My Beloved Followers

Welcome to Wardazri VitaShoppe !

COD shaklee area: Indera Mahkota, Bandar Damansara, Balok, Beserah, Gebeng, Sg.Isap, KUANTAN and delivery throughout Malaysia (including SABAH & SARAWAK) !!!

Sms/whatsapp : 019-9887126 (Pn. Wardah)
Email : wardah.rosa@gmail.com

Thursday, March 21, 2013

SET 3M Shaklee : the popular Milk booster !salam semua. okay hari ni ibu nak berkongsi tentang set 3M, antara set yang mendapat permintaan tinggi oleh para ibu yang menyusukan anak secara ekslusif!... mungkin ada yang tak tau ape tu set 3M dan kenapa namanya 3M? Sebenarnya 3M adalah Mom's Marvellous Milk.

Set ini mengandungi Set B , ESP dan Ostematrix.

Siapa yang perlu amik set ini?
  • Set ini digalakkan kepada ibu yang ada masalah penyusuan, 
  • si ibu yang nak mula menyimpan stok, 
  • si ibu yang mahukan anaknya mudah lena waktu malam dan 
  • ibu yang sedang relaktasi atau induce lactation. 

Masalah penyusuan yang dimaksudkan ialah, si ibu menghadapi masalah penghasilan susu walau telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari... maka set ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau lohong zat yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali.

Mungkin ada yang tertanya-tanya, mengapa set Tripple M? Ini kerana komposisi utama dalam susuibu adalah protien dan kalsium seterusnya semua zat vitamin dan garam mineral. Maka pengambilan protien dan kalsium yang mencukupi dalam diet harian membantu penghasilan susu dengan cepat provided si ibu kerap menyusukan anak atau pumping session yang konsisten.

di bawah ini adalah antara mereka yg sudah mencuba set 3M ini;

Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

Apa kaitannya set ini dengan kesihatan ibu yang menyusukan anak???

  • Kesihatan ibu mempengaruhi hasil perahan susuibu.Ibu yang sihat, mood yang stabil dan bersemangat akan secara langsung membuatkan ibu itu kuat semangat dan terus berkeyakinan untuk terus membuat sesi perahan.
  • Ibu yang sakit atau tidak sihat akan mengganggu emosi si ibu. Apabila ini terjadi penghasilan susu akan terganggu dan si ibu akan hilang sedikit fokus dan semangat untuk meneruskan sesi perahan jika sakit itu berlarutan.
  • Ibu yang stress akan lebih hilang fokus pada dunia penyusuan. Tekanan yang dihadapi akan mengganggu emosi dan fikiran si ibu. Apabila ini terjadi susu akan mula menurun penghasilannya.
  • Ibu yang keletihan dan keletihan yang berterusan juga boleh mengganggu penghasilan susuibu. Ini kerana keletihan ini akan menyebabkan ibu secara perlahan-lahan rasa malas hendak mengepam dan ini akan menjejaskan penghasilan susuibu. Apabila ibu lebih, semua zat akan digunakan untuk proses pemulihan tubuh si ibu dan oleh kerana itulah adakala penghasilan susuibu terganggu terutama zat tidak diganti semula dengan sempurna.Pengambilan vitamin membantu sedikit sebanyak mengisi kekosongan nutrien dan zat vitamin yang tidak dapat dipenuhi melalui pengambilan makanan harian 

Oleh itu, kepada ibu-ibu di luar sana yang ingin mencuba set ni, jangan berlengah lagi, call/whatsapp/sms saya, Wardah 0199887126.... :) Semoga anak-anak kita mendapat khasiat yang secukupnya dari susu ibu itu.. di samping menjaga kesihatan ibu itu sendiri.


credit to : Ira Shaklee

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Life, My Diary

Popular Posts