My Beloved Followers

Welcome to Wardazri VitaShoppe !

COD shaklee area: Indera Mahkota, Bandar Damansara, Balok, Beserah, Gebeng, Sg.Isap, KUANTAN and delivery throughout Malaysia (including SABAH & SARAWAK) !!!

Sms/whatsapp : 019-9887126 (Pn. Wardah)
Email : wardah.rosa@gmail.com

Wednesday, April 16, 2014

Batrisya kena chicken pox: Tips & petua merawat chicken pox yang diamalkan

Assalamualaikum.....

Agak basi dah...baru dapat bercerita....
Actually batrisya kena CHICKEN POX atau orang kelantan panggil "bertih" ni bulan februari lepas.... elok amik dia petang selasa dari tadika, cikgunya cakap dia terkena jangkitan tu dari kawan2 nya kat tadika..huhu...apa nak buat lagi, terpaksalah ibu amik cuti lama...seminggu jugak la...

Alhamdulillah, nasib baik chicken pox batrisya cepat kecut jugak...dalam masa 7 hari je..antara petua yang diamalkan:

♥ mandi dengan sabun neem (daun semambu), air baking soda & mandi air basic-H dari shaklee
♥ Bagi minum air kelapa (tapi dia minum seteguk je..huhu)
♥ sapu batu kawi kat chicken pox.... alhamdulillah, tak taupun mana nak cari batu ni tapi seorang hamba Allah datang menawarkan baki batu kawi yang dia guna masa dia kena chicken pox...terima kasih banyak2!
♥ oleh kerana chicken pox ni ada kena mengena dengan sistem imun badan...lagi lemah, lagi lama la jangkitan tu nak sembuh, so ibu juga ada bagi batrisya makan NUTRIFERON & MEALSHAKES dari shaklee untuk tingkatkan imun dia...

Hmm...nak kata batrisya pantang makan, tak jugak...tapi parut tu ada lagi tak hilang...sian pulak, masa kena tu, duk tergaru-garu sebelum tidur...huhu

Haaa...yang paling saspen sekali buat ibu ialah...kalau nak tahu, ibu belum pernah kena chicken pox...adik beradik semua dah kena tapi tak pernah terkena jangkitan tu dari diorang...seolah2 macam ada amik antivirus pulak...apepun syukur, at least tak berjangkit dari batrisya, tak perlu nak amik cuti jaga diri sendiri pulak...huhu...

So apapun mesti kena ada langkah berjaga-jaga untuk ibu dan ayah bagi mengelak terkena jugak jangkitan chicken pox...ibu la paling gelabah ni....so apa kami buat, kami juga tingkatkan imun dengan mengambil vitamin shaklee berikut:

♥ VIVIX
♥ GARLIC
♥ ZINC
♥ VITAMIN C
♥ NUTRIFERON

Bulan tu lah first time cuba VIVIX untuk diri sendiri...heheh... memang banyak amik vitamin masa tu, janji tak kena...
Apapun syukur...terselamat lagi dari terkena chicken pox!

So buat ibu2 atau sesiapa saja yang ada masalah sama, nak bertanya...boleh sms atau whatsapp saya ye...nak email pon boleh..

Sms/whatsapp 019-9887126
wardah (id: 927624)
Email: wardah.rosa@gmail.com

Yang dah terkena chicken pox dan nak hilangkan parut pun ada juga kaedahnya dengan mengamalkan vitamin shaklee...inshaAllah..ade masa saya share dengan anda apa yang sesuai diambil ;)

Ok sekian buat masa sekarang...hihi

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts