My Beloved Followers

Welcome to Wardazri VitaShoppe !

COD shaklee area: Indera Mahkota, Bandar Damansara, Balok, Beserah, Gebeng, Sg.Isap, KUANTAN and delivery throughout Malaysia (including SABAH & SARAWAK) !!!

Sms/whatsapp : 019-9887126 (Pn. Wardah)
Email : wardah.rosa@gmail.com

Monday, December 26, 2011

Tahun 2012 dah makin hampir ! ibu & family akan bercuti ke......

hai mummy semua!!!
apa khabar ???

ibu sungguh excited skang ni...makin hampir makin excited..hahahha

okay, ape ku merepek nih? ahaha...

xde ape sebenanye...cuma insyaAllah...new year ni kami sekeluarga (ibu , ayah & Batrisya) akan bercuti ke suatu tempat...ke mana? insyaAllah..once dah berjaya sampai sana ibu akan update dekat you all...and share bende yg best2 ibu jumpa kat sana okay !
tunggu yaa...hehhe...

yang ibu mintak skang ni ialah,
mummy2 kat luar sana akan mendoakan perjalanan kami pergi dan kembali, dengan selamat ye....dan semoga segalanya dipermudahkan ALLAH SWT...!!!

ok lah..ade ke sape2 nak teka ibu ke mana???

Sunday, December 18, 2011

Batrisya peminat DURIAN !

ok....ibu dah sebulan kat tempat keje baru..
Alhamdulillah semuanya OK !...tiada lagi keserabutan dalam kepalaku ini...hahhah..

dah lama x jenguk blog...xde mood...ni kat tempat keje baru lak, xde internet..lagila x terupdate...hehehh..apela..layan gambo Batrisya makan durian..JOM!




Tuesday, October 18, 2011

Berita baik di bulan Oktober!

Dah lama ibu xberceloteh kat sini...mcm2 nak cite sampai xtercerita.....dipendekkan cite,
bulan Oktober ni nampaknye bukan TRAGEDI oktober yer utk ibu...tp bulan terbaik untuk tahun ini...

maksud ibu, bulan ini bulan yg menggembirakan...
sebab ape? sebab ibu dah dpt KEJE BARU !!! dapatla nti merasa suasana kerja baru yg harapnye lebih baik dr skang...

nape ibu nak tukar keje??? hmmmm....xperlulah nak cite lebih2 sini...kang ade lak saman ibu..ahahhah...janji semua sudah selamat...ibu pun dah hantar surat resign + dah jumpa empunya company dan berterima kasih pd nya.... =D

apepun, ibu sgt hepiiiii.............yahhuuuuu......harap2 dimurahkan lg rezeki di tempat keje baru nanti...harap kalian sahabat semua, mendoakan kejayaan ibu...! ibu akan start di tempat baru lebih kurang 14/11/11 nanti....Alhamdulillah...semoga ibu akan lebih tenang..

Monday, October 17, 2011

Gambar terbaik Batrisya bulan ini !

ok ...inilah die gambar terbaik Batrisya bulan ini....yg berjaya mencuit hati kawan2 ibu...hehehhehe...sungguh natural...

amacam....sama x rambut kitorang..???!

Sunday, September 18, 2011

Pumpkin Patch & Mothercare

just nak tayang baju yg ibu kirim kat adik yg blaja kat Newcastle belikan...
kalu kat Malaysia, mmg x terbeli punya la...
harga kat UK, lagi bila tgh SALE sangat la jauh lebih murah !
ade baju dijual 3 helai dgn harga $10 (errkk...london guna matawang euro ke pound????)







Batrisya :1 year 11 months...one month more to go !


