My Beloved Followers

Welcome to Wardazri VitaShoppe !

COD shaklee area: Indera Mahkota, Bandar Damansara, Balok, Beserah, Gebeng, Sg.Isap, KUANTAN and delivery throughout Malaysia (including SABAH & SARAWAK) !!!

Sms/whatsapp : 019-9887126 (Pn. Wardah)
Email : wardah.rosa@gmail.com

Sunday, August 31, 2014

Promosi OGOS buy 6 free 1: GLA COMPLEX SHAKLEE

**STICKY MODE**

PROMOSI OGOS : GLA COMPLEX
BUY 6 free 1



Yesss...bulan Ogos ini adalah promosi GLA COMPLEX ye...

Beli 1 dapat 1 botol
Beli 2 dapat 2 botol
Beli 3 dapat 3 botol
Beli 4 dapat 4 botol
Beli 5 dapat 5 botol
Beli 6 dapat 7 botol !!!


nahh...dari gambar di atas, anda boleh tengok sendiri GLA ni sesuai untuk siapa antaranya:

* mereka yang haid tak teratur dan nak betulkan kembali haid supaya kembali normal
* mereka yang nak kurangkan masalah endometriosis
mereka yang nak kurangkan dan nak kecutkan cyst/fibroid
* mereka yang nak kurangkan masalah PCOS
* mereka yang sedang ikhtiar untuk hamil atau menambah cahayamata
* mereka yang nak kurangkan masalah PMS dan senggugut ketika haid
* mereka yang ada masalah kencing manis
* mereka yang ada masalah jerawat teruk dan nak kecutkan jerawat
* ibu yang nak banyakkan susu kerana faktor hormon yang tak stabil yang sebabkan susu ibu merudum
* mereka yang nak kurangkan masalah ekzema

Jom tengok testimoni pulak:

Testimoni GLA #1:

Period kembali normal walaupun belum habis sebotol dia makan :)


Testimoni GLA dan ALFALFA #2:
Fibroid dapat dikurangkan dari 7-8 ketul kepada seketul yang hanya bersaiz 1.5cm.


Info lain tentang gla?

Testimoni Gla yang lain?

Jika anda tak mahu lepaskan peluang mencuba GLA complex pada harga menarik, hubungi saya.... Harga retail gla complex adalah rm91.25. Harga gla yang saya boleh bagi? :

#shaklee #sayajual 
Wardah | id:927624
Email : wardah.rosa@gmail.com
Sms/whatsapp: 019-9887126 

*COD area Kuantan.... COD indera mahkota, gebeng, balok, beserah dan sekitar berdekatan serta penghantaran ke seluruh Malaysia!

*jom join keahlian shaklee, hanya rm75 bagi semenanjung dan rm85 bagi sabah/sarawak dan nikmati harga ahli shaklee seumur hidup!

*bagaimana nak dapat keahlian FREE?
Beli sebarang produk shaklee sejumlah rm650 ke atas (200uv) dan seterusnya anda layak menikmati bonus shaklee pertama anda di bulan berikutnya!

Wednesday, August 27, 2014

Testimoni Vivix : Mengurangkan ketagihan merokok!

Salam...

Buat perokok2 di luar sana yang dah mula terfikir untuk tinggalkan ROKOK....

Jom lihat testimoni vivix untuk kurangkan ketagihan merokok..

InshaAllah kita ikhtiar seperti brother nih...mana tahu berhasil kan?! :)



Vivix shaklee juga untuk anti penuaan...

Akak2 yang ingin kekal muda jelita dan mengancam tu, better cuba dulu Vivix ni...hmmm...

Harga mahal tapi berbaloi dengan kesannya....ianya EKSLUSIF!
Ramuannya juga HEBAT!

Untuk ketahui harga serta tawaran HEBAT dari kami,

Sma/whatsapp : 019-9887126 (Pn. Wardah)


"SAYA SAYANG SHAKLEE, kerana.... SAYA JUGA PENGGUNA SEPERTI ANDA"

Monday, August 25, 2014

Tips diet untuk ibu menyusukan anak kekal sihat bertenaga !

Assalamualaikum.....

Di sini saya ingin share beberapa tips untuk ibu menyusukan anak supaya ibu dan anak kekal sihat serta mendapat diet dan pemakanan seimbang selain dari membantu banyakkan susu ibu. ;)





Apa yang perlu saya makan semasa menyusui?

Anggap penyusuan badan sebagai motivasi berterusan untuk mengikuti diet yang sihat sepertimana yang anda ikuti semasa kehamilan. Fokus ke atas pengambilan bijiran penuh seperti nasi perang dan bijiran, buah-buahan dan sayur-sayuran segar dan makanan yang memberikan banyak protin, kalsium dan zat besi (dan seperti biasa, makanan ringan sekali-sekala adalah okay).

Pilih snek yang berkhasiat seperti yogurt, kekacang dan kekeras, telur dan sandwic yang diperbuat daripada roti gandum penuh. Adalah baik jika anda menghadkan pengambilan makanan bergoreng dan juga makanan yang disediakan dengan minyak sapi dan santan kelapa.

Dalam sesetengah komuniti, mungkin terdapat pantang terhadap sesetengah jenis makanan untuk bulan pertama atau 44 hari selepas kelahiran. Walau bagaimanapun, pakar-pakar tetap mengatakan bahawa anda tidak perlu menghadkan diet anda kecuali bayi anda menunjukkan tanda-tanda sensitif selepas menyusu.

Minum banyak air untuk mengekalkan bekalan susu anda

Pastikan anda minum banyak air – lapan sehingga 12 gelas air sehari adalah mencukupi. Untuk kepelbagaian, anda boleh pilih jus buah-buahan atau sayur-sayuran, air kurma merah, susu soya tiada gula dan minuman dadeh. Ini akan membantu badan anda untuk menghasilkan susu yang diperlukan oleh bayi anda.

Berjaga-jaga dengan apa yang anda makan dan minum

Sila beringat bahawa bahan seperti kafein, alkohol dan toksin lain boleh meresap ke susu badan anda, jadi anda perlu mengelak dari memakannya secara berlebihan. Nikotin dari rokok dan ubat juga boleh masuk ke dalam susu badan anda dan perlu dielakkan (doktor anda boleh menasihatkan anda mengenai kesesuaian ubat-ubat tertentu bagi rawatan).

Anda boleh mengetahui jika anak anda sensitif kepada sesuatu yang anda makan atau minum kerana dia akan menunjukkan ketidakselesaannya dengan menjadi resah selepas menyusu, menangis tidak boleh ditenangkan atau tidak lena tidur. Jika bayi anda alah kepada sesuatu yang anda makan, anda boleh lihat reaksi pada kulitnya (ruam atau gatal-gatal), dalam pernafasannya bunyi berdehit atau kesesakan), atau dalam najisnya (warna hijau atau bermukus). Hubungi pakar pediatrik anda untuk nasihat lanjut.

Sesetengah wanita tahu bahawa makanan berempah atau pedas akan memberi masalah kepada bayi mereka, jadi proses mencuba adalah panduan terbaik anda sebab makanan yang merangsang keadaan tidak selesa berbeza dari satu bayi ke bayi yang lain. Jika anda boleh makan ayam halia atau sayur kari pedas tanpa membawa masalah kepada bayi anda, makanlah. Sebagai satu peringatan kepada anda – beberapa punca kolik yang biasa ialah brokoli, kubis, bawang dan kubis Brussels.

Dapatkan zat besi yang banyak

Jika anda mengambil vitamin tambahan semasa anda hamil, anda tidak perlu mengambilnya lagi selepas kelahiran bayi anda. Walau bagaimanapun, anda mungkin memerlukan zat besi tambahan.

Ramai wanita telah menggurangkan simpanan zat besi mereka semasa tahun-tahun subur mereka. Tanyalah pakar obstetrik, doktor keluarga atau GP anda untuk mendapat nasihat.

Jika anda terus mengambil vitamin tambahan, ingatlah bahawa itu tidak boleh menggantikan habit pemakanan yang tidak baik. Berusahalah untuk mengambil diet yang seimbang dan pelbagai.

Bagaimana dengan diet semasa menyusui?

Kurangkan berat badan secara perlahan dengan menggabungkan diet sihat yang rendah lemak dengan senaman ringan. Penurunan berat badan yang cepat akan membahayakan bayi anda sebab mungkin ini membebaskan toksin - yang selalunya disimpan dalam lemak badan – ke dalam aliran darah, justeru meningkatkan jumlah pencemar yang akan masuk ke dalam susu badan anda.

Sebagai tambahan, penyusuan juga membantu membakar lemak yang terkumpul semasa kehamilan dan digunakan untuk menghasilkan susu. Seorang ibu yang menyusui membakar lebih banyak kalori daripada yang tidak menyusui. Ini bermakna wanita-wanita yang menyusui boleh turun berat setengah kilogram sebulan, hanya kerana penggunaan tenaga yang diperlukan untuk menghasilkan susu.

Adalah baik menunggu 10 bulan sehingga setahun untuk kembali kepada berat pra-kehamilan anda. Jika anda mahu mengurangkan sedikit pengambilan makanan anda, tunggu sehingga sekurang-kurangnya enam minggu selepas kelahiran bayi anda. Menghadkan pengambilan makanan anda pada minggu awal laktasi akan mengurangkan bekalan susu anda.


sumber:

http://www.babycenter.com.my/a1029134/diet-untuk-wanita-sihat-yang-menyusui#ixzz3BJ3d9wxI


Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan suplemen atau vitamin shaklee (set penyusuan shaklee seperti gambar di atas) sebagai makanan tambahan dan nutrisi harian anda semasa menyusukan bayi anda, boleh hubungi saya...jangan segan silu untuk bertanyakan harga dan sebagainya.

sms/whatsapp : 019-9887126 (Pn.wardah)

*COD area Kuantan.... COD indera mahkota, gebeng, balok, beserah dan sekitar berdekatan serta penghantaran ke seluruh Malaysia!

*jom join keahlian shaklee, hanya rm75 bagi semenanjung dan rm85 bagi sabah/sarawak dan nikmati harga ahli shaklee seumur hidup!

*bagaimana nak dapat keahlian FREE?

Beli sebarang produk shaklee sejumlah rm650 ke atas (200uv) dan seterusnya anda layak menikmati bonus shaklee pertama anda di bulan berikutnya!


Sunday, August 24, 2014

Batrisya teringin nak bela arnab la...



Aktiviti hujung minggu kami...

Hari Ahad, