My Beloved Followers

Welcome to Wardazri VitaShoppe !

COD shaklee area: Indera Mahkota, Bandar Damansara, Balok, Beserah, Gebeng, Sg.Isap, KUANTAN and delivery throughout Malaysia (including SABAH & SARAWAK) !!!

Sms/whatsapp : 019-9887126 (Pn. Wardah)
Email : wardah.rosa@gmail.com

Friday, March 18, 2011

Batrisya : 1 year & 5 months young today!



**abaikan keadaan rumah yg tunggang langgang itu..

Huhh...Alhamdulillah...membesar dan terus membesar anak ibu ni...hari ni dia sudah 1 tahun 5 bulan...dan dlm masa bertambah usia lg sebulan ni, byk gak perkembangan dari Batrisya...
Antaranya...;

Anak ibu ni dah boleh ikut balik ape yg ibu sebut, walaupun 30% ade pelat sket tp ade certain perkataan tu die dah bleh sebut dgn jayanya...

Batrisya sudah kenal and boleh sebut beberapa binatang mcm ‘bird, cat, cicak, gajah, rabbit, monkey, ayam, semut

Barang2 yg die kenal macam ‘ air, baju, kasut, susu, nasi, buku, lori, bas, kipas, lampu’ and...ibu dah lupa la ape lg...

Perkataan lain-lain : panas, sejuk, sakit, aduh, gatal, mandi, ambil, simpan, tido, nak! , tak nak !, amin (salam)

Anggota badan yg die kenal : mata, hidung, tangan & kaki.

Pendek kata, setiap hari vocabulary die makin bertambah...byk bende baru yg die belajar hari demi hari...apelagi yg boleh dibanggakan oleh seorang ibu mcm saya ni bila anak sendiri cepat belajar semua tu..heheh . my mom pun ckp die ‘ringan mulut’, sebut ape pon die boleh follow ! Alhamdulillah, semoga terang hati mu ye sayang dan jadi anak yg bijak suatu hari nanti...ibu akan cuba didik dgn cara tersendiri...

Oh ye...satu lg yg buat ibu happy, die juga dah boleh ikut ibu counting....one...two...three....sampai five jela tapi..hehehhe. ‘a, b, c’ pun dah leh sket2 tp nmpk cam blum igt sgt lagi...hmmm... but kira okla tu kan, bukan senang nak ajar budak yg less than 2 years blajar n undertsand all those things....kebiasaan & routine akan didik dia dan buat die ingat..itu prinsip yg ibu pegang skang ni la....

kat umah tu dah byk gakla buku yg ibu belikan utk die...since die tu kecik lg so byk buku bergambar je la....buku yg colorful dgn gambar yg besar2..so far she likes it !....everyday mesti die suh ibu bacakan..kekadang tu ibu die ni tgh bz tgk tv, die lak siap ngamuk2, dengki agaknye kite xpandang die so paksa kita ni bacakan buku tu utk die...kalu xbaca, merajukla...mengamuk la...adehhh...!
oklah..pnjg lebar lak..maklumla dah lame xupdate blog ...mcm2 nak cite sbenanye..huhuuhu

p/s: once die dah bleh cakap dgn btul sebutannye, ibu nak ajar ngaji lak...guna iqra’ tu..hmm tp xtau la..cuba je dulu....~


Monday, March 14, 2011

"tsunami" yang melanda rumah ku..



hmm....semua orang tgh sibuk ngan tsunami kat jepun....kesian diorang...

hahh...kat umah ibu pun ade "tsunami" gak!...biasala kalu ade anak dara kecik yg sorang tu..sampai satu tahap, ibu biar je ape die nak buat...huhuhu.....

Saturday, March 12, 2011

Video tsunami ~ ingatan untuk semua....!

sesungguhnya sangat terkejut bila dapat berita bahawa tsunami besar berulang lagi...kali ni kat utara jepun lak...bila dah tgk video, lagi la gerun..

Ya ALLAH , besar sungguh kuasamu !

boleh klik link bawah untuk lihat video berita pasal tsunami di jepun...


Tuesday, March 8, 2011

Jangan Jeles !..ibu dapat Netbook HP free !!!


ni bukan main-main...bukan tipu...mmg dpt FREE...Hehehehhe....

Alhamdulillah, akhirnya ari ni dah sampai bende yg dah lama ibu tunggu2....bende free!..netbook lak tu...!
heheh..actually ibu dpt ni sbb langgan pakej streamyx...guna pakej staff..mujur ada pak sedara yg keje tmnet...dpt la merasa ....so skang dah ade dua bijik , satu laptop, satu lg mini laptop baru...hihihi...happpyyyy.........xyah labur duit dah...!


tadaaa............! my new HP netbook!

p/s: lps ni xperlu berebut guna internet ngan hubby lg...cuma skang mesti duk berebut sape nak pakai yg baru ni...ehehheh

Thursday, March 3, 2011

Anak korang merajuk Camne ??

sebelum ibu cite lebih....layan dulu gambo Batrisya naik boyan kat Taman Bandar, Indera Mahkota...dtg main dgn baju tido tu...




Anak korang pandai merajuk tak? camne gaya/ peel die masa tu???

hmmm...si Batrisya ni dah mula tunjuk perangai sejak masuk usia 1 tahun 4 bulan ni...
dah pandai merajuk.......

contohnya kalu ibu tgh minum air, yg die tgh syok jalan2, main2 kat lantai....tetiba dtg mintak air ..pastu ibu lak xkasi, terus die duduk then baring atas lantai..xkira la kalu masa tu kat lantai restoran ke, jalan tar ke....huhuhu..

yg xtahannye sebelum nak baring tu, siap lapik dulu dengan tangan pastu baru letak kepala...hihihi pandai laks die memikirkan keselesaan ! hahah lawakla...
kdg2 ibu saja wat bo layan...takut die manja n ngada-ngada sgt lak nti...sket2 nak wat cam gitu bila kite duk layan...

yg ayah lak duk sound ibu..die ingat ibu saje je biar anak tu guling2 atas lantai..huhuhu

Wednesday, March 2, 2011

Pemenang "Baby Raya Baby Bergaya Contest" dah dapat semua hadiah??

Baby Raya Baby Bergaya Contest by Ibu_Batrisya

pertama sekali ibu ingin memohon maaf atas kelewatan menghantar hadiah ke rumah semua pemenang yer...maklumla, first timer...xtau ssh ke senang nak anjurkan contest..heheh

plak tu masa ibu pos hadiah dulu, xde pun tinggalkan note ke ape cakap tahniah, and hadiah tu from sape, contest mane...hehe sampai ade yg call ibu semula tanya hadiah untuk ape..heheh sori !!! next time kalu ade lg contest nak buat, ibu akan cuba improve okay !

so yg pending ari tu ialah hadiah dari penaja pakaian iaitu maisyz collection and diorang dah pun pos hadiah berkenaan ke pemenang yg sepatutnya dpt baju & legging..
so dah sampai ke kawan2????!

harap2 xde yg tercicir...hehehhe
jgn serik join contest ibu yg seterusnya....

p/s: hmm...bila lak ibu nak anjur contest lain ni....?!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts