My Beloved Followers

Welcome to Wardazri VitaShoppe !

COD shaklee area: Indera Mahkota, Bandar Damansara, Balok, Beserah, Gebeng, Sg.Isap, KUANTAN and delivery throughout Malaysia (including SABAH & SARAWAK) !!!

Sms/whatsapp : 019-9887126 (Pn. Wardah)
Email : wardah.rosa@gmail.com

Friday, July 30, 2010

Inilah Dunia Kerja Saya

****tuan blog berada di kampung, bercuti.....

Actually ibu mmg teringin nak blogwalking kat semua blog ‘mommy blogger’ tp memandangkan masa yg terhad dan juga jenis kerje ibu ni xmengizinkan ibu nak 'jalan2' dgn lebih jauh...apepun sgt berterima kasih pada kengkawan blogger yg semakin ramai dtg ke blog yg xseberapa ni then tinggalkan plak comment2 kat entry blog ni...

Kalu kat opis ni, walaupun time xde keje, kami xdibenarkan atau xdigalakkan utk bukak internet..tu pasal everyday aku kene bukak kecik2 je window google chrome ni spy xterlalu obvious sgt main internet..hmmmm pandai2 sorokla...kalu time keje berlambak, mmg jgn harap dapat bukak internetnye...

Maybe ade kwn2 xtau keje saya ni ape (ermm..kejap ibu, jap aku,kejap saya...uhuhuu)..bukan nak poyo2 ye..kite just berkongsi kerja ape kite buat xsalah kan...hehe..sbenanrnye saya bekerja as a design engineer...design ‘pressure vessel’..(alaa mcm bende bulat2, mcm tangki besa yg korang leh nampak kat kerteh, kat loji petrokimia tuuu...yg PETRONAS punya tuu...) sape keje bidang yg sama, tau la kan...



Keje ibu hari2 biasala, check drawing (cam dlm gambar tu haaa)...then kekadang kene buat design calculation utk cari ketebalan vessel tu..brape tebal besi kite perlu guna utk buat die supaya die tahan n xmeletup..lebih kurangla..ekekekee..PAHAM ke ape sy bebel ni...hehehee

Thursday, July 29, 2010

Hadiah menang Cutest Baby with Hat

Ini dia..hadiah menang 4th prize cutest baby with hat contest ari tu..thanks to Mamaeja...



Batrisya dapat tabung mickey ngan getah ikat rambut...rasenye getah ikat rambut tu nanti ibu yg pakai..hehehhe...kalu tabung tu bleh la Batrisya guna untuk menyimpan nanti...ni pon ibu dah masukkan duit syiling yg ade dlm beg ibu....hehehe...


ni plak gambar Batrisya yg menang contest tuh..hehehee

CAMPAK ??! Oh No...

Wahh..rase cam lame dah xupdate blog....lately ibu bizi siapkan keje yg tetiba bertimbun + malam ni kami sekeluarga akan balik kampung kat KELATE..yahhhooo! coz sabtu ni adik bertunang dan sekali ngan majlis akikah si Batrisya....

Hmm yg nak cite sbenanye pasal Batrisya ni la....die kene CAMPAK plak smlm...apa lg kelam kabut ibu di buatnye...kul 12 lebih nursery call ckp dah abis satu badan naik bintik merah2 tu..kat leher besar skali..’ibu’ die kut..

semalam jugak kami pegi dptkan rawatan secara hemopati...alang-alang dah mintk permission kuar dr opis kan..pakcik doktor tu tgk melalui mate je dah tau ape yg kureng kat badan kite ni...ibu n ayah pon g check skali tau...ramai2 ni ibu lak yg byk skali penyakit..huhuhuu...rupenye ibu ni ade gastrik sbb tu selalu sakit kepala a.k.a migrain..pastu jugak disebabkn ketegangan mental n fizikal..huh nasib baik die xcakap ibu ni gila ke ape...huhh..heheh..ibu disarankan buat treatment secara akupuntur and infrared...mudah-mudahan kami sekeluarga akan sihat especially to anak ibu Batrisya...

Tuesday, July 27, 2010

Pabila Dia Bertudung


hehehe...saje nak upload gamba masa ibu training kat KL..ni kat chow kit..ibu tgh pilih tudung tetiba ternmpk tudung kecik ni...cubala sarung....hehe cute je anak ibu...ibu n ayah masa tu tahan je nak gelak pasal tgk muka Batrisya yg innocent...actually die nak tido mase ni tu pasal muka cam xde perasaan...senyum pon tak....langsung pasal sesuai ngan muka die, ibu beli la satu utk Batrisya..ehehehheee...

Malang Sungguh...

Apalah malang sungguh...Batrisya 2-3 ari ni demam je...kejap ok kejap tak..smlm pergi jumpa pakar, doktor cakap paru-paru Batrisya dah ade jangkitan sket2 tp blum sampai tahap yg serius.....hmm ni yg buat ibu risau..asalnye nak pegi Homeopati tp pegi2 mcm dah tutup plak..uhuuhu..ibu nak try minggu depan lak lps dah abis mkn antibiotik seminggu...nak bwk gak g homeopati tu..member yg dah bwk anak ckp anak diorg dah OK...ikhtiar je la kan..ibu cuma nak anak cepat sembuh je...

Pagi ni plak g keje ngan husband....tetiba lak tgh press minyak nak pecut tu, tayar lak PECAH bukan pancit ok...pecah cam rupa tayar lori tu haa...rompong terus tayar tu ...uhuhu....elok2 kene masuk opis kul 8.30 am dah kene masuk kul 10 am..ngantuk giler tunggu dlm kete ngan Batrisya..Batrisya time tu tido je, kesan ubat selsema yg ngantok tu agaknye..hmm....cepatla sihat wahai anak ibu...

haa tu dia...yg comel-comel baju kuning tu en.hubby...yg sbelah tu member die...uhuhu..tgh angkat tayar ke ape ntah...

Monday, July 26, 2010

Sampel Huggies


tu diaa.... model huggies..heheh

xde ape nak ngomel...just nak blog pasal diaper yg Batrisya pakai..buat masa skang ni , siang Batrisya pakai Huggies Dry...malam2 lak pakai mamypoko...

ari tu ibu ade mintak sampel kat website huggies...2 bulan lebih gak rasenye baru la sampai last week...hmmm...dapatla Huggies Dry Pants ! ade 2 pcs...tp Batrisya xleh pakai lg pant yg size M ni pasal tang pinggang cam loose sket...ade karang tgh merangkak tetiba lucut nti huggies die..uhuhuhuuu...

Contest Gayakan Anak Anda




sesape nak join klik kat banner atau link di atas ye !
due pada 31 july ni , cepat !!!

tajaan:

gambar yg dipertaruhkan..scroll down....

~

~

~

~

Batrisya :" eeeii... sapela suka sepahkan mainan nih...penat dah kite kemas nih...!"

Nur Batrisya Husna
9 bulan
D.O.B : 18 oktober 2009

ahahaaha.... gambo ni mmg sengaja ibu amik cam gini...bersama2 'bulu' dan 'spray baju'..kah kah...tetiba terpiki nak 'gayakan' die cam ni...harap2 menepati syaratla...

.:Beg Raya:.


BeG RaYa...??! beg raya sape la yg pinky giler , siap ade gambo hello kitty plak tu...ihikss..

Haaa..nilah die beg raya Batrisya...saje je ibu beli utk die collect duit raya die nanti...so xdela bercampur aduk ngan duit2 ibu nanti..sbb kalu x, confirm nti ibu simpan je duit raya Batrisya dlm Handbag ibu yg glemer tuh..ekekkeeke..takut terlupa je mane satu duit die..plus, ibu nak tumpang sekaki kecomelan beg itu krn mase ibu kecik2 dulu xsempat nak kenal ngan cik hello kitty so xmerasa la guna brg2 die..keh keh keh...

Al maklumlah, this year adalah first time ibu raya bersama ngan anak tercinta ! hanya selepas 4 thn berkahwin !!! waaahhh..lambatkan dpt anak? ! yelah dulu ibu PJJ..huhuuu...suka duka kami tempuh bersama, at last dpt duk sekali n dimurahkan rezeki dgn kurniaan Ilahi yg xterhingga iaitu seorg anak yg comel....wadusss...dah mula melalut ni..oklah..chioww...!

Saturday, July 24, 2010

Jom ler Join...





just want to share with all of you!
jom beli barang2 johnsons baby and then join this contest...it can be submitted via online also but must with the prove of purchase...boleh klik link kat atas kay...

hmmm...saya akan cuba ! anda bagaimana? hadiah lumayan tau..rasanya ade dateline gak tp xsure bila....hmmm...mcm jurucakap johnson lak aku nih...

Friday, July 23, 2010

GIVE AWAY – JIJA’s LOVELY COTTAGE


join this giveaway..
due will be on this 31st July 2010

rakan2 yg ditag :

Kenal Ker tu?


Kenal ke pakcik tu Batrisya ooii...?hehe..

Ni la die rupa Batrisya time kitorg singgah breakfast kat restoren Rozek kat ngan area umah kami di Indera Mahkota...gelagat die dan tokey restoren....(kantoi lak xmasak nih..)

mula2 tu bukan main lg masam, tgk je..gigit2 jari cam malu2 gitu....pakcik tu siap geletek2 lg..Batrisya ape lg, elok2 jual mahal terus tergelak..eheheh...Bila hulur tgn nak angkat die, Batrisya ni cam kompius nak pegi ke tak...bile dah angkat tu, startle peel die tersengih-sengih...nganga-nganga..kikikiki..........

tulah die kalu budak dah kenal sape mak ayah die n sape org asing dlm hidup die...saat die mula kenal kite ni sebagai ibu die, mmg cukup bermakna..terasa mcm mane indahnye jd seorg IBU...aww...syahdu lakss..

Thursday, July 22, 2010

Hadiah kemenangan contest MOBS look Alike


nahh...ini dia hadiah yg saya dan juga Batrisya dapat..kat atas ni masa fresh lg...baru sampai kat opis..


kitorang dapat hair clips utk Batrisya..ade dua patutnye tp satu ibu pinjam jap..ahahhaa...then dpt sepasang baju 'Baby Q'...ok la ni..besa utk Batrisya so leh simpan dulu...utk ibu lak dpt lip gloss ke perfume ke ape ntah..psl wangi sgt so ibu pakai kat tangan je...ahahah boleh gitu???! bende berkrim tu adalah brand 'victoria secret'...

and last skali, dpt patung, seekor a****g....oleh kerana pemilik kedai atau penaja agaknye berbangsa cina/india kut so kitekan 1 Malaysia, jadi ibu redha n terima je hadiah tu...patung je pon, bkn real punya..uhuhuuu...NO KOMEN!

Apepun sgt2 berterima kasih pada penaja n penganjur.....xsabo nak tau result contest2 lain yg ibu dah masuk....hmmm...hrp2 murah rezeki Batrisya !

*** gambar bertuah ini di tambah dlm entry atas permintaan umi_iman..hikss
actually dah add gambo ni kat footer blog...xpelah...sbg kenangan, xsalah add lg skali dlm entry laks...

Mana die Batrisya Husna..??!


serupe je kan kaler baju ngan mainan...? hik...hik...
saje je ibu nak try collage kan gambo Batrisya..hmmmm

Wednesday, July 21, 2010

Season 4 - Cute Funny Eating Baby


Kali ni try plak join contest "Season 4 - Cute Funny Eating Baby Contest" anjuran dan tajaan:


&


+


due : 15 August 2010

to sesape yg nak join n nak tau maklumat lanjut, klik link kat bawah atau pada banner di sidebar


Ade rezeki....adelaaa kan...gambo ni diambil masa Batrisya tgh mkn biskut BITE...makan guna GUSI je tau...bukan ngan gigi...pasal gigi x mo tumbuh2...tgkler tu camne die kunyah..kunyah pun pakai bibir je agaknye....huhuhu...

Name : Nur Batrisya Husna bt Mohd Fairuz Azri
D.O.B : 18 October 2009
(9 months)

"GRAND PRIZE FOR FINALE SEASON IS 3D2N FULL PACKAGE @ REDANG/LANGKAWI ISLAND & 70PCS 4R SIZE PHOTO SPONSORED BY MALINASIAM.COM"

Tuesday, July 20, 2010

Saya Budak Baru Belajar



Saje nak ngomel pasal nuffnang...for your info, saya ni baru je berkecimpung dlm dunia blog..seriously, byk lg nak kene blaja..selama ni pon blaja sendiri, godek sdiri je...huhh sape yg nak ajar ? lgpun member kat opis ni pon ade yg buat blog tp sama taraf jela mcm saya ni haaa...xbrapa pandai tp mujur saya ni suka kan ‘gadget’(hoohh...tul ke bende alah ni?) atau senang kate brg2 komunikasi ni...

