My Beloved Followers

Welcome to Wardazri VitaShoppe !

COD shaklee area: Indera Mahkota, Bandar Damansara, Balok, Beserah, Gebeng, Sg.Isap, KUANTAN and delivery throughout Malaysia (including SABAH & SARAWAK) !!!

Sms/whatsapp : 019-9887126 (Pn. Wardah)
Email : wardah.rosa@gmail.com

Monday, June 30, 2014

JUNE Promosi Buy 6 free 1: VITAMIN E SHAKLEE

**STICKY MODE**
PROMOSI JUN : VITAMIN E SHAKLEE
BUY 6 FREE 1



Jom lihat apa Khasiat Vitamin E :

· Menjadikan anda tampak lebih muda dengan membantutkan penuaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas.
Memperbaiki peredaran darah,utk memperbaiki tisu, dan sangat berguna dalam rawatan "premenstrual syndrome" dan penyakit fibrocystic payudara
· Melindungi paru2 dari pencemaran udara.
· Ia memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan, mengurangkan parut, mengurangkan tekanan darah, membantu dalam pencegahan penyakit katarak, meningkatkan prestasi atlit, dan mengendurkan otot kaki dari kekejangan.
· Mengekalkan kesihatan saraf dan otot dan di masa yang sama menguatkan dinding kapilari.
· Vitamin E menggalakkan kulit dan rambut menjadi sihat, dan membantu mencegah anemia dan "retrolental fibroplasia", sejenis gejala mata yang boleh menjangkiti bayi pramatang.
· Mengurangkan risiko Alzheimer (nyanyuk).
· Mengurangkan risiko keguguran bagi wanita hamil.
· Merendahkan kadar kolesterol.
· Membantu mencegah kanser.
· Vitamin E boleh meningkatkan pengeluaran air mani pada sesetengah lelaki.
· Vitamin E juga dikenali sebagai ‘vitamin cinta’ kerana ia boleh membantu dalam perhubungan suami isteri. Malah wanita hamil, menyusukan anak, mengambil sebarang pil hormon dan melalui fasa menopous memerlukan vitamin E.

Sumber makanan Vitamin E: minyak sayuran, sayuran berdaun hijau gelap, kacang, biji-bijian , dan semua bijirin. Beras perang, makanan daripada jagung, telur, rumpai laut, hati yang dikeringkan, susu, oat, daging organ , kacang soya, ubi kentang, selada air, dan gandum
Kekurangan vitamin E boleh menyebabkan: Mudah radang,penuaan kulit sebelum masa,rambut gugur,anemia

Basically antara garis panduan utk memilih Vitamin E adalah:

1. Pilih Vitamin E yg bersumber semulajadi ( boleh lihat pada label.. ada huruf d kecil (d-alfa tocoferol) menunjukkan ia sumber semulajadi. satu huruf 'l' or 'dl' menunjukkan ia sumber tiruan or kimia)
2. Cari perkataan mixed tocopherol dlm label
3.Pilih Vit E yg berserta selenium

Jom kita baca kelebihan grape seed extract yg terkandung dlm vitamin E shaklee:

♥Ekstrak biji anggur mengandungi pelbagai khasiat kesihatan iaitu protien, lipid, karbohidrat dan polifenol
Kuasa antioksidan polifenol adalah 20 kali lebih baik dari vit E dan 50 kali lebih baik daripada vitamin C .. dlm erti kata lain minyak biji anggur ni amat berkesan mengatasi masalah kanser serta amat baik utk awet muda dan utk memelihara kecantikan  dan yg best grape seed extract terbukti berkesan menguatkan sistem imun badan, menurunkan paras kolestrol, menghalang pembentukan darah beku, melegakan masalah berpunca daripada urat timbul .

♥Melambatkan penuaan.
Salah satu phenol yang ditemui dalam biji anggur ialah OPC (oligomeric Proanthi Cyanidin) ni lebih tulen berbanding kumpulan fitonutrien yg lain). OPC ni memelihara tubuh dari penuaan sebelum masanya..OPC juga terikat dengan kolagen. Senang cerita, procyanidin ini juga membantu kulit lebih elastik, membuatkan seseorang nampak muda secara semulajadi.

Credit to : mamafaiz

Jadi, untuk yang nak sihat dan pada masa sama nak CANTIK tu...jom cuba SET SKINCARE atau SET KECANTIKAN SHAKLEE ni... anda hanya perlu konsisten dan bersabar untuk hasil yang gojes kerana shaklee adalah semulajadi...

Yang mencari SET KESUBURAN SHAKLEE terutama bagi lelaki, sekarang lah masa sesuai untuk dapatkan vitamin E shaklee ni.

Yang ada masalah CYST dan PCOS juga boleh cuba vitamin E shaklee untuk stabilkan hormon anda dan mungkin boleh bantu kecutkan CYST dan bantu anda untuk memiliki zuriat, inshaAllah!!!

testimoni vitamin E boleh klik SINI atau kat testimoni set kecantikan kulit 

#sayajual #shaklee
Wardah ( ID : 927624)
Sms/whatsapp : 019-9887126
Http://wardazri.blogspot.com

*COD area Kuantan.... COD indera mahkota, gebeng, balok, beserah dan sekitar berdekatan serta penghantaran ke seluruh Malaysia!
*jom join keahlian shaklee, hanya rm75 bagi semenanjung dan rm85 bagi sabah/sarawak dan nikmati harga ahli shaklee seumur hidup!
*bagaimana nak dapat keahlian FREE?
Beli sebarang produk shaklee sejumlah rm650 ke atas (200uv) dan seterusnya anda layak menikmati bonis shaklee pertama anda di bulan berikutnya!

Wednesday, June 25, 2014

Cadangan SET KESUBURAN SHAKLEE untuk suami & isteri, ikhtiar untuk hamil

Salam pembaca sekalian... Adakah anda sedang cuba usaha untuk hamil? Inginkan cahayamata sendiri? 

Ok, Hari ni sekali lagi nak share pasal cadangan set kesuburan suami dan isteri bagi mereka yang sedang ikhtiar untuk hamil.

Hasrat saya juga untuk bantu lebih ramai suami dan isteri memiliki zuriat sendiri dan menambah cahayamata di samping mendapat kesihatan yang lebih baik.
Semoga dengan bantuan saya ini akan murah juga rezeki saya untuk tambah anak...heheh inshaAllah.
Sama2 kita usaha dan berdoa memohob pada Allah swt ye. Jangan terlalu bergantung pada suplemen atau vitamin pulak. Tanpa izinNya, usaha tetap tak akan berhasil, ye tak?!!



Ok, jom lihat details vitamin yang ada dalam set kesuburan shaklee ni:

B COMPLEX - penting terutama untuk mereka yang merancang untuk hamil kerana ia mengandungi asid folik yang diperlukan di awal kehamilan bagi mengelakkan bayi mengalami spina bifida.

GLA COMPLEX - membantu tubuh menghasilkan "cecair kesuburan" yang antara kebaikannya ialah memberi ruang untuk sperma terus hidup dalam tiub falopio sehingga 5 hari. Menyeimbangkan hormon & bantu betulkan kitaran haid.

ALFALFA - untuk wanita membantu dalam hal2 organ kewanitaan & menyelesaikan masalah seperti keputihan & sebagainya. Juga bertindak seperti "kacip fatimah".

ZINC - membantu menguatkan sperma

VITAMIN E - meningkatkan kuantiti sperma bagi lelaki dan ia juga membantu menghalang kematian janin atau keguguran. (Khususnya untuk yang sering mengalami keguguran berulang)

COQHEALTH - utk stamina, "tahan lama",tingkatkn bil sperma dan pergerakannya, juga mengurangkan peratus bentuk sperma yg abnormal (juga sesuai utk isteri bg mematangkan telur.)

Berikut pula merupakan vitamin yang basic untuk pemulihan kesihatan tubuh untuk pastikan kesemua vitamin dapat diserap dengan sempurna. Kedua2 suami isteri boleh mengamalkannya.

ESP - baik untuk hormon, baik untuk pemulihan uterus, ovari, menopaus & pembesaran prostat. Genistein yang terkandung dalam kacang soya mampu menghalang pertumbuhan dan perebakkan sel kanser pada prostat.




VITALEA - multivitamin membekalkan kesemua nutrien yang diperlukan oleh tubuh. Bila badan cukup nutrien, pasti ia dapat berfungsi dengan baik.




VITAMIN C - pembinaan dan pemulihan sel.

Maka,

set kesuburan shaklee bagi suami saya cadangkan;

❤️ zinc
❤️ vitamin E
❤️ CoqHealth

set kesuburan shaklee bagi isteri saya cadangkan;

❤️ GLA complex
❤️ B Complex
❤️ Alfalfa
❤️ CoqHealth

Apapun, anda boleh mendapatkan consultation dari saya untuk memilih vitamin yang sesuai dengan anda dan kena dengan bajet anda.

#shaklee #sayajual 
Wardah | id:927624
Email : wardah.rosa@gmail.com
Sms/whatsapp: 019-9887126 

*COD area Kuantan.... COD indera mahkota, gebeng, balok, beserah dan sekitar berdekatan serta penghantaran ke seluruh Malaysia!

*jom join keahlian shaklee, hanya rm75 bagi semenanjung dan rm85 bagi sabah/sarawak dan nikmati harga ahli shaklee seumur hidup!

*bagaimana nak dapat keahlian FREE?
Beli sebarang produk shaklee sejumlah rm650 ke atas (200uv) dan seterusnya anda layak menikmati bonus shaklee pertama anda di bulan berikutnya!

Set Mighty 3 Gems : persediaan di bulan Ramadhan :)

Salam...
Macam mana persiapan puasa ramadhan anda?

Kalau saya sendiri pun agak gelisah bila puasa menjelang...bukan apa, saya juga ada masalah migrain dan ketidakselesaan perut bila berpuasa. Mudah masuk angin dan diserang sakit kepala...

Tapi alhamdulillah, sejak amalkan shaklee semasa Ramadhan tahun lepas 2013, semuanya dah berkurang. Tak rasa kering tekak dan tenaga seperti masa tak berpuasa....syukur...
Masa tu saya ambil set mighty 3 gem yang ada ESP, MEALSHAKES & PERFORMANCE DRINK.









InshaAllah tahun ni ada tambahan beberapa vitamin lain sepanjang ramadhan ni iaitu Vitalea, vitamin C dan COQHealth...

Yang ada bajet lebih boleh tambah vivix ye...

Ini antara panduan pemakanan shaklee ketika Ramadhan yang dapat saya kongsikan...

Jadi sekiranya,
❤️ anda nak kekal bertenaga
❤️ sihat sepanjang berpuasa
❤️ ibu hamil dan menyusu yang ingin berpuasa dengan sempurna

Jom cuba shaklee!!!

#shaklee #sayajual #codkuantan
Wardah | id:927624
Sms/whatsapp: 019-9887126 

*COD area Kuantan.... COD indera mahkota, gebeng, balok, beserah dan sekitar berdekatan serta penghantaran ke seluruh Malaysia!

*jom join keahlian shaklee, hanya rm75 bagi semenanjung dan rm85 bagi sabah/sarawak dan nikmati harga ahli shaklee seumur hidup!

*bagaimana nak dapat keahlian FREE?
Beli sebarang produk shaklee sejumlah rm650 ke atas (200uv) dan seterusnya anda layak menikmati bonus shaklee pertama anda di bulan berikutnya!

Tuesday, June 24, 2014

HB rendah ketika mengandung memang berisiko kepada bayi & ibu


Risau HB anda terlalu rendah ketika hamil?
Nak perbaiki dan naikkan HB anda semula?
Risau tak dapat lakukan ibadah puasa dengan sempurna?
Tak bertenaga & selalu lemah?

Haisshh... Bukan saja untuk ibu mengandung ye...sesiapa saja yang ada masalah HB rendah boleh cuba ambil shaklee sama ada semasa berpuasa atau pun tidak.

So di sini antara vitamin shaklee yang saya cadangkan untuk mereka yang selalu keletihan dan HB yang rendah adalah ESP SHAKLEE, VITALEA & VITAMIN C 500mg.

Jom lihat kelebihan vitalea, ESP dan vitamin C shaklee;

❤️ VITALEA - pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental. Mengandungi iron yang penting untuk membawa oksigen secukupnya ke dalam sel darah.

❤️ VITAMIN C - membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman serta kukuhkan sistem imun.

❤️ ESP - membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomnia dan tekanan.

InshaAllah, anda akan lebih bertenaga dan yang pastinya sihat setelah mengamalkan shaklee.

Sebarang pertanyaan?

#shaklee #sayajual #codkuantan
Wardah | id:927624
Sms/whatsapp: 019-9887126 

*COD area Kuantan.... COD indera mahkota, gebeng, balok, beserah dan sekitar berdekatan serta penghantaran ke seluruh Malaysia!

*jom join keahlian shaklee, hanya rm75 bagi semenanjung dan rm85 bagi sabah/sarawak dan nikmati harga ahli shaklee seumur hidup!

*bagaimana nak dapat keahlian FREE?
Beli sebarang produk shaklee sejumlah rm650 ke atas (200uv) dan seterusnya anda layak menikmati bonus shaklee pertama anda di bulan berikutnya!


Monday, June 23, 2014

Dengan SHAKLEE...saya dapat iphone 5s !!!



Syukur alhamdulillah....dengan izin Allah swt, saya dapat langsaikan salah satu wishlist saya....

Dengan bantuan side income dari bisnes shaklee sahaja, 100% duit yang dikumpul dari bisnes tersebut, ku dapat miliki handphone impian iaitu iphone...terpaksa beli jugak iphone 5s, tak dapat tunggu iphone 6 keluar disebabkan handphone ku yang lama banyak mengundang masalah....

Harganya? Uolls survey la sendiri yer...hihi

Beli ni pun sebab keperluan, bukan sekadar keinginan ye...
Beli kerana shaklee jugak... Senang i nak update blog, berwhatsapp dengan customer tersayang tanpa banyak gangguan..hehh

Inilah antara peluang yang shaklee bagi kepada kami, dapat bantu kita capai impian...serta telah banyak mengubah cara pemikiran saya sejak 2013...alhamdulillah

Apapun, 
STAY POSITIVE
KEEP SMILING
BANYAKKAN BERSEDEKAH

andai ada yang berminat nak jadi ahli shaklee, sama ada hanya untuk makan sendiri atau bisnes, saya sudi bantu ye...

Sms/whatsapp: 019-9887126
FB page: WARDAZRI VITASHOPPE
Email: wardah.rosa@gmail.com

Hari sukan & hari keluarga Tadika Hidayah

Salam....ni aktiviti batrisya ahad lepas (22 jun)... 
Hari sukan dan hari keluarga Tadika Hidayah..

Banyak juga aktiviti batrisya...kelakar pulak ibu tengok heheheh...

Layan dulu gambar batrisya nih....


Ibu dulu2 pun asyik duk umah merah... Batrisya pon berjodoh dengan rumah merah jugak rupanya...


With her bestfriend forever....berpisah tiada..


Sepah - sepah diorang ni lari...hhehehe

Dapat hadiah...rumah MERAH keseluruhan dapat no.3...hihi

Acara rebut gula2... Batrisya malu2 dan confuse..."boleh amik ke ni?malunyaaa.."
"Nape semua orang berebut ni?takotnyaa.."
Agaknya itulah dalam fikiran dia...huhu

Thursday, June 19, 2014

Cubalah ESP SHAKLEE ketika bersahur, anda akan jatuh cinta dengan SHAKLEE!

Salam.....Sudah bersiap sedia untuk berpuasa?
Dapatkan ESP SHAKLEE dgn segera.... at least diambil sewaktu bersahur untuk rasa kenyang lebih lama dan kekal bertenaga hingga berbuka....

ESP shaklee ketika Ramadhan, sesuai untuk:

♡ ibu hamil
♡ ibu menyusukan bayi
♡ mereka yang ada masalah gastrik
♡ mereka yang kencing manis
♡ pelajar dan warga tua yang ingin kekal bertenaga semasa berpuasa
♡ mereka yang nak kurus, sihat & cantik

1 tin untuk 1 bulan berpuasa, untuk 1 keluarga!

Nanti saya story pasal set mighty 3 gems pulak ye.....stay tuned!

#sayajual #shaklee
Wardah ( ID : 927624)
Sms/whatsapp : 019-9887126
Http://wardazri.blogspot.com

*COD area Kuantan.... COD indera mahkota, gebeng, balok, beserah dan sekitar berdekatan!

*jom join keahlian shaklee, hanya rm75 bagi semenanjung dan rm85 bagi sabah/sarawak dan nikmati harga ahli shaklee seumur hidup!

*bagaimana nak dapat keahlian FREE?
Beli sebarang produk shaklee sejumlah rm650 ke atas (200uv) dan seterusnya anda layak menikmati bonis shaklee pertama anda di bulan berikutnya!

Testimoni VIVIX SHAKLEE : bantu turunkan bacaan kencing manis

Salam sayang untuk semua yang sudi membaca blog ku ini...

Just nak share tentang kehebatan VIVIX ni lagi...

Alhamdulillah, bacaan kencing manis dalam darah telah menurun dari berbelas2 kepada 7.0+...
Masih di paras merah tapi sekurang-kurangnya bacaan kencing manis telah pun berkurang :)

Jika ada orang tersayang menghidap diabetes atau kencing manis...apa salahnya anda beli dan cuba VIVIX SHAKLEE...pelaburan untuk kesihatan yang sangat berbaloi! InshaAllah......

Mahu info lanjut?

#sayajual #shaklee
Wardah ( ID : 927624)
Sms/whatsapp : 019-9887126

*COD area Kuantan.... COD indera mahkota, gebeng, balok, beserah dan sekitar berdekatan dan penghantaran ke seluruh Malaysia!

*jom join keahlian shaklee, hanya rm75 bagi semenanjung dan rm85 bagi sabah/sarawak dan nikmati harga ahli shaklee seumur hidup!

*bagaimana nak dapat keahlian FREE?
Beli sebarang produk shaklee sejumlah rm650 ke atas (200uv) dan seterusnya anda layak menikmati bonis shaklee pertama anda di bulan berikutnya!

Monday, June 16, 2014

Nutriwhite shaklee...kecilkan pori muka dan cerahkan kulit

Salam....

Akhirnya berpeluang jugak mencuba sendiri pencuci muka nutriwhite ni...

Kebetulan yang biasa pakai tu dah abis, terus ku order cepat2...free je nih...eh macam mana pulak free? Yelah, saya beli barang shaklee hanya dengan guna duit bonus shaklee bagi tu je...hehe...bestkan...sambil bisnes, kumpul point then dapat bonus...

Alhamdulillah, serasi dengan kulit...rasa liang pori kat muka ni mengecil skit...kesan hitam jerawat pun makin pudar...

Tiubnya pon boleh tahan gemuk....tiada bau, guna sikit pon dah cukup...baru tau kenapa orang cakap boleh guna dekat setahun! Masa nak beli je rasa mahal, tapi berbaloi dan jimat sebenarnya.....

Ada nak cuba?

#sayajual #shaklee
Wardah ( ID : 927624)
Sms/whatsapp : 019-9887126

*COD area Kuantan.... COD indera mahkota, gebeng, balok, beserah dan sekitar berdekatan dan penghantaran ke seluruh Malaysia!

*jom join keahlian shaklee, hanya rm75 bagi semenanjung dan rm85 bagi sabah/sarawak dan nikmati harga ahli shaklee seumur hidup!

*bagaimana nak dapat keahlian FREE?
Beli sebarang produk shaklee sejumlah rm650 ke atas (200uv) dan seterusnya anda layak menikmati bonis shaklee pertama anda di bulan berikutnya!

Friday, June 13, 2014

Phytocol-ST, produk terbaru oleh shaklee: Menentang kolesterol jahat!

Salam, hari ini saya nak memperkenalkan produk terbaru keluaran Shaklee iaitu PHYTOCOL-ST..phytocol ni khusus untuk yang ada masalah KOLESTEROL tinggi.sebut pasal kolestrol mesti semua terbayang tentang SERANGAN PENYAKIT JANTUNG kan?selain jantung,kolestrol ni turut melibatkan pelbagai jenis mslh kesihatan lain antaranya:-

1) Strok
2) Penyakit Hati
3) Ketidaksuburan
4) Darah beku

Jangan fikir org berbadan besar je yg ada kolestrol tinggi ye..org yg berbadan kecil a.k.a kurus pun tak terlepas drpd KOLESTROL..nak tahu korang ada kolestrol tinggi ke tak,elok kalau korang buat checkup dan cek bacaan kolestrol ye.

Ni adalah bacaan kolestrol yg perlu korang tahu:-

<200 mg/dl → Ideal
200-239 mg/dl → Border line berisiko tinggi
240< → Risiko tinggi AWAS!!!

Sebotol Phytocol-St mempunyai 120biji tablet dan mampu digunakan sehingga 2-3bulan..sayangilah jantung dan kesihatan korang.jom nyahkan KOLESTROL JAHAT dengan Phytocol-St Shaklee!

#ProdukBaru
#Phytocol_StShaklee

Untuk info lanjut:

#sayajual #shaklee
Wardah ( ID : 927624)
Sms/whatsapp : 019-9887126
Http://wardazri.blogspot.com

Thursday, June 12, 2014

Award dan Trofi pertama dalam Shaklee!

Alhamdulillah....selesai semua....
Shaklee National Conference 2013/14 yang lepas membawa seribu kenangan buat kami....

Walaupun satu je award yang saya terima kali ni, yang penting hadir dan lihat sendiri kejayaan orang lain yang amat luarbiasa telah memberi semangat pada saya...

InshaAllah, akan terus melangkah!
Perjalanan masih jauh...

Ada sesiapa nak bersama2 saya mendaki gunung shaklee?
Hubungi saya segera...saya bimbing dan bantu anda, inshaAllah...jarak bukan penghalang, okay...! Sebab selama ni pun segalanya di hujung jari...coaching dari jauh...

Saya di kuantan, anak-anak shaklee ada yang di KL, kedah, Sabah dan hampir seluruh Malaysia...!

#sayajual #shaklee
Wardah ( ID : 927624)
Sms/whatsapp : 019-9887126
Http://wardazri.blogspot.com

Kat bawah ni boleh tengok gambar award yang saya dapat serta segala free gift yang shaklee bagi...alhamdulillah...
Bukan tu saja, dapat free admission ke SUNWAY LAGOON dan meal allowance rm50 setiap hari...syukur...banyak surprise dari shaklee!

Tahun depan pulak kita cuba dapatkan lebih banyak lagi tiket free...inshaAllah

Thursday, June 5, 2014

Batrisya tukar tadika VS ibu dapat award shaklee!

Alhamdulillah...dah jun...

Bulan ni promosi vitamin E shaklee ye..promosi macam mana tu?! Okeh boleh contact saya ye...hihi

Berbalik pada topik..
Secara rasminya, bulan 6 ni batrisya tukar sekolah...dari tadika little caliphs ke tadika hidayah kat bandar Damansara...

Kenapa?
Batrisya umpama makan tak selera, tido tak lena bila pindah tempat baru..heheh..over...
Dia kurang happy kat situ...jadi kami decide nak tukar balik ke tempat di mana dia membesar dan dijaga...hari2 duk tanya bila nak pegi kat tempat lama dia...hmmmm
Terpaksalah, demi kebahagiaannya..hihi

Okaylah...minggu ni kami akan ke KL...ibu akan naik stage amik award shaklee tahun ni...di Shaklee National Conference 2013/14 yang akan diadakan pada 7-9 jun... di Sunway Resort Convention Center.
Tak sangka boleh sampai ke tahap ini...syukur!

Apa pun, bisnes shaklee masih berjalan seperti biasa..penghantaran akan dibuat semula bermula 10 jun ye :D

*silakan layan gambar2 batrisya ni...
Lokasi : megamall kuantan, tingkat atas sekali..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Life, My Diary

Popular Posts