My Beloved Followers

Welcome to Wardazri VitaShoppe !

COD shaklee area: Indera Mahkota, Bandar Damansara, Balok, Beserah, Gebeng, Sg.Isap, KUANTAN and delivery throughout Malaysia (including SABAH & SARAWAK) !!!

Sms/whatsapp : 019-9887126 (Pn. Wardah)
Email : wardah.rosa@gmail.com

Friday, January 17, 2014

Rawat endometriosis dan masalah wanita dengan shaklee?

Salam semua pembaca blog wardazri...

Yup, hari ini nak share sikit mengenai salah satu masalah kesuburan yang dihadapi oleh wanita iaitu endometriasis.

APA ITU ENDOMETRIOSIS;

endometriosis biasa berlaku di seluruh dunia. Dianggarkan seorang daripada setiap 100 orang wanita disah menghadapi endometriosis. Penyakit ini boleh terjadi dari saat seseorang mula mengalami haid sehingga proses menopaus bermula.

Lapisan dinding dalaman rahim dipanggil endometrium. Hormon wanita akan menyebabkan dinding endometrium menebal dan diselaputi saluran darah supaya seseorang itu bersedia untuk hamil.

Jika tiada persenyawaan berlaku di dalam rahim, kadar hormon akan jatuh dan menyebabkan endometrium luruh dan menjadi darah haid.

Pada sesetengah wanita, terdapat cebisan tisu seperti endometrium tumbuh di luar rahim, di bahagian ovari, usus atau pundi kencing. Tisu endometrium asing yang tumbuh di luar rahim dipanggil endometriosis.

Perubahan hormon pada setiap bulan menyebabkan tisu endometrium asing turut membesar seperti tisu endometrium di dalam rahim. Apabila lapisan endometrium di dalam rahim luruh sebagai darah haid, tisu endometriosis turut luruh tetapi pendarahan tersebut di dalam kawasan tertutup.

Maka, pendarahan menyebabkan keradangan di endometriosis dan menyebabkan kesakitan.

Simptom

Sebahagian pesakit endometriosis tidak mempunyai sebarang simptom tetapi ramai mempunyai satu atau lebih simptom berikut:

* Sakit teruk di bahagian pinggul (pelvik)

* Kesakitan semasa atau selepas hubungan kelamin

* Sakit semasa qada’ hajat dan/atau semasa haid

* Selalunya pendarahan haid yang banyak

* Pendarahan sedikit (spotting) di antara tempoh haid atau beberapa hari sebelum haid

* Kemandulan yang menyebabkan pesakit sukar mengandung secara semulajadi. Endometriosis merupakan faktor ketiga tertinggi menyebabkan kemandulan.

Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Bicara_Agama/20130818/ba_01/Endometriosis#ixzz2qcQFFZbV

So kat sini, saya nak share vitamin shaklee yang boleh membantu masalah wanita seperti endometriosis, fibroid, cyst dan juga PCOS iaitu:

GLA complex

VITAMIN E

VITAMIN C

CAROTOMAX

segala vitamin yang high antioksidan.

GLA memang terbukti berkesan di kalangan pengguna shaklee untuk bantu mengurangkan dan mengecutkan cyst serta bantu masalah fibroid, endometriosis dan juga PCoS. Manakala CAROTOMAX dan VITAMIN E bantu elakkan kesemua sakit itu tumbuh atau muncul kembali. Vitamin C pula akan bantu pulihkan sel-sel dalaman.


Harga untuk set vitamin shaklee untuk endometriosis/cyst/fibroid/pcos tersebut adalah lebih kurang rm400+.
Tapi, sekiranya bajet anda kurang dari itu, jangan risau, saya akan cadangkan vitamin mana mengikut bajet anda.

Cara pengambilan vitamin shaklee juga akan diberi, tetapi.....HANYA EKSLUSIF UNTUK PELANGGAN WARDAZRI VITASHOPPE SAHAJA!
Sekiranya anda beli dari pengedar shaklee yang lain, sila dapatkan konsultasi dari mereka ye.

Selain vitamin di atas, sekiranya anda mempunya bajet lebih, boleh cuba VIVIX SHAKLEE juga untuk atasi semua masalah kesuburan tersebut.

Jika nak harga special vitamin shaklee, cepat2 sms/whatsapp ke 019-9887126 (wardah). Ada sesuatu istimewa untuk pelanggan saya pada bulan Januari ini..sape cepat dia dapat!

di bawah ini merupakan Testimoni vitamin shaklee bagi masalah endometriosis dan fibroid.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Life, My Diary

Popular Posts