My Beloved Followers

Welcome to Wardazri VitaShoppe !

COD shaklee area: Indera Mahkota, Bandar Damansara, Balok, Beserah, Gebeng, Sg.Isap, KUANTAN and delivery throughout Malaysia (including SABAH & SARAWAK) !!!

Sms/whatsapp : 019-9887126 (Pn. Wardah)
Email : wardah.rosa@gmail.com

Tuesday, January 29, 2013

Homeschooling si Batrisya

Ermm ade tak mommies kat luar sana yg selalu homeschool kan anak2? Dgn erti kata lain, mendidik anak kat rumah...? Heheh... Ibu hanya buat yang termampu je lah...maklum lah saya ni ibu yang bekerja...dapat ajar Batrisya 5 minit pon rasa dah cukup berharga sgt masa yg diluangkan tu....

Buat ibu yg tak bekerja a.k.a surirumah tu, elok lah homeschool kan anak anda awal2... Tak rugi pon kan....anak2 dah boleh diajar sejak dari bayi lagi...rugi rasanya kalau tak spend masa sikit untuk mereka sbb walaupun sekejap, tapi masa diorang umur 2-5 tahun ni lah cepat sangat menghafal...terbukti pada Batrisya... Nak2 kalau ajar lagu, lagi la cepat...tapi ibu tak de la ajar die lagu yang laghaaaa.....heheheh... Lagu A B C or alif ba ta laaa....
Kalu mak sedara dia yg ajar, laaagi la cpt nya dia ikut ... ;)

Salah satu aktiviti yang dia suka....menampal sticker ! Ermmm...boleh laa sambil2 nak bagi dia kenal huruf tu....suruh tulis malas lagi...ermm xpelah, ibu kena byk bersabar nmpknya..hikhik



Hmmm...pada ibu, nak homeschool kan anak2 ni kena banyak bersabar and yg penting, ibu nya pun kena rajin! Rajin curi masa tumpuan mereka...heheheh...sbb budak kecik ni bukan bleh blaja lama sgt mcm kita ni...hihi...kadang2 bape saat je pon fokus lepas tu sambung main...

Nanti nak share pasal satu blog yang betul2 beri kesedaran dan inspirasi pada ibu dalam mendidik anak di usia yang awal....tungguuuu....!

Kat rumah ade set buku ni....set BACALAH ANAKKU .....dia dah tau la sket2 macam mana nak nyanyi lagu ABU ADA AYAM tu..hehehe....buku ni sama dgn material yang akan digunakan di bakal sekolah Batrisya nanti... ;)


P.s: ibu2 leh la share tips kalu ada yer! Sangat dialu-alukan ;)

Posted via DraftCraft app

1 comment:

Salina@IbuAqil said...

Rajin dia..
Ni cpt balajar ni.. ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Life, My Diary

Popular Posts