My Beloved Followers

Welcome to Wardazri VitaShoppe !

COD shaklee area: Indera Mahkota, Bandar Damansara, Balok, Beserah, Gebeng, Sg.Isap, KUANTAN and delivery throughout Malaysia (including SABAH & SARAWAK) !!!

Sms/whatsapp : 019-9887126 (Pn. Wardah)
Email : wardah.rosa@gmail.com

Saturday, June 15, 2013

Harga vitamin tambahan untuk ibu banyakkan susu ketika puasa


okay...sepertimana yang kita tahu... tak lama lagi bulan Ramadhan akan kunjung tiba.. bagaimana dengan persiapan anda terutama bagi ibu menyusukan? cukup tak stok EBM? Yakin penghasilan susu badan adalah kekal sama banyak macam ketika tak berpuasa?

ibu-ibu tak perlu risau susu merudum atau susu akan kurang lagi, ini kerana saya ada cadangan pengambilan vitamin tambahan yang boleh bantu banyakkan susu ibu atau sekurang-kurangnya kekalkan jumlah penghasilan susu ibu ketika ibu berpuasa nanti. Antara vitamin yang dicadangkan adalah ESP, PERFORMANCE DRINK, VITALEA dan B COMPLEX.

kenapa perlunya dan pentingnya vitamin bagi mereka yang menyusukan ketika berpuasa ?

ESP - sumber protein dari soya yang membekal tenaga segera, meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomnia dan tekanan.

PERFORMANCE DRINK - Membekal tenaga & Daya ketahanan fizikal di mana ia mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolism air dalam tubuh. Ia juga mencegah penyahidratan dan ahsilnya mengurangkan KEHAUSAN, melembabkan kulit dan kelihatan muda.

VITALEA - Penambahan tenaga segera iaitu pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian.

B COMPLEX - menukar makanan kepada tenaga dengan bantu penghadaman, menukar lemak, karbohidrat dan protin kepada tenaga dan sekaligus mengurangkan masalah KELETIHAN/KELESUAN ketika puasa.

yup... bagi yang dah ambil ESP dan Alfalfa sebagai milk booster, boleh la tambah dengan PD atau Vitalea ataupun Bcomplex untuk banyakkan susu ketika puasa.

oh ya, bukan hanya untuk ibu menyusu saja ada vitamin, anda boleh juga sediakan minuman sahur yang berkhasiat dan mampu memberikan tenaga dan rasa kenyang berpanjangan seperti ESP + MEALSHAKES. Sesuai bagi mereka yang ada gastrik dan selalu keletihan melampau waktu berpuasa.

di bawah ni tips dan testimoni ibu yang breastfeed di bulan puasa yang saya petik dari blog MamaFaiz :

Antara persiapan Ramadhan bagi seorang ibu menyusu:Sebelum/Semasa berpuasa: 
§ Amalkan pemakanan seimbang. 
§ Banyakkan minum susu, soya dan makanan yang tinggi protein. 
§ Ambil supplemen –soyprotin,mealshake,performance drink,tablet2 vitamin 
§ Lebih kerapkan mengepam dan menyusui bayi. 
§ Sediakan stok untuk bulan puasa dari awal. 
§ Ceria2 selalu. 
§ Jaga fizikal-banyakkan rehat,tidur cukup,etc….jauhi stress 
§ Psikologi-fikir positif insyaAllah susu cukup utk si kecil..banyakkan doa & istighfar 

Ni testimoni yang mengamalkan performance drink : 
Setakat ni, alhamdulillah. Semalam kami semua tak terbangun sahur, sedar2 dah dekat Subuh, saya cuma sempat ambil 2 gelas Performance Drink ni, dan alhamdulillah sampai ke petang susu masih banyak bila dipicit anak2.Saya pernah berpuasa (puasa ganti) tanpa mengambil minuman ni, menjelang petang, susu dah mula ‘kering’ dan anak2 start mengamuk.Sekarang macam addicted pulak sebab rasanya sedap, especially bila diminum sejuk2. Ia boleh diminum bila2 masa saja, preferably semasa berbuka dan bersahur. Semasa bersahur untuk bekalan tenaga untuk berpuasa dan menyusu seharian, semasa berbuka untuk menggantikan kembali imbangan elektrolit dan bendalir badan yg hilang.. ~Mommy Lyna
Pada saya, sepanjang 2 tahun berpuasa sambil menyusu dan memerah susu di pejabat ini, sebenarnya pada waktu puasa ini, hasil pengeluaran susu tidak banyak berubah. Jika kebiasaannya anda akan dapat 12oz sehari, contohnya, Insya Allah, jika anda berpuasa, anda akan dapat 12oz EBM juga.~genki Momma 
testimony saya? – saya suke ambil performance drink time saya berpuasa…bukan je time breastfeed dulu..tapi sampai la sekrg...dan dulu di miri time saya ke offshore.pagi tu mesti minum performance drink..sepanjang hari berpanas..tapi Alhamdulillah sangat2..raasa bertenaga..tak rasa haus pun.~kak cery 

Dan Khas buat semua ibu2 yang sedang menyusukan anak...bolehla jadikan jadual ni sebagai rujukan...Jadual pemakanan tambahan Shaklee di bulan Ramadhan/ berpuasa. 
Waktu Sahur:
  • Makan nasi atau apa jua juadah .digalakkan makan sup..dan makanan yg tinggi protin.
  • Makanlah kurma at least 3 biji kurma.
  • Minum segelas Perfromance Drink dan segelas ESP atau boleh mix Performance Drink dan ESP (gabungan terbaik).
  • Makan 2 biji Alfalfa
Waktu Berbuka:
  • Berbuka dengan juadah berbuka..with kurma..amat digalakkan
  • Minum segelas Performance Drink dan ESP (untuk dapatkan hasil terbaik).
  • Makan 2 biji Alfalfa
  • Mkn 1 bj vitalea, 1bj bcomplex 1bj vita C
Sebelum tidur:
  •  Amalkan minum segelas ESP.
  • Makan ostematrix 2-4bj dan vitamin lain sepeerti Omega atau GLA
oh ya sambil ber SHAKLEE ni jangan lupa makan KURMA juga ye...yang sunnah jangan ditinggalkan..heheh

so untuk sebarang pertanyaan vitamin mana yang sesuai untuk anda dan ingin tahu harga special vitamin menyusu khas ketika puasa ni, boleh sms/whatsapp saya untuk maklum balas yang segera atau boleh like FB PAGE saya di sebelah kanan ni ye. :)


Hubungi/whatsapp/sms saya Wardah di 019-9887126 untuk info dan harga special SHAKLEE especially buat mereka yang berada di Taman Mahkota Putra, Taman Astana Permai, Bandar Damansara dan Gebeng, KUANTAN !

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Life, My Diary

Popular Posts