My Beloved Followers

Welcome to Wardazri VitaShoppe !

COD shaklee area: Indera Mahkota, Bandar Damansara, Balok, Beserah, Gebeng, Sg.Isap, KUANTAN and delivery throughout Malaysia (including SABAH & SARAWAK) !!!

Sms/whatsapp : 019-9887126 (Pn. Wardah)
Email : wardah.rosa@gmail.com

Friday, March 18, 2011

Batrisya : 1 year & 5 months young today!



**abaikan keadaan rumah yg tunggang langgang itu..

Huhh...Alhamdulillah...membesar dan terus membesar anak ibu ni...hari ni dia sudah 1 tahun 5 bulan...dan dlm masa bertambah usia lg sebulan ni, byk gak perkembangan dari Batrisya...
Antaranya...;

Anak ibu ni dah boleh ikut balik ape yg ibu sebut, walaupun 30% ade pelat sket tp ade certain perkataan tu die dah bleh sebut dgn jayanya...

Batrisya sudah kenal and boleh sebut beberapa binatang mcm ‘bird, cat, cicak, gajah, rabbit, monkey, ayam, semut

Barang2 yg die kenal macam ‘ air, baju, kasut, susu, nasi, buku, lori, bas, kipas, lampu’ and...ibu dah lupa la ape lg...

Perkataan lain-lain : panas, sejuk, sakit, aduh, gatal, mandi, ambil, simpan, tido, nak! , tak nak !, amin (salam)

Anggota badan yg die kenal : mata, hidung, tangan & kaki.

Pendek kata, setiap hari vocabulary die makin bertambah...byk bende baru yg die belajar hari demi hari...apelagi yg boleh dibanggakan oleh seorang ibu mcm saya ni bila anak sendiri cepat belajar semua tu..heheh . my mom pun ckp die ‘ringan mulut’, sebut ape pon die boleh follow ! Alhamdulillah, semoga terang hati mu ye sayang dan jadi anak yg bijak suatu hari nanti...ibu akan cuba didik dgn cara tersendiri...

Oh ye...satu lg yg buat ibu happy, die juga dah boleh ikut ibu counting....one...two...three....sampai five jela tapi..hehehhe. ‘a, b, c’ pun dah leh sket2 tp nmpk cam blum igt sgt lagi...hmmm... but kira okla tu kan, bukan senang nak ajar budak yg less than 2 years blajar n undertsand all those things....kebiasaan & routine akan didik dia dan buat die ingat..itu prinsip yg ibu pegang skang ni la....

kat umah tu dah byk gakla buku yg ibu belikan utk die...since die tu kecik lg so byk buku bergambar je la....buku yg colorful dgn gambar yg besar2..so far she likes it !....everyday mesti die suh ibu bacakan..kekadang tu ibu die ni tgh bz tgk tv, die lak siap ngamuk2, dengki agaknye kite xpandang die so paksa kita ni bacakan buku tu utk die...kalu xbaca, merajukla...mengamuk la...adehhh...!
oklah..pnjg lebar lak..maklumla dah lame xupdate blog ...mcm2 nak cite sbenanye..huhuuhu

p/s: once die dah bleh cakap dgn btul sebutannye, ibu nak ajar ngaji lak...guna iqra’ tu..hmm tp xtau la..cuba je dulu....~


8 comments:

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

oh dah 1 thn 5 bulan budak yang suka sengih lebar ne ye.. moga makin bijak ye..

nuruljannah sukhri said...

geram tgk rambut batrisya...dh besar nnt mst comel bila ikat...

ziraziz said...

go..go..si cute batrisya...

meh dtg umah acik... ;P

Farra Dhelina said...

tang rambut yg seksi!

Mawar Merah said...

As salam Ibu.. Cpt jek Batrisya membesar.. Pejam celik2 dh pun setahun 5 bln. For a baby this young, byk jugk ye yg dia dh blh ingat, fhm n sebut. Budk2 zmn skrg dh avdvance.

ch@ said...

budak comel dah besar. cutenya kamu Batrisya. meh ajar aunty ch@ kira sampai 5, aunty tak reti la.

Kalamhati said...

Alhamdulillah..semoga dia membesar dgn sihat..=)

~ yus ~ said...

suka tengok rambut dia curly hair..mcm anak dara saya masa kecik2 dulu, tapi bila dah besar ni hilang curly nya..huhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts