuu

Thursday, June 10, 2010

Wajah2 'ceria' kesayanganku !


ni gambar mase sblm cuti agung yg lepas....saje ibu gatal nak snap gambo...ayah tgh tunggu isya' ms ni....so main2la ngan anak die ni...yelah bukan selalu pun ayah dpt main ngan Batrisya...keje shift katekan...time weekend pun kene keje jugak tau, xmcm org lain..leh g cuti sana sini..kekadang ibu sedih gak tp yela kn..kenela phm keje org lain...nak2 suami tersyg..ngehehheee.........so ibu pun duk sengsorg ngan batrisya...

actually muka batrisya jd gini pasal die silau ngan flash kamera yg melampau tuh..ahahha..sian anak ibu...ape2 jelah kan..!


alah...alah..alahhhaiiii.......cutenyer....kehkeh..


uikk....cayang ibu watpe tuhh???!!





"iskk..ape ayah ni peluk kite kuat sgt..terpenyek muka kite dlm gambo..dah xcantek..uhuhuuu"


"alaa ibu niiii...kite xredi lagi ni..nape dah amik gamba....?"




Gambo yg last ni paling aku suka sekali...gamba batrisya ngan ayah die...hoh bukan main suka lg die...ape yg suka sgt pon xtau arrr....hmmmm....
~
~
~

"heeheheee...batrisya caaaaaayang sgt kat ayah...HAPPY FATHER'S DAY ayah...!!!
serupe x muka cayer ngan ayah cayer? sama kan..kan..."

Batrisya yang suka senyum@nganga


huh...so far ibu dah notis yg Batrisya ni mmg suka sgt senyum n ketawa bila di agah...senang tersenyum... lg bila dulu2 time die xkenal org lg...pantang diagah mmg mesti senyum punyalah...kekadang org tak tgk kat die pon die leh senyum lak kat org tu...lagi kalu tgk ibu ngan ayah die..senyum sengsorg tetiba....keh keh...

apepun anak ibu ni mmg comel...! .xsusah nak amik gamba die muka tgh heppy..xcaya?! tgkla gambo ni haaa..bukan main lg die gelak sampai ternganga-nganga!!! tp ms ni ibu die leh thn gak terlompat-lompat sambil pegang kamera nak agah die..hihihihikkk....



















Wednesday, June 9, 2010

Bilik Anak Ibu


heheh...xde mende..just nak tunjuk gambo bilik Batrisya yg baru ibu die ni siap 'hias'...ekekekee..
dah ghope tadika pun ade..ahaks....barula mcm bilik budak kan..kan....sonok tgk bende tampal2 kat dinding..yelah mase kecik dulu mane de peluang wat gini....heheh....

sticker2 ni semua aku beli kat Rantau Panjang...of course la dekat ngan umah aku kat kampung...asal balik je mesti kene pegi, bawak balik makanan ke..buah ke...baju mmg wajib..kebtulan mmg tgh cari bende alah ni..suka sgt...heheheh..walaupun xtau bile Batrisya nak tido sendiri dlm bilik ni coz Batrisya still tido ngan ibu die ni...breastfeeding lg hokayyy!!!

byk lg gamba Batrisya nak tunjuk tp yela aku ni nak edit gambo xreti lg..lum abis studi lg..wakakaka...lg dgn masalh 'berukband' kat umah yg cam siput sedut tu..lomah ibu ni nak upload gambo..huh....!

oklah jom layan gambo ...












My New LAYOUT



waahh..xde keje aku ni duk edit blog ni..ehehe..keje tgh kurang..nti dah byk jgn harapla nak edit bende alah nih....mmg internet pon xde mase nak bukaknye...

hmmmm......so setelah byk kali try n error maka ni lah hasilnye....background je tuka pon..bukan layout..kikikiki...saje je aku bg tajuk gempak sket...!

huhuh...merapu lak ...anyway puas atilah...dpt buat sket camni pon jadilah..almaklumlah..budak br belajar..ihihihik


Monday, June 7, 2010

The Cutest Mama & Baby Contest





muahahahaa...mcm tamak lak bulan ni mcm2 contest ibu nak masuk..xsalah kan cuba...kalu menang, Alhamdulillah...kalu kalah pun, xpe...kite cuba lg....sbb bkn ape...xnak nti kecewa bila nak join je, dah nak due rupenye contest tu...oklah mari sesama join contest ni yg bakal berakhir pd 25 jun ni...cepat!!!

~

~

~

~

~

ni haa dia gambonyer...xdela glemer pun..sekadar mencuba nasib..lgpun sy rase dlm gambo ni sy n anak cute kut.....!! ekekkeeke..
gambar ni diambil ms selepas breastfeed Batrisya kat dlm bilik menyusu merangkap fitting room gak..ahahahaa...so dlm bilik ni sekelilingnya ada cermin, tu pasal die ternganga-nganga suka...agaknye die ingat ade budak lain tgh ckp ngan die kut....

Nama anak : Nur Batrisya Husna bt. Mohd Fairuz Azri
D.O.B : 18 oktober 2009 (7 bulan)


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Life, My Diary

Popular Posts