* nampaknya header blog kat atas ni terlampau 'muda' berbanding dengan usia Batrisya sekarang...hmmm kene create baru la pasni...tpsyg lak nak buang gambar2 die yg innocent tu..hikhik*

oklah..hi aunty-aunty semua!...lama Batrisya menyepi kan...rindu jugak kat aunty semua tp nak wat camne, ibu sibuk sgt skang...lps satu projek, dpt lg projek baru....mereka mengambil kesempatan nampaknye atas sikap ibu yg 'bersahaja n cool' bila buat keje ni...xpe2...ade ubi ade batas, ade hari ,ibu BALAS dendam...muahahha...seram tak???

hmm..ni nak cite yg batrisyasebulan je lg nak masuk umur 2 tahun!
dah besar...dah mcm2 peel....dah boleh bcakap byk n Alhamdulillah, die kurang pelat..cuma huruf "S" je die malas nak sebut btul2...

semua ayat mesti mula dgn " heiii!"..dan diakhiri dgn " lahh..." heheheh
contoh : "heiii,, tepi laa..!"..."heii..x nak laa"...."heiii...malu laa!"..." heiii ibu punya laa..."
huhuhu......dan mmg garang skali bunyi nye...hehehe..tp sonok dgr die bcakap walau pun ade certain ayat still ibu ayah xleh paham pebende cuba disampaikan...hmmm..

ok.....sampai di sini saja untuk kali ini...byeee!

Sunday, September 11, 2011

Hitam itu MENAWAN !!!

HMMM...punya la lama tak update blog sampai nak bukak blogger interface pon dah x ingat camne huhuhu...lg pun nampak mcm byk update...

dan..mempunyai seorang anak dara yg semakin membesar dgn 'pesat' mmg sgt mencabar!
segala pergerakan ibu die ni die nak ikut....maka mmg susah nak wat aktiviti sendiri seperti mengupdate blog tercinta ni...kalu ibu bukak laptop, mesti die pon sibuk nak tgk UPIN & IPIN die tu, so mcm mana ibu nak menaip ??! memangle ade lg satu laptop xguna..kiranya satu leh bukak utk die tgk n lagi satu utk ibu guna,..tp.. yg ibu guna jugak die nak ngendeng! heheheh

ni die tgh tido....tetiba dtg seru nak update blog...
nah,.. here i come !!!

balik topik asal..hmmm....ini x masuk pon dlm wishlist kami...tp Alhamdulillah, kira rezeki dpt rasa beli..actually this was my hubby's dream....tercapai jugak nmpknya.....tahniah to en.hubby!
ngehehhe....so bila nak bwk your wifey ni naik haa???! tp ibu pon mcm x konfiden je nak duk blakang tu...takut cicir...ahakksss!



ok..so inilah die...'si hensem hitam legam'....pujaan hati baru my hubby...mr. superbike (kawasaki) ntah model ape xingat....sempat la ibu n batrisya posing2 atas motor x bergerak itu...

amacam , ok tak? ade gaya tak ?





Saturday, July 16, 2011

Air Asia SALE! jom bercuti...


wahhh...2-3 hari ni mmg ibu excited..sbb ape?
sbb dah berjaya booking tiket untuk kami 3 beranak...insyaAllah...harap2 dipermudahkan hendaknya perjalanan kami..tp ke mana? hmmm,......
biarlah rahsia....sbb lambat lg...kihkih!

kengkawan kat luar sana ape lagi...jom la pegi bercuti gak...air asia selalu sale tiket, so masa ni la nak jalan jauh sket dgn bujet yg terhad...
hajat di hati nak ke UK..tp mcm mahal la plak tiket...tu lum masuk bende alah lain lg...

fuhh ...x sabarnye...

Monday, June 27, 2011

Peristiwa @ BENCANA besar pada tahun 2012 !


kite dah pun menghampiri tahun 2012...sedar xsedar..maybe ade yg tahu pasal ni...
ibu cuma nak share lg skali....utk ingatan semua orang..sama ada anda mahu percaya atau tidak, terpulang lah....semuanya ketentuan ALLAH SWT...tiba2 terpanggil utk share bende ni lps kwn ibu cite pasal ni..so masa tu baru tersedar..

untuk yg xtau...ni pasal ramalan akan berlakunya bencana yg agak dasyat jugakla pada tahun 2012...di seluruh dunia tentunya..ade kaitan dengan planet nibiru...hmm..xreti nak cite lebih2..untuk tahu lebih lanjut leh refer web kat bawah ni:


ada jugak yg menyatakan berita kewujudan planet nibiru tu disorok oleh pihak tertentu untuk kepentingan mereka..kira macam 'busuk hati' la...so nti mereka je yg bleh siap sedia dan biar org lain (especially muslim) yg terkena....hmmm....wallahualam !