Iskk merapu lak petang2 hening ni...sbenanye nak share ngan kwn2 ...psl nuffnang..smlm check akaun, dah ade RM0.50...!!! yehhhaaaaa....biar 50sen pon, tp SUKA sgt..heheheh

Ni yg buat sy berkobar-kobar utk menyelami dunia blogger dgn lebih gigih lg di masa akan dtg....(huhh..ayat x hengat punye..)

Gambar Separuh B*G*L !


isskk..tensen btull....sbenonye nak post entry pasal lain...pg td gagahkan diri bukak laptop kat umah n copy gambar dlm pendrive nak bwk mai opis...alih2 bila bukak kat opis, xmasuk pon gambo yg aku save td...mungkin sbb terburu-buru n nak cepat sgt kut...uhuhu..xpolah..pasrah yolahh...
ehh ibuuu!! ape amik gambo kite xpakai baju nih...!

klepap !! klepap! klepap!! (bunyi Batrisya menepuk playmat)

ngeheeheeee......comel kan saya ni walaupun xde gigi lg...kan?..kan?

so ni ibu cite pasal model separuh bogel dlm gambar nih..hehheheh...masa ni Batrisya duk main dlm bilik die sendiri...ayah dah pun tambah lg wall sticker kat dinding bilik iaitu en. thomas & friends! heheh...comel kan....bukan main suka lg die bergolek-golek atas playmat die tuh...
hmm..sket lg ibu nak ajar Batrisya tido sdiri dlm katil pink tuh...kalu tak nti kene masuk muzium la katil awak tu..kikikikiii.........

Monday, July 19, 2010

Contest ! Contest !

***gambar tiada kene mengena dgn tajuk yer...


Huhh...nak merapu sket sblm balik keje...apesal aku wat tajuk mcm ni? Hehe saje je...yela lately aku ni suka sgt masuk mcm2 contest untuk Batrisya...terpiki n teringin gak nak buat contest sendiri...mesti best..tp BILA???

Akan ku lancarkan contest apabila;

  • Internet connection dah tuka ke streamyx instead of using ‘berukband’ yg skang ni dah xmenentu kelajuannye...
  • Bila dah pandai edit2 gambo guna picasa ke...collage ke n etc...etc...
  • Pandai wat banner yg menarik perhatian
  • Dah ade FOLLOWER and kengkawan blogger yg RAMAI !
  • Ade rezeki lebih & SPONSOR yang bleh taja hadiah kepada pemenang
  • Dah ade tajuk yg sesuai utk contest....
  • Ade sukarelawan yg nak jadi JURI

Dan paling penting,

  • dah TERER sebagai seorang BLOGGER a.k.a blogger tegar

mudah-mudahan termakbul la hasrat ku ini...bile la agaknye yer...hmmmmm

'lensaMama Melts My Heart Away'


kali ni ibu cuba nak jadikan Batrisya 'model'..hehehhe boleh ker ni??
apepun kite cuba je la dulu..ade rezeki, adelaa....hehheheh..sape yang mau cuba nasib klik SINI
cepat ! due 20 July 2010 !

gambar yang ibu pertandingkan dibawah ni diambil masa Batrisya baru je cecah usia 9 bulan...
kebetulan kami sekeluarga nak keluar jalan2 so saje ibu make-up kan sket Batrisya ni n snap picture byk2....since mood die pon tgh ok kan..heheh..xcaya tgkler photo bwh ni..sengih je memanjang...ni yg buat ibu sentiasa 'melted' bila tgk gambar Batrisya kat opis ke...tgh mkn ke...dlm kete ke...huhuhu..confirm hilang tau tensen ibu yg disbbkn keje yg selalu ade je masalah..hmmmm...caaaayang anak ibu !!





Nama: Nur Batrisya Husna bt Mohd Fairuz Azri
DOB: 18 October 2009
Age : 9 months

contest ini telah dianjurkan dan ditaja oleh :





**thanks to all sponsors..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Life, My Diary

Popular Posts