My Beloved Followers

Welcome to Wardazri VitaShoppe !

COD shaklee area: Indera Mahkota, Bandar Damansara, Balok, Beserah, Gebeng, Sg.Isap, KUANTAN and delivery throughout Malaysia (including SABAH & SARAWAK) !!!

Sms/whatsapp : 019-9887126 (Pn. Wardah)
Email : wardah.rosa@gmail.com

Thursday, April 4, 2013

Batrisya hafal surah Al-fatihah, umur 3thn ++

Tarik nafas dulu...kasi rileks sket.. Selalu cerita fakta vitamin dan suplemen aje...lama tak cerita pasal anak kesayangan ibu ni .. Hihi

Alhamdulillah. Tiada yang lebih menggembirakan seorang ibu apabila anaknya dah menunjukkan pencapaian dan kemajuan dalam satu perkara.
Kali ni Batrisya dah boleh hafal 3 ayat dalam surah al-Fatihah... Dan hafal keseluruhan maksud surah ini dalam bahasa melayu.

Bagaimana ibu ajar?
Kalau maksud surah tu dia belajar dari lagu NORA dan anak-anak dia tu. Ayah Batrisya juga ada beli CD album diorang dan pasang dalam kereta. Agak membantu jugala sebab Batrisya pon jenis cepat menghafal. Syukur... ;) tak sia-sia masa mengandung dulu telan OMEGA awal2.. Cuma brand lain , bukan SHAKLEE la...sebab masa tu tak terdedah dengan produk shaklee lagi. Kalau tak confirm jadi pengguna tegar.. Ihikkk

Yang surah tu pulak, ibu selalu ajar dia sebelum tidur. Sebab time nak tido mood dia macam OK sikit. Ya, ibu tengok juga mood and perangai dia. Kalu happy semacam dan tak buat hal, terus PUJI dia banyak2 , cakap dia good girl, bijak, rajin...bla bla.... Lepas tu terus suruh dia ikut baca Al-fatihah. Tak kira tempat, kat rumah mahupun dalam kereta. Gunakan peluang yang ada sebaiknya sebab mereka hanya tumpukan perhatian beberapa minit je pon tapi masa yang pendek tu lah dia "tangkap" apa kita ajar...

Hoho panjang pulak. Macam ahli motivasi je ibu ni haaa...hehe

Okayla... Sesiapa yang order OMEGAGUARD shaklee, atau nak try vitamin lain boleh sms/whatsapp : 0199887126... Jangan takut, ibu tak makan orang dan akan layan pertanyaan anda sebaik mungkin !!!







No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Life, My Diary

Popular Posts