My Beloved Followers

Welcome to Wardazri VitaShoppe !

COD shaklee area: Indera Mahkota, Bandar Damansara, Balok, Beserah, Gebeng, Sg.Isap, KUANTAN and delivery throughout Malaysia (including SABAH & SARAWAK) !!!

Sms/whatsapp : 019-9887126 (Pn. Wardah)
Email : wardah.rosa@gmail.com

Monday, May 6, 2013

Testimoni GLA complex - kecutkan cyst

Apa itu CYST?

Ovarian cysts biasa dihadapi oleh wanita muda. Kebanyakan mereka didiagnosa mengalami ovarian cyst apabila mereka menjalani pemeriksaan ultrasound ketika menghadapi masalah kesuburan.

Ovarian cyst sebenarnya adalah kantung yang mengandungi cecair berada dalam kilang telur ovari. Cecair ini boleh jadi cair seperti air, pekat likat dan ada kalanya mengandungi tisu-tisu seperti rambut dan gigi. Ia juga mempunyai saiz yang berbeza-beza.

Ovarian cyst yang normal akan membesar, dan pecah untuk mengeluarkan telur ovum ketika ovulasi. Cyst yang pecah ini dinamakan follicle. Jika cyst ini tidak pecah, saiznya akan bertambah besar dan dinamakan functional ovarian cyst. Ia tidak merbahaya kecuali jika saiznya terlalu besar.

Credit to :
http://mommyiskandar.com/blog/apa-itu-ovarian-cyst/

Tapi anda yang ada cyst jangan gusar dan cepat buat keputusan untuk lakukan prmbedahan kerana pasti afa jalan & ikhtiarnya untuk kecutkan cyst secara semulajadi. Antaranya dengan pengambilan vitamin shaklee iaitu ESP & GLA complex.

InshaAllah, jika diizinkanNya, cyst pasti akak kecut dan yang ingin dapatkan zuriat pasti akan dapat berita gembira...

Banyak lagi kelebihan GLA complex yang boleh anda cari dalam blog saya ni.

Untuk info lanjut mengenai set ini, boleh hubungi saya , sms/whatsapp 019-9887126.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Life, My Diary

Popular Posts