My Beloved Followers

Welcome to Wardazri VitaShoppe !

COD shaklee area: Indera Mahkota, Bandar Damansara, Balok, Beserah, Gebeng, Sg.Isap, KUANTAN and delivery throughout Malaysia (including SABAH & SARAWAK) !!!

Sms/whatsapp : 019-9887126 (Pn. Wardah)
Email : wardah.rosa@gmail.com

Friday, January 31, 2014

PROMOSI JANUARI 2014: BUY 6 FREE 1 - ALFALFA


**STICKY MODE**
JANUARY 2014


Alhamdulillah, entry pertama untuk tahun baru...
SELAMAT TAHUN BARU 2014 to all readers blog ibu_batrisya yang tak seberapa ni... krismas lepas juga memberikan kenangan manis buat kami kerana dapat melancong ke luar negara, membawa bersama-sama duit shopping hasil pendapatan sampingan dari bisnes shaklee...

oppss...lari topik kejap... nak bagi tau yang bulan ni adalah promosi buy 6 free 1 untuk ALFALFA!
So dah tentulah harga sebotol alfalfa juga menjunam jatuh...  saya juga ada buat promosi untuk beberapa set vitamin yang ada alfalfa. sebelum tu jom refresh apa khasiat alfalfa.

alfalfa juga dikenali sebagai raja segala tumbuhan tau. Nak tau lanjut pasal asal usul ALFALFA ni boleh klik SINI.


Khasiat alfalfa, selain membanyakkan susu ibu:

Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
Melegakan sakit sendi dan belakang.
Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
Memberi kelegaan semasa haid.
Merawat arthitis
Bagus untuk elergi dan ekzema
Merawat asma
Mencuci usus bagi membuang toksik
mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkita dalam buah pinggang
Meneutralkan asid dalam badan
Merawat masalah keputihan pada wanita
Membesar dan menegangkan payudara
Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
Memulihkan urat selepas bersalin
Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
Meningkatkan stamina seorang suami
Melegakan sembelit (tapi kalau kurang minum air boleh jadi sembelit tau!)
Dan banyak lagi untuk disenaraikan.

okay, sempena dengan promosi alfalfa bulan januari ini. harga retail alfalfa S 330 biji adalah rm53.75 tapi harga promosi adalah kurang dari rm 45. untuk harga alfalfa size L 700 biji pula harga retail adalah rm97.50 manakala harga promosi adalah kurang dari rm78. Memang berbaloi beli sekarang.senang beli je 6 botol terus...percuma pulak 1 botol!!!

dan...di sini saya ingin jual beberapa set vitamin dengan harga lelong. antaranya:

Harga set menyusu bajet shaklee (ESP + ALFALFA s) bawah rm175.00 - LIMITED 10 SET sahaja
Harga set menyusu slim shaklee (ESP + ALFALFA s + LECITHIN) bawah rm215 - LIMITED 5 SET sahaja
Harga set resdung shaklee (VIT C 500mg + ALFALFA s + B COMPLEX) bawah rm165 - LIMITED 6 SET sahaja
Harga set kurus atau set slim bajet shaklee (ALFALFA s + LECITHIN) bawah rm90 - LIMITED 4 SET sahaja

Harga adalah termasuk postage (semenanjung). walau bagaimanapun, masih terdapat harga special juga untuk mereka yang di sabah sarawak.

dan harga special juga bagi beberapa set vitamin lain terutama sekali set penyusuan shaklee. CEPAT! sebelum kehabisan stok!

***PROMOSI ini hanya di blog ini dan pembelian dari WARDAZRI VITASHOPPE sahaja. tiada kaitan dengan pihak ketiga.

so nak tahu berapa yang special tu? cepat2 la :-

sms/whatsapp saya, di 019-9887126 (wardah)
FB page : Wardazri VitaShoppe
Email : wardah.rosa@gmail.com






Monday, January 27, 2014

Testimoni VIVIX oleh pesakit kanser dan diabetes

Salam semua pengunjung blog wardazri. Sebelum kita tengok testimoni, jom baca apa itu kencing manis atau diabetes dan juga penyakit Kanser.

Penyakit kencing manis ataupun (BM = Diabetes melitus; Inggeris = diabetes mellitus merupakan sejenis penyakit yang dapat dicirikan dengan keadaan hiperglisemia (tinggi kandungan glukosa dalam darah), terutamanya selepas pengambilan makanan, pada penghidapnya.

