My Beloved Followers

Welcome to Wardazri VitaShoppe !

COD shaklee area: Indera Mahkota, Bandar Damansara, Balok, Beserah, Gebeng, Sg.Isap, KUANTAN and delivery throughout Malaysia (including SABAH & SARAWAK) !!!

Sms/whatsapp : 019-9887126 (Pn. Wardah)
Email : wardah.rosa@gmail.com

Tuesday, January 21, 2014

Shaklee adalah produk yang mempunyai sijil HALAL

Alhamdulillah....masih bernafas di muka bumi Allah swt.

Kali ni nak share pasal isu halal shaklee.
Mesti ada yang masih meragui kehalalan produk shaklee bukan? Lagi jika anda pernah ternampak kat mana2 isu ni.

Ok di sini saya mahu berkongsi dengan anda semua sekelian pelawat blog ini, tentang shaklee , mengapa tak ada logo halal pun pada botol shaklee. Especially logo dari JAKIM...sebab ada certain produk seperti cinch tea dan cinch mix shake ada logo halal tapi dari ISA.

Ini kerana shaklee memiliki sijil halal dari ISA (boleh refer gambar) iaitu sebuah badan yang sudah diiktiraf oleh JAKIM...kenapa ISA?
Kerana produk shaklee bukan produk tempatan atau dengan kata lain bukan buatan Malaysia :)
Sijil halal ini juga akan diperbaharui pada setiap tahun.

Macam mana nak check?

Boleh ke website JAKIM di bahagian badan antarabangsa yang diiktiraf JAKIM. Atau: www.isahalal.org

Dengan pencerahan ini, harap yang beragama Islam tu boleh terima bahawa produk SHAKLEE adalah HALAL dan tak perlu was was lagi untuk memilih shaklee yang dah lebih 50 tahun bertahan di pasaran.

Untuk info lanjut mengenai produk shaklee dan ingin mencuba,

Sms/whatsapp 019-9887126
FB page: wardazri Vitashoppe

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Life, My Diary

Popular Posts