*sharing is caring*

Batrisya Husna....terkini ! (1 year 8 months)


okay...lame gak menyepi dari dunia blogging..rinduuuu...
tp xde mood maa nak update blog ni!

so ibu xnak cakap banyak...terimalah gambar terkini my daughter yg dah pun berusia
1 tahun 8 bulan...cepat skali masa berlalu...hmmm..
sket lg dah nak 2 tahun anak ibu..!

yg penting Batrisya skang dah pandai cakap sket2..
leh guna 2-3 patah perkataan dlm satu ayat, suka ajuk ibu n ayah cakap..kelakar gak dgr kadang2 tu..hikhik..
sangat2 bijak memahami arahan jugak skang ni..nak suh amik ape2 pun senang..hihihi.

lokasi : Pantai Balok, Kuantan.
Acara : Family Day, Design Department

Monday, May 9, 2011

Batrisya's First bag

lindalinda backpack bag...design BEE

xde pe nak update....nak tunjuk gambar beg Batrisya yg baru...lama dah ibu cari...akhirnya jumpa gak kat online yg jual murah....design mmg lawa2..rasa mcm nak beli semua je....ermmmm.....mmg xleh tgkla barang baby nih....allergic!!!

Friday, May 6, 2011

Tragedi 'Maghrib Berdarah' di Pasir Mas !



PASIR MAS: Suasana di Kilometer 11, Jalan Pasir Mas-Tanah Merah, To’ Uban di sini gempar dengan tragedi ‘Maghrib berdarah’ apabila mayat bergelimpangan di atas jalan raya dalam nahas membabitkan enam kenderaan dan mengorbankan empat orang, termasuk dua sepupu, malam kelmarin.

Dalam kejadian kira-kira jam 7.20 malam ketika azan Maghrib sedang dilaungkan itu, mayat tiga mangsa bergelimpangan di atas jalan raya manakala seorang lagi maut selepas tersepit dalam keretanya.


Kemalangan dikatakan berpunca daripada sebuah motosikal Honda Wave dinaiki dua beranak, Ariff Che Mohd Zain, 35, dan anaknya, Aliff Azhan, 12, yang ditunggang melawan arus bertembung dengan motosikal Yamaha RXZ ditunggang dua sepupu, Chik Shamsuddin Mat Ghapar, 16, dan Muhammad Faizal Fakruddin, 16.

Akibat perlanggaran itu, semua mangsa tercampak ke atas jalan sebelum dua lori dari arah sama dikatakan tidak sempat mengelak lalu menggilis tiga daripada mereka iaitu Ariff, Chik Shamsuddin dan Muhammad Faizal menyebabkan mereka terbunuh serta-merta.


Aliff Azhan yang tercampak jauh dari jalan raya, terselamat, tetapi cedera parah. Pemandu kedua-dua lori itu pula memecut kenderaan mereka meninggalkan tempat kejadian dan sehingga malam tadi, masih belum membuat laporan polis mengenai kemalangan itu.


Ketua Polis Daerah Pasir Mas, Asisten Komisioner Haliludin Rahim berkata, kemalangan itu tidak berakhir di situ kerana tidak lama kemudian sebuah kereta Volvo dipandu Huzaiudi Zainal Abidin, 36, dari Tanah Merah ke Pasir Mas bertembung kereta Proton Iswara dari arah bertentangan ketika cuba mengelak daripada melanggar mangsa di tempat kejadian.

Pertembungan itu menyebabkan pemandu Iswara, Wee Thai Kit, 40, tersepit dalam keretanya dan mati di tempat kejadian.


“Kemalangan itu menyebabkan empat maut di tempat kejadian manakala dua lagi iaitu Aliff Azhan dan Huzaiudi cedera parah.

“Mayat semua mangsa dibawa ke Hospital Pasir Mas untuk bedah siasat sebelum diserahkan kepada keluarga masing-masing untuk dikebumikan.


“Kes disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 dan polis merayu saksi kejadian supaya tampil menyalurkan maklumat mengenai kemalangan ini,” katanya.


Kakitangan kerajaan, Mohd Hafizzul Akmal Mohd Yusof, 24, antara penduduk tempatan yang terawal tiba di tempat kejadian menyifatkan kemalangan yang dilihatnya itu paling ngeri.


“Kebetulan saya dalam perjalanan ke Kota Bharu menggunakan laluan itu. Berderau darah melihat tiga mayat bergelimpangan di atas jalan dengan seorang daripadanya melekat pada motosikal. Selepas itu saya melihat satu lagi mayat tersepit dalam kereta Proton Iswara.


“Sebelum ini, kerap juga saya melihat kemalangan tetapi kemalangan ini paling ngeri. Saya tidak mampu menunggu lama dan segera beredar kerana tidak tahan melihat keadaan mayat dan darah di merata tempat,” katanya.

Thursday, May 5, 2011

Mom & Me Sweet Photo Contest

" GRAND PRIZE FOR FINALE SEASON
"VACATION" 2D1N & SPONSOR BY aNJe a.k.a MaMa_BaLQiS"

Pengajur Contest ini adalah :
http://damiaqish.blogspot.com/

Dah lama xjoin contest....nak cuba nasibla..
harap2 x disqualified...hehehhe

klik SINI untuk join !


NUR BATRISYA HUSNA
1 TAHUN 6 BULAN

Thursday, April 28, 2011

Batrisya pon pandai dah nak kacau mekap ibu !

lagi kisah Batrisya dan perangai baru die...
yg ini baru semalam ibu amik gambo ni..

apelagi kalu bukan aksi die tgh memakai compact powder ibu...
kebetulan ibu tgh pakai bedak xjauh dari situ, die yg tgh main2 atas sofa ruang tamu leh ternampak lak...
so apelagi, melalak la die mintak
"nak! nak ! nak!..." sambil hulur tgn..

bila mintak balik siap nangis marah2...
dgn gaya nak bawak bedak tu lari..dan terjerit-jerit "na nak! (tak nak)...na nak!"

hmmm....kalu dah namanye gegirl..so gegirl la jadiknya...hahahha
mujur gegel, kalu boboy???
tp ibu dgr boboy pon sama gak prangainye ek...
harap2 x bawak sampai ke besar la...huhuh~
alamak...! gambar xredi..kihkih!

Wednesday, April 27, 2011

Aksi Batrisya Berkuda

nak cite pasal ibu ade belikan kuda baru untuk Batrisya...memandangkan die suka sgt naik bende alah ni kat taska, siap x nak balik lg...so that's why belikan gak kuda ni...huhhu
tp bila dah de kat umah, xdela slalu sgt pon Batrisya naik....asyik nak ikut je ibu gi mane pon...kalu leh nak berdukung aje..isk..manja betul!

selepas mandi...

ni plak sebelum mandi..
tengok ler rambut die.....
mamai lagi sbenarnya nih !
bangun tido terus ibu letak atas KUDA...kahkahkah

Tuesday, April 26, 2011

Batrisya dan buku-bukunya






ok...inilah die buku-buku yg selalu Batrisya 'baca' di waktu lapangnya..heheheh
walaupun sempat buka dlm bbrp minit, tp cukup bermakna...sbb dlm bbrp minit tu la otak die cuba serap semua yg die baru belajar...tp favourite buku die ialah buku gambar binatang!

good job my dear Batrisya...semoga nanti minat die nak membaca tu akan dtg sendiri....insyaAllah!!!


Batrisya rindu nak bercerita dgn aunty-aunty semua !
tp apakan daya baru skarang ibu Batrisya 'x sibuk'...uhuhuhu~

Sunday, April 24, 2011

Video Batrisya mengira ....


dah lama sgt x update blog..
dah sebulan...heheh
oklah skang ibu just nak bercerita pasal video kat atas ni...tp xsure la korang semua leh view ke tak...
dalam video ni Batrisya counting ...two sampai six....
'one' xde sebab slalu ibu yg kene sebut dulu sebelum dia sambung ! heheheh
masa ni umur die baru nak cecah 1 tahun 6 bulan (18 bulan)...

Saturday, April 9, 2011

kenapa saya lama x update blog??

(antara gambar terbaru Batrisya)

chehh...tajuk cam ape jer....

mmg dah lame sgt xupdate blog...kali ni paling lama nampaknye...last skali entry masa batrisya baru masuk umur 1 tahun 5 bulan...ini tggal seminggu lg die nak berumur 18 bulan....!

ibu banyak luang masa kat fesbuk...yelah fesbuk tulis due ayat pon dah leh post kan...sini xkan nak tulis dua ayat gak??? xyok la buat blog cam tu..!
banyak gak bende yg dah miss nak cite...xpela mane sempat, ibu citela..heheh

salah satu sbb nape xupdate blog....mmg sbb hilang mood....malas sgt nak bukak...malas nak piki topik....malas...malas....

lagi maybe sbb stress dgn keje....ermmm actually xdela stress sgt pon.....cuma tetiba jd xbersemangat...
mungkinkah disebabkan ibu dlm proses menukar keje lain??? hmmm..pelbagai spekulasi dah timbul kat tmpt keje ni....apepun hanya diri ibu yg tau nape....cuma ibu hrp akan segera mendapat keje baru...ibu nak bina life baru....matlamat baru!

oklah...malas nak cite pnjg....kang ade lak bende yg xsepatutnya kuar kat sini nanti...bahaya!

Friday, March 18, 2011

Batrisya : 1 year & 5 months young today!



**abaikan keadaan rumah yg tunggang langgang itu..

Huhh...Alhamdulillah...membesar dan terus membesar anak ibu ni...hari ni dia sudah 1 tahun 5 bulan...dan dlm masa bertambah usia lg sebulan ni, byk gak perkembangan dari Batrisya...
Antaranya...;

Anak ibu ni dah boleh ikut balik ape yg ibu sebut, walaupun 30% ade pelat sket tp ade certain perkataan tu die dah bleh sebut dgn jayanya...

Batrisya sudah kenal and boleh sebut beberapa binatang mcm ‘bird, cat, cicak, gajah, rabbit, monkey, ayam, semut

Barang2 yg die kenal macam ‘ air, baju, kasut, susu, nasi, buku, lori, bas, kipas, lampu’ and...ibu dah lupa la ape lg...

Perkataan lain-lain : panas, sejuk, sakit, aduh, gatal, mandi, ambil, simpan, tido, nak! , tak nak !, amin (salam)

Anggota badan yg die kenal : mata, hidung, tangan & kaki.

Pendek kata, setiap hari vocabulary die makin bertambah...byk bende baru yg die belajar hari demi hari...apelagi yg boleh dibanggakan oleh seorang ibu mcm saya ni bila anak sendiri cepat belajar semua tu..heheh . my mom pun ckp die ‘ringan mulut’, sebut ape pon die boleh follow ! Alhamdulillah, semoga terang hati mu ye sayang dan jadi anak yg bijak suatu hari nanti...ibu akan cuba didik dgn cara tersendiri...

Oh ye...satu lg yg buat ibu happy, die juga dah boleh ikut ibu counting....one...two...three....sampai five jela tapi..hehehhe. ‘a, b, c’ pun dah leh sket2 tp nmpk cam blum igt sgt lagi...hmmm... but kira okla tu kan, bukan senang nak ajar budak yg less than 2 years blajar n undertsand all those things....kebiasaan & routine akan didik dia dan buat die ingat..itu prinsip yg ibu pegang skang ni la....

kat umah tu dah byk gakla buku yg ibu belikan utk die...since die tu kecik lg so byk buku bergambar je la....buku yg colorful dgn gambar yg besar2..so far she likes it !....everyday mesti die suh ibu bacakan..kekadang tu ibu die ni tgh bz tgk tv, die lak siap ngamuk2, dengki agaknye kite xpandang die so paksa kita ni bacakan buku tu utk die...kalu xbaca, merajukla...mengamuk la...adehhh...!
oklah..pnjg lebar lak..maklumla dah lame xupdate blog ...mcm2 nak cite sbenanye..huhuuhu

p/s: once die dah bleh cakap dgn btul sebutannye, ibu nak ajar ngaji lak...guna iqra’ tu..hmm tp xtau la..cuba je dulu....~


Monday, March 14, 2011

"tsunami" yang melanda rumah ku..



hmm....semua orang tgh sibuk ngan tsunami kat jepun....kesian diorang...

hahh...kat umah ibu pun ade "tsunami" gak!...biasala kalu ade anak dara kecik yg sorang tu..sampai satu tahap, ibu biar je ape die nak buat...huhuhu.....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Life, My Diary

Popular Posts