Secara umumnya, penyakit kencing manis dapat digolongkan sebagai:

Diabetes jenis pertama (I) juga dikenali sebagai diabetes bersandar insulin (IDDM - 'Insulin Dependent Diabetes Mellitus') atau diabetes awal remaja. Diabetes jenis I dicirikan dengan kegagalan penghasilan insulin oleh kelenjar pankreas. Biasanya, penghidap diabetes jenis pertama mula mendapat simtom penyakit semasa kanak-kanak atau remaja. Disebabkan oleh kegagalan penghasilan insulin semula jadi oleh badan, pesakit memerlukan suntikan insulin dari luar untuk pengawalan tahap glukosa darah.

Diabetes jenis kedua (II) boleh disebabkan oleh kerintangan insulin (penurunan sensitiviti tisu badan terhadap insulin) dan/atau penghasilan insulin yang berkurangan. Diabetes jenis II, oleh kerana masih mempunyai sedikit sebanyak insulin dari pankreas, boleh dikawal secara pemantauan pangambilan makanan, pengurangan berat badan, bersenam, dan pengambilan ubat secara makan/suapan ( suntikan insulin diperlukan dalam keadaan tertentu sekiranya pengambilan ubat secara makan kurang berkesan atau memberi kesan samping serius kepada pesakit).

Sumber: 


 Fakta Asas Mengenai Kanser
Kanser adalah penyakit di mana sel-sel bertindak luar biasa, membesar dan membiak melebihi had biasa dan keupayaan mereka. Penyebaran sel agresif kemudian akan menyerang, merosak dan memusnahkan tisu-tisu berhampiran yang juga dikenali sebagai metastasis. Terdapat tiga sifat malignan utama sel-sel kanser iaitu agresif, melanggar dan cepat merebak. Sel benigna tidak mempunyai sifat-sifat tersebut dan dianggap agak selamat walaupun mereka juga mempunyai kecenderungan untuk berubah menjadi sel malignan.

Kanser boleh berlaku dalam setiap individu di setiap usia dan mempunyai kadar kematian 13%. Kebanyakan jenis kanser disebabkan oleh komposisi genetik abnormal sel malignan yang boleh disebabkan oleh faktor-faktor alam sekitar atau kecacatan kongenital. 

Karsinogen boleh mengubah genom hos dan sifatnya menjadi malignan manakala masalah replikasi DNA juga boleh berlaku seperti yang biasa dilihat dalam pengembangan kanser pada janin. Kanser jarang berlaku di kalangan kanak-kanak dan remaja tetapi jenis yang paling biasa yang berlaku ialah leukemia, yang diikuti oleh kanser sistem saraf pusat dan kemudian neuroblastoma.


Okay itu antara info yang kita perlu tahu tentang kencing manis dan penyakit janser, antara pembunuh utama masyarakat di Malaysia.

Jadi, sekiranya anda mencari sesuatu untuk;
♥ melemahkan sel kanser
♥ menurunkan bacaan kencing manis yang agak kritikal
♥ perbaiki kesihatan penyakit SLE
♥ mencegah diri dari terkena penyakit kritikal seperti kencing manis, darah tinggi dan kanser.
♥ perbaiki sel DNA dengan cara sihat
♥ awet muda secara sihat

Jangan terlampau berkira untuk mencuba VIVIX SHAKLEE, antara produk yang terbaik dan ekslusif dari shaklee.
Harga vivix memang agak mahal tetapi sangatlah BERBALOI untuk pelaburan bagi kesihatan anda!

Harga vivix rm475. Tapi jangan risau, untuk pelanggan saya, anda boleh dapatkan dengan harga special iaitu bawah rm400.

Anda juga boleh gunakan ID saya di mana2 cawangan shaklee di seluruh Malaysia.

ID : 927624 (Nor Mawardah)

Okay jom tengok testimoni vivix pulak:

Testimoni vivix #1 oleh pesakit kanser:
Beliau merupakan bekas pengacara NTV7, cancer survivor dan kini juga telah bergerak aktif dalam bisnes shaklee dan meninggalkan dunia penyiaran setelah melihat keberkesanan VIVIX ke atas dirinya sendiri.
Walaupun berusia 50 tahun lebih, penampilannya, wajahnya kini nampak lebih muda dari usianya. Hebat kan!


Testimoni vivix #2 oleh pesakit diabetes atau kencing Manis :
Merupakan Ayah kepada kawan saya juga. Sudah selamat menjalani pemotongan beberapa jari. Penggunaan vivix membantu mengeringkan luka dan kesan dari pemotongan jari tersebut. Segalanya semakin baik setelah beberapa bulan.
credit Picture : 

Testimoni vivix #3 oleh rakan pesakit yang menghidap diabetes:
Ni antara testimoni terkini dari pelanggan wardazri vitashoppe sendiri.
Rakannya baru saja menjalani pemotongan Jari akibat kencing manis. Katanya luka susah nak kering, jadi saya cadangkan ambil vivix. jadi dia bagi kawannya cuba vivix yang dia beli. Alhamdulillah baru beberapa hari mencuba vivix, tak sampai 3 hari, dah nampak perubahan katanya. Terus masuk duit kat saya untuk order.... heheh

untuk testimoni vivix yang lain, klik SINI

So, sesiapa mahu harga special vivix,
Cepat sms/ whatsapp 019-9887126 (wardah)
Email : wardah.rosa@gmail.com

Wednesday, January 22, 2014

Shaklee - SENTIASA SELAMAT

Salam dan selamat sejahtera....
Hari ni nak share tentang salah satu motto shaklee, iaitu ALWAYS WORK (SENTIASA SELAMAT)

SENTIASA SELAMAT

Kami Menjamin Keselamatan Tanpa Syarat
Kami memulakan dengan sumber semulajadi, ahli-ahli saintis Shaklee telah membuat kajian di pelusuk dunia bagi mencari sumber ramuan asli semulajadi. Kemudian kami menjalankan lebih 350 kajian ke atas setiap ramuan baru kami, terutamanya bahan logam, racun serangga dan bermacam-macam bahan pencemaran yang lain. Dan kami meneruskan kajian ke atas lebih 80,000 ujian berkualiti setiap tahun bagi menjamin ketulenan dan perlindungan bagi setiap satu produk.

Secara keseluruhannya, semua produk Shaklee tidak mempunyai parabens, triklosan, phthalates, natrium lauril sulfat (SLS), natrium lauryl eter sulfat (SLES), 1,4 dioksana, atau propilena glikol. Tidak terdapat bahan-bahan yang diharamkan, tiada pewarna, tidak sebarang jenis lemak dan tidak mengandungi pemanis tiruan atau perisa. Kami tidak menjalankan ujian ke atas haiwan. Juga pembungkusan produk kami adalah selamat dan bebas daripada sebarang toksin-toksin biophenol mahupun asid phthalates dan cecair toksik. Ini yang membuatkan kami benar-benar pasti bahawa Setiap Produk Shaklee adalah 100% selamat digunakan. Terjamin.

Kami Menjamin Keselamatan Tanpa Tandingan:
Beberapa senarai TIDAK Shaklee:

TIDAK Mengandungi Paraben
TIDAK Mengandungi Triklosan
TIDAK Mengandungi Phthalates
TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauril Sulfat (SLS)
TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauryl Eter Sulfat (SLES)
TIDAK Mengandungi 1,4 Dioksana
TIDAK Mengandungi Glikol
TIDAK Mengandungi Bahan-bahan Cucian Organik yang ”Volatile”
TIDAK Mengandungi Asid Hidroklorik
TIDAK Mengandungi Ammonia
TIDAK Mengandungi Sodium Hidroksida
TIDAK Mengandungi Butyl Cellosolve
TIDAK Mengandungi Formaldehyde
TIDAK Mengandungi Bisfenol-A
TIDAK Mengandungi Petroleum Distillates
TIDAK Mengandungi Toulene
TIDAK Mengandungi Peluntur Warna
TIDAK Mengandungi Bahan Perisa
TIDAK Mengandungi Pewarna
TIDAK Mengandungi Lemak Trans
TIDAK Mengandungi Pemanis Tiruan
TIDAK Mengandungi Dakwat Toksin
TIDAK Mengandungi Bahan-bahan terlarang

Sumber rujukan : www.shaklee.com.my

Jadi jangan ragu2 untuk memilih produk shaklee sebagai makanan tambahan atau suplemen harian anda. Dijamin SELAMAT.

Shaklee juga boleh dijadikan pilihan sebagai bisnes anda. ;)

Untuk harga kasih sayang bagi sebarang produk shaklee beserta konsultansi PERCUMA dari kami, atau jika berminat nak bisnes shaklee,

Sms/whatsapp ke 019-9887126

Tuesday, January 21, 2014

Shaklee adalah produk yang mempunyai sijil HALAL

Alhamdulillah....masih bernafas di muka bumi Allah swt.

Kali ni nak share pasal isu halal shaklee.
Mesti ada yang masih meragui kehalalan produk shaklee bukan? Lagi jika anda pernah ternampak kat mana2 isu ni.

Ok di sini saya mahu berkongsi dengan anda semua sekelian pelawat blog ini, tentang shaklee , mengapa tak ada logo halal pun pada botol shaklee. Especially logo dari JAKIM...sebab ada certain produk seperti cinch tea dan cinch mix shake ada logo halal tapi dari ISA.

Ini kerana shaklee memiliki sijil halal dari ISA (boleh refer gambar) iaitu sebuah badan yang sudah diiktiraf oleh JAKIM...kenapa ISA?
Kerana produk shaklee bukan produk tempatan atau dengan kata lain bukan buatan Malaysia :)
Sijil halal ini juga akan diperbaharui pada setiap tahun.

Macam mana nak check?

Boleh ke website JAKIM di bahagian badan antarabangsa yang diiktiraf JAKIM. Atau: www.isahalal.org

Dengan pencerahan ini, harap yang beragama Islam tu boleh terima bahawa produk SHAKLEE adalah HALAL dan tak perlu was was lagi untuk memilih shaklee yang dah lebih 50 tahun bertahan di pasaran.

Untuk info lanjut mengenai produk shaklee dan ingin mencuba,

Sms/whatsapp 019-9887126
FB page: wardazri Vitashoppe

Friday, January 17, 2014

Rawat endometriosis dan masalah wanita dengan shaklee?

Salam semua pembaca blog wardazri...

Yup, hari ini nak share sikit mengenai salah satu masalah kesuburan yang dihadapi oleh wanita iaitu endometriasis.

APA ITU ENDOMETRIOSIS;

endometriosis biasa berlaku di seluruh dunia. Dianggarkan seorang daripada setiap 100 orang wanita disah menghadapi endometriosis. Penyakit ini boleh terjadi dari saat seseorang mula mengalami haid sehingga proses menopaus bermula.

Lapisan dinding dalaman rahim dipanggil endometrium. Hormon wanita akan menyebabkan dinding endometrium menebal dan diselaputi saluran darah supaya seseorang itu bersedia untuk hamil.

Jika tiada persenyawaan berlaku di dalam rahim, kadar hormon akan jatuh dan menyebabkan endometrium luruh dan menjadi darah haid.

Pada sesetengah wanita, terdapat cebisan tisu seperti endometrium tumbuh di luar rahim, di bahagian ovari, usus atau pundi kencing. Tisu endometrium asing yang tumbuh di luar rahim dipanggil endometriosis.

Perubahan hormon pada setiap bulan menyebabkan tisu endometrium asing turut membesar seperti tisu endometrium di dalam rahim. Apabila lapisan endometrium di dalam rahim luruh sebagai darah haid, tisu endometriosis turut luruh tetapi pendarahan tersebut di dalam kawasan tertutup.

Maka, pendarahan menyebabkan keradangan di endometriosis dan menyebabkan kesakitan.

Simptom

Sebahagian pesakit endometriosis tidak mempunyai sebarang simptom tetapi ramai mempunyai satu atau lebih simptom berikut:

* Sakit teruk di bahagian pinggul (pelvik)

* Kesakitan semasa atau selepas hubungan kelamin

* Sakit semasa qada’ hajat dan/atau semasa haid

* Selalunya pendarahan haid yang banyak

* Pendarahan sedikit (spotting) di antara tempoh haid atau beberapa hari sebelum haid

* Kemandulan yang menyebabkan pesakit sukar mengandung secara semulajadi. Endometriosis merupakan faktor ketiga tertinggi menyebabkan kemandulan.

Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Bicara_Agama/20130818/ba_01/Endometriosis#ixzz2qcQFFZbV

So kat sini, saya nak share vitamin shaklee yang boleh membantu masalah wanita seperti endometriosis, fibroid, cyst dan juga PCOS iaitu:

GLA complex

VITAMIN E

VITAMIN C

CAROTOMAX

segala vitamin yang high antioksidan.

GLA memang terbukti berkesan di kalangan pengguna shaklee untuk bantu mengurangkan dan mengecutkan cyst serta bantu masalah fibroid, endometriosis dan juga PCoS. Manakala CAROTOMAX dan VITAMIN E bantu elakkan kesemua sakit itu tumbuh atau muncul kembali. Vitamin C pula akan bantu pulihkan sel-sel dalaman.


Harga untuk set vitamin shaklee untuk endometriosis/cyst/fibroid/pcos tersebut adalah lebih kurang rm400+.
Tapi, sekiranya bajet anda kurang dari itu, jangan risau, saya akan cadangkan vitamin mana mengikut bajet anda.

Cara pengambilan vitamin shaklee juga akan diberi, tetapi.....HANYA EKSLUSIF UNTUK PELANGGAN WARDAZRI VITASHOPPE SAHAJA!
Sekiranya anda beli dari pengedar shaklee yang lain, sila dapatkan konsultasi dari mereka ye.

Selain vitamin di atas, sekiranya anda mempunya bajet lebih, boleh cuba VIVIX SHAKLEE juga untuk atasi semua masalah kesuburan tersebut.

Jika nak harga special vitamin shaklee, cepat2 sms/whatsapp ke 019-9887126 (wardah). Ada sesuatu istimewa untuk pelanggan saya pada bulan Januari ini..sape cepat dia dapat!

di bawah ini merupakan Testimoni vitamin shaklee bagi masalah endometriosis dan fibroid.

Tuesday, January 14, 2014

Harga vitamin SHAKLEE di Malaysia

SALAM MAULIDUR RASUL buat mereka yang beragama ISLAM!

okay, di bawah ini merupakan harga shaklee di Malaysia.
Bagi mereka yang mencari vitamin shaklee dan berada di SINGAPORE atau BRUNEI, tiada masalah, kami boleh uruskan untuk anda!

berikut yang dipaparkan adalah HARGA RUNCIT SHAKLEE.
Nak lagi murah? HARGA PROMOSI / DISKAUN SHAKLEE? jangan malu contact saya,
sms/whatsapp 019-9887126 (wardah)

Nak harga ahli shaklee? Apa kata mendaftar jadi ahli je dengan kami, boleh kumpul point dan silap2 dapat bonus/cashback lagi dari shaklee kalau buat pembelian lebih rm450. Dah jimat kat situ.
Nak join untuk makan sendiri boleh dan nak start bisnes shaklee anytime pon boleh...
ANDA BUAT, ANDA USAHA, ANDA DAPAT!!!

tak perlu nak cari 2 kaki, 4 kaki di bawah anda untuk dapat BONUS SHAKLEE...okay!
Modal hanya rm65 seumur hidup. ( tambah rm10 untuk postage penghantaran kit di semenanjung dan rm20 untuk sabah/sarawak) 

berminat? whatsapp segera ;)
RP = RETAIL PRICE

Hubungi/whatsapp/sms saya Wardah di 019-9887126 untuk info dan harga special SHAKLEE especially buat mereka yang berada di Taman Mahkota Putra, Taman Astana Permai, Bandar Damansara dan Gebeng, KUANTAN !

Friday, January 10, 2014

Melancong ke Seoul, Korea (22-26 Dec 2013)


Alhamdulillah...alhamdulillah....
Segala puji bagi Allah swt....diizinkanNya untuk jejakkan kaki ke SEOUL, KOREA pada 22 dec-26 dec 2013 lepas....

Antara impian ibu masa kecil, nak pegang salji, heheh
Nampaknya batrisya lagi bertuah, tak sempat mimpi dah dapat pegang snow...rezeki dia...heheh

Syukur juga kerana terdetik untuk join shaklee selepas kami confirm and booking pakej ni dengan kembara sufi travel & tours sdn bhd. Servis yang amat memuaskan cuma disebabkan Batrisya yang agak meragam kat sana, selalu jadi orang terlambat..huhu..

Oh ya , saya pergi dengan keluarga...bersama ibu dan ayah serta adik beradik saya...adik kedua tak pergi sebab dalam pantang. Sorang lagi adik ipar perempuan tak join jugak sebab jaga anaknya kat rumah. Kecik lagi nak bawak.

Oh nak cerita tadi, antara tujuan join bisnes shaklee adalah untuk kumpul duit belanja dan shopping ke korea tu lah. Persiapan nak ke sana lebih setengah tahun..hehe..book dalam bulan 2 or 3 kut masa tu. So rasa nak buat side income tambah duit poket sambil kumpul duit nak melancong. ALHAMDULILLAH... belum masuk bulan oktober dah tercapai dengan izinNya...kuasa Allah swt memakbulkan doa dan permintaan hambaNya ini...syukur tak terhingga...

So andai kata anda juga punya impian, jom sertai kami dalam team shaklee...
Sms/whatsapp 019-9887126, atau email ke wardah.rosa@gmail.com untuk maklumat lanjut.
Hanya untuk yang benar2 berminat dan kental serta bukan mencari keuntungan yang serta merta ye...4 angka atau lebih pasti dalam tangan jika kita berusaha. InshaAllah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Life, My Diary

Popular Posts