My Beloved Followers

Welcome to Wardazri Vitashoppe !

COD shaklee area: Indera Mahkota, Bandar Damansara, Balok, Beserah, Gebeng, Sg.Isap, KUANTAN and delivery throughout Malaysia (including SABAH & SARAWAK) !!!

Sms/whatsapp : 019-9887126 (Pn. Wardah)
Email : wardah.rosa@gmail.com

LATEST on Ibu_Batrisya's Blog !

Tuesday, November 20, 2012

Potty training kat Taska

Hurmm...alhamdulillah, ape lagi yg boleh ibu katakan....Batrisya sudah mula menunjukkan progressnya untuk bebas dari memakai diaper....

First time ibu sendiri cuba utk tidak memakaikn diaper kat die pada 10 nov lps, sblm deepavali..errkk, satu hari je pon..and dua kali jugak terkencing dlm seluar kat ruang tamu..ermm nasib baik dah selamat lipat karpet semua...hehe, preparation mesti tip top!
Tapi, kira ok la...batrisya pon kerap juga bagi tau yg die nak kencing tp yg letihnya, bila dah bawak ke toilet, xde plak nak kencing....ibu jugak memainkan peranan dgn selalu tanya die sama ada nak buang air ke x..tips2 daripada kawan2 jugak ;)

Then, semalam, 19 nov, taska tmpt batrisya habiskn masanya hari2 tu jugak membantu..buat pertama kalinya, teacher dia xpakaikan diaper...pagi sampai tghari, PERFECT! Dia ckp bila die nak membuang tp di sbelah petang 'terlanjur' sket..huhu....terkencing gak dlm seluar...nasib baik kat laman luar, senang ler nak basuh..huhuhu

Apepun semoga satu hari nnti dia akan jadi mcm kanak2 'matang' yg lain jugak....heheheh...
Bila dah x perlu pakai diaper, senangla hati ibu nak bagi adik kat batrisya, belanja bleh dipindahkn kat adiknya plak..btul tak? *wink*

Posted via DraftCraft app

3 comments:

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

alalala...

cian mama dia ni. mula² mmg mcm ni. dalam nak ajar dia berdikari ni perasaan kita kena control. jgn cepat marah dia taw! nanti merajOk!!! lagi haruuuuu...

pepun cayok!!! cayokkkk!!!

nak ajar anak mmg kena banyakan bersabar. tul takkkk?

yuyu jannah said...

cepatnye batrisya dh x pakai diapers.. x masuk 3 tahun lg..syabas isya dan ibu jg..yuyu x sbr nk ajar hafiz jugak nnt

ibu_BatRiSya @wardah said...

Hehe..mekasih krn kasi support,
Yuyu: batrisya baru genap 3 thn bulan oktober yg lps...byk plan ibu sbenanye utk die..ni semua sbb nk masukkn die ke sekolah yg perlukn anak2 lebih berdikari..hmmm

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts