My Beloved Followers

Welcome to Wardazri VitaShoppe !

COD shaklee area: Indera Mahkota, Bandar Damansara, Balok, Beserah, Gebeng, Sg.Isap, KUANTAN and delivery throughout Malaysia (including SABAH & SARAWAK) !!!

Sms/whatsapp : 019-9887126 (Pn. Wardah)
Email : wardah.rosa@gmail.com

Tuesday, August 31, 2010

My 1st & 2nd Buffered earning !!!


Alhamdulillah !...setelah bertungkus lumus...akhirnya en.NUFFNANG yang baik hati telah menghadiahkan saya 2 BE sempena merdeka dan raya ni....
apepun THANKS A LOT !.....terima kasih byk2 to Nuffnang...ngehehheheee....
saya sgt gembira hari ini...MERDEKA!

My Birthday Special Giveaway


kali ni nak join giveaway kat mylovelyribbonlaces ni...xpernah bertuah lg setakat ni..ahah
harap2 lps ni adela rezeki....nak join bleh klik kat sidebar atau kat atas ye! due 2 September !

Merdeka !

Sempena 31 Ogos ni..ibu nak wish semua "SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN KE-53 !....semoga negara kite terus bebas dan maju di masa hadapan...sama-samalah kita membangunkan Malaysia xkira apa bangsa sekali pun...

p/s: cuti ari ni..tp ayah lak keje..uhuhuhu...xbest..

Monday, August 30, 2010

Coming Soon !...CONTEST by Ibu_batrisya

InsyaALLAH...xlame lg ibu akan anjurkan satu contest bersempena raya Aidilfitri...(hohh..ibu dah terpublished tadi...halal la..ahaha)...tp contest ni akan start lps kebanyakan kite dah balik dr cuti raya....so kengkawan follower ibu tu jgn lupa join nti yer...hadiah sgtla menarik !

Menu berbuka - Nasi Kerabu

Ahad semalam ibu decide nak try wat nasi kerabu...terima kasih to mamaiqbal kerana sudi membantu memberikan resipi kpd sy yg xberapa pandai masak nih...heheh
so layan picture masakan i ni yer...xsangka i dpt masak NASI KERABU..first time cuba!
haruslah ditunjukkan dlm kuali supaya nampak original kat situ..ekekkeke...

ni kelapa parut campur dengan ikan selayang...

ni plak kuah tumis....

hah..nila die antara juadah berbuka- nasi kerabu..ulam xberapa lengkap sbb xjumpa kat pasar..sold out kut pose2 nih...lauk makan ikan terubuk goreng je...simple jer...

Saturday, August 28, 2010

Shopping !!!

nuzul quran yg lepas Pahang kan cuti umum..tp ape kejadahnye ntah company ibu x amik pon..kitorg kene keje...hohh.,bleh ke xcuti pd cuti umum...aduss xpuas ati ibu...akan menjadi kesusahan pada ibu2 yg keje sini sbb taska@nursery akan ditutup pd hari tersebut !

xterkecuali pada ibu gaks!...last2 ibu terpaksa la EL....pd mulanye en.hubby nak jaga tp sy kesian kat die sbb nye...en.hubby sblm tu keje mlm..so bygkanla bile die nak tido kalu kene melayan anak satu hari??? kesian gak...

slps en.hubby puas tido, we all decide nak g kuar jap tgk brg..brg ape? bukan shopping raya pun..saje beli keperluan umah sket...gadget umah!

errkk..sempat gak g Anakku...SALE 27-28hb Aug shj untuk member card...hihihi..rembat 2 psg..tp ni bukan baju raye batrisya tau..baju basahan je..yela..duk asyik pakai yg sama je..ibu lak bosan..even xnaik sgt berat batrisya tp kene gak tuka skali skala kan...

beli key holder kat Lovely Lace !

jam dinding untuk umah i yg comel nih !

Friday, August 27, 2010

Duit Raya siap dah !

hahha..semalam ibu xdok keje...mentang2 dah tukar duit raye sket...ibu pun pulun la masukkan duit dlm sampul raya..mood nak raya dah mai daahh..ahahha..syok plak mengisi sampul tu..mase tu kbtln Batrisya tido lama...ibu pun ape lg...hehhe

sampul lg byk dr duit raya....ahaha

duit raya..sapela kanak-kanak bertuah yg dpt duit dr aunty Wardah ni..hehhe

Jus Tok Guru

Selamat Bersahur Semuaaa !!!
entry auto-publish...kali ni ibu nak cite pasal JUS TOK GURU plak....

bulan puase ni mmg ibu mengamalkan minum jus tok guru ni...masa pegnen dulu pun mmg ibu minum ni utk kesihatan badan...satu famili bleh minum ni...byk khasiat gak..campuran semua buah-buah terbaik yg antaranye menjadi amalan para nabi...

skang dah ade mcm2 perisa dah...suka strawberi ngan anggur..kene minum 2 sudu kecik je sblm mkn ape2 yg lain (sblm brekfes) ...hmm...tp ibu rs nak telan je semua..ahaha

Thursday, August 26, 2010

Xdok Gigi lagi...paling lambat bila tumbuh???



apesal melopong nih...

tengok ler ni...Batrisya dah 10 bulan tau tp xde nampak cam nak tumbuh gigi la...anak member lain semua dah ade gigi..6 bulan pun dah tumbuh....

tp ni kalu dah ade gigi, mesti nak gigit org je kejenya kan?

ermm..ibu-ibu semua camne ngan anak korng...tumbuh gigi lambat ke cepat??!

Kontest Aku Punya Bear



nama bear :- Nimi
saya mesti memiliki bear tersebut kerana memang sejak kecil saya suka sangat nak kumpul teddy bear jadi saya sangat berharap saya akan berjaya dapatkan bear yg ade dalam banner tu!

mangsa tag :


Super Duper active ! haihh...

Hahh..ni aksi Batrisya time weekend lepas...ayah xde, ayah g keje..tinggalla ibu ngan die je...
jenuh nak melayan kerenah die yg nak membesar ni...semua tmpt dia nak panjat tau...
bertambah kurusla ibu camni..adusss..heheh..

tp mmg serius susah nak wat keje...letak dlm walker suh angkat ...pastu nak kene bawak je die dokong mane2 ibu pegi..ibu basuh tgn pon die sibuk suh angkat die, nak tgk gak sink tu..ahaha..

apepun...kau memang pujaan hati ibu wahai Batrisya...walau camne lasak pon anak ibu ni...ermm...layaaaan jelaaa....

baru nak start....

okeh..pegang sini lak...slow..slow....

yess...berjaya pegang ngan dua belah tgn...

yeayy...leh bangun and berdiri, pegang sbelah tgn je....

Wednesday, August 25, 2010

Menu Berbuka- Puding Roti Berkuah

ni merupakan menu berbuka ibu yg semalam...heheh..PUDING ROTI BERKUAH...nyum..nyumm..dah lame sgt nak buat puding ni..akhirnya dpt gak buat smlm walaupun hubby still kat tmpt keje n ibu berhempas pulas buat puding sambil jaga si Batrisya..

huhh..nak buleh ke siap puding ni, bape kali ibu angkat letak Batrisya dalam walker...bile letak je bawah, nangis..huhuh...terpaksala buat guna satu tgn je...heheh..nasib baik menjadi!

ni setelah siap..nak bakar dlm oven...xsempat dah nak angkat pengukus...

ini plak sos kastard

haa..dah siap pun puding roti ibu ni..ermm sedapnye (puji diri-sendiri laks..eheh)

puding roti beserta kuahnye...

selingan.....ni plak lauk...ikan bilis masak sambal...

Ramadhan ke-15...Alhamdulillah masih BREASTFEED!

besarnye mungaaa....

cak !!!

Alhamdulillah..ari ni dah hari ke-15..dah separuh bulan kite berpuasa...

dan ibu bersyukur lg sekali sbb sampai ari ni Allah masih kurniakan rezeki untuk anak ibu terus menyusu badan..walaupun bagi time xkeje je tp ibu bangga sgt sbb still bleh kasi supply susu..hehhe..lgpon Batrisya dah 10 bulan....mudah-mudahan dipanjangkn lg rezeki ini...aminn..

and satu lg, ibu gembira sbb ibu masih berpuasa penuh...insyaALLAH...harap2 cukup sebulan pose penuh! aminnn...

Anak sembelit, nak wat camne ye?? tulun...


just nak tanya ibu2 atau bapak2 atau sape2 la yg tau..kalu baby membuang tu cam susah sket, ape petua nak setelkan ye...Batrisya meneran sampai merah2 mukanyer...siap nangis2 lg...tp last2 kuar gak...sian ibu tgk die..wadusss...

Tuesday, August 24, 2010

Batrisya memang 'ULAT' buku

jom layan gambar Batrisya yang suka 'membaca' majalah-majalah ibu kat umah...pantang nampak buku ape2 memang dia 'baca' semua....uhuhuhuh.....

"bila agaknye aku nak masuk majalah jugak ni?"

"ermmm...makan pun sodap ni..."

"ibu...macam mane nak bukak buku niiii.....?!"

Sudah Ramadhan ke-14...Alhamdulillah!

"Camat pagi syemua aunty2 dan uncle2....!"

Alhamdulillah..sudah nak masuk 14 hari kite berpuasa yer...mcm mane pose korang? bjln lancar..ibu syukur, masih sihat dan tabah di sini..hehhehe merapu lak ni...mujur ari selasa ni x sengantuk ari isnin semalam...

Monday, August 23, 2010

Thanks to Nuffnang !


hmm..ni adalah first entry pasal nuffnang blog ibu...tolong jgn ketawakan statistik ibu ni yer...mmg ler sikit sgt2 compare to korang punye ...tp ibu mmg excited bab2 ni..sbbnye, asal dulu tulis blog main2 je...bile rase free baru nak update..selalunya dtg baca entry org jek...

skang dah bleh dpt duit sket...setakat beli 2-3 helai baju Batrisya + baju ibu, bolehlaaa....

nak cite, pagi td ibu check akaun , dah ade rm50.25 ...Alhamdulillah...terima kasih byk2 en.NUFFNANG !!! ibu dah leh cash out (erkk..tp perlu lg 75 sen utk process)

statistik menunjukkan bilangan pengunjung yg semakin meningkat...asal dulu 20-30 org je tiap2 hari...skang dah cecah 100++ (cam buat karangan rumusan lak)...hehhe

pengunjung blog yg dtg dari seluruh pelosok negara...(cheewahhh..)

haa..tu dia..tarikh menunjukkan start campaign yg mula2 skali 11 july...so maknanye dah nak masuk 2 bulan nuffnang ni kat blog & ibu dpt RM50.25..

p/s: kpd kawan-kawan blogger di luar sana....selalulah jenguk blog ibu yg xseberapa ni yer...n sudi2 kan lah FOLLOW me..!thanks ya...n sifu2 bleh bg tunjuk ajar kat ibu ni ye..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Life, My Diary

Popular Posts