My Beloved Followers

Welcome to Wardazri VitaShoppe !

COD shaklee area: Indera Mahkota, Bandar Damansara, Balok, Beserah, Gebeng, Sg.Isap, KUANTAN and delivery throughout Malaysia (including SABAH & SARAWAK) !!!

Sms/whatsapp : 019-9887126 (Pn. Wardah)
Email : wardah.rosa@gmail.com

Thursday, May 16, 2013

Rahsia Ramuan ajaib resveraterol- cegah kanser payudara!

Saya tertarik dengan info dari Dr. Hamid Arshat ini. Ianya tentang ramuan Resveraterol. Kebetulan bulan ini promosi VIVIX di mana ia mengandungi ramuan yang 10x lebih kuat dari resveratrol.
untuk info lain mengenai VIVIX boleh klik SINI...

Apa itu Resveraterol?

Resveraterol adalah sejenis antioxidant yang berkesan menjaga keutuhan jantung dan salurdarah , dengan itu mencegah penyakit serangan jantung.Ia dapat mengurangkan paras chollesterol khususnya LDL cholesterol yang dianggap bahaya.

Ia juga didapati mempunyai daya antikanser. Ikuti satu laporan yang mengatakan Resveraterol bolih tolong mencegah kanser payudara. Dewasa ini kanser payudara merupakan punca utama kematian kaum wanita. Bagi wanita2 yang menjangkau umor 40 tahun keatas, saya berpedapat supplement NuRev adalah sangat sesuai kerana pada ini bermulanya situasi ketidakseimbangan hormon, iaitu kandungan estrogen berlebihan sedangkan hormon progesterone yang biasanya bertugas untuk mengimbangkan tindakan estrogen berkurangan. Paras estrogen yang tinggi merupakan salah satu faktor yang mencetuskan pertunguhan kanser payudara. Mengikut lapuran penyelidekan peranan Resveraterol dalam NuRev ialah untuk mengawal tindakan estrogen dengan menyekat estrogen receptor dalam tisyu payudara.

Dikalangan lelaki pula Resveraterol bolih bantu mencegah penyakit prostate. Kanser prostate pun juga sering berlaku dewasa ini.

Resveraterol juga mempunyai tindakan anti inflammatory dengan itu bolih mencegah sakit2 sendi atau arthritis.

Sebagai anti oxidant, ia berkesan untuk memperlahankan peroses ketuan atau ia menggalakkan awet muda. Ada kajian yang mendapati Resveraterol bolih mengurangkan kejadian nyanyuk atau dementia.

Credit to : http://klinikdrhamidarshat.blogspot.com/2011/09/kedai-supplement-kesihatan.html?m=0

Sesiapa yang ingin dapatkan VIVIX shaklee dengan harga rendah pada bulan ini, boleh hubungi saya sama ada di page FB atau sms/whatsapp di 019-9887126. Harga lebih jimat rm100++.No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Life, My Diary

Popular Posts