My Beloved Followers

Welcome to Wardazri VitaShoppe !

COD shaklee area: Indera Mahkota, Bandar Damansara, Balok, Beserah, Gebeng, Sg.Isap, KUANTAN and delivery throughout Malaysia (including SABAH & SARAWAK) !!!

Sms/whatsapp : 019-9887126 (Pn. Wardah)
Email : wardah.rosa@gmail.com

Monday, January 27, 2014

Testimoni VIVIX oleh pesakit kanser dan diabetes

Salam semua pengunjung blog wardazri. Sebelum kita tengok testimoni, jom baca apa itu kencing manis atau diabetes dan juga penyakit Kanser.

Penyakit kencing manis ataupun (BM = Diabetes melitus; Inggeris = diabetes mellitus merupakan sejenis penyakit yang dapat dicirikan dengan keadaan hiperglisemia (tinggi kandungan glukosa dalam darah), terutamanya selepas pengambilan makanan, pada penghidapnya.

Secara umumnya, penyakit kencing manis dapat digolongkan sebagai:

Diabetes jenis pertama (I) juga dikenali sebagai diabetes bersandar insulin (IDDM - 'Insulin Dependent Diabetes Mellitus') atau diabetes awal remaja. Diabetes jenis I dicirikan dengan kegagalan penghasilan insulin oleh kelenjar pankreas. Biasanya, penghidap diabetes jenis pertama mula mendapat simtom penyakit semasa kanak-kanak atau remaja. Disebabkan oleh kegagalan penghasilan insulin semula jadi oleh badan, pesakit memerlukan suntikan insulin dari luar untuk pengawalan tahap glukosa darah.

Diabetes jenis kedua (II) boleh disebabkan oleh kerintangan insulin (penurunan sensitiviti tisu badan terhadap insulin) dan/atau penghasilan insulin yang berkurangan. Diabetes jenis II, oleh kerana masih mempunyai sedikit sebanyak insulin dari pankreas, boleh dikawal secara pemantauan pangambilan makanan, pengurangan berat badan, bersenam, dan pengambilan ubat secara makan/suapan ( suntikan insulin diperlukan dalam keadaan tertentu sekiranya pengambilan ubat secara makan kurang berkesan atau memberi kesan samping serius kepada pesakit).

Sumber: 


 Fakta Asas Mengenai Kanser
Kanser adalah penyakit di mana sel-sel bertindak luar biasa, membesar dan membiak melebihi had biasa dan keupayaan mereka. Penyebaran sel agresif kemudian akan menyerang, merosak dan memusnahkan tisu-tisu berhampiran yang juga dikenali sebagai metastasis. Terdapat tiga sifat malignan utama sel-sel kanser iaitu agresif, melanggar dan cepat merebak. Sel benigna tidak mempunyai sifat-sifat tersebut dan dianggap agak selamat walaupun mereka juga mempunyai kecenderungan untuk berubah menjadi sel malignan.

Kanser boleh berlaku dalam setiap individu di setiap usia dan mempunyai kadar kematian 13%. Kebanyakan jenis kanser disebabkan oleh komposisi genetik abnormal sel malignan yang boleh disebabkan oleh faktor-faktor alam sekitar atau kecacatan kongenital. 

Karsinogen boleh mengubah genom hos dan sifatnya menjadi malignan manakala masalah replikasi DNA juga boleh berlaku seperti yang biasa dilihat dalam pengembangan kanser pada janin. Kanser jarang berlaku di kalangan kanak-kanak dan remaja tetapi jenis yang paling biasa yang berlaku ialah leukemia, yang diikuti oleh kanser sistem saraf pusat dan kemudian neuroblastoma.


Okay itu antara info yang kita perlu tahu tentang kencing manis dan penyakit janser, antara pembunuh utama masyarakat di Malaysia.

Jadi, sekiranya anda mencari sesuatu untuk;
♥ melemahkan sel kanser
♥ menurunkan bacaan kencing manis yang agak kritikal
♥ perbaiki kesihatan penyakit SLE
♥ mencegah diri dari terkena penyakit kritikal seperti kencing manis, darah tinggi dan kanser.
♥ perbaiki sel DNA dengan cara sihat
♥ awet muda secara sihat

Jangan terlampau berkira untuk mencuba VIVIX SHAKLEE, antara produk yang terbaik dan ekslusif dari shaklee.
Harga vivix memang agak mahal tetapi sangatlah BERBALOI untuk pelaburan bagi kesihatan anda!

Harga vivix rm475. Tapi jangan risau, untuk pelanggan saya, anda boleh dapatkan dengan harga special iaitu bawah rm400.

Anda juga boleh gunakan ID saya di mana2 cawangan shaklee di seluruh Malaysia.

ID : 927624 (Nor Mawardah)

Okay jom tengok testimoni vivix pulak:

Testimoni vivix #1 oleh pesakit kanser:
Beliau merupakan bekas pengacara NTV7, cancer survivor dan kini juga telah bergerak aktif dalam bisnes shaklee dan meninggalkan dunia penyiaran setelah melihat keberkesanan VIVIX ke atas dirinya sendiri.
Walaupun berusia 50 tahun lebih, penampilannya, wajahnya kini nampak lebih muda dari usianya. Hebat kan!


Testimoni vivix #2 oleh pesakit diabetes atau kencing Manis :
Merupakan Ayah kepada kawan saya juga. Sudah selamat menjalani pemotongan beberapa jari. Penggunaan vivix membantu mengeringkan luka dan kesan dari pemotongan jari tersebut. Segalanya semakin baik setelah beberapa bulan.
credit Picture : 

Testimoni vivix #3 oleh rakan pesakit yang menghidap diabetes:
Ni antara testimoni terkini dari pelanggan wardazri vitashoppe sendiri.
Rakannya baru saja menjalani pemotongan Jari akibat kencing manis. Katanya luka susah nak kering, jadi saya cadangkan ambil vivix. jadi dia bagi kawannya cuba vivix yang dia beli. Alhamdulillah baru beberapa hari mencuba vivix, tak sampai 3 hari, dah nampak perubahan katanya. Terus masuk duit kat saya untuk order.... heheh

untuk testimoni vivix yang lain, klik SINI

So, sesiapa mahu harga special vivix,
Cepat sms/ whatsapp 019-9887126 (wardah)
Email : wardah.rosa@gmail.com

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Life, My Diary

Popular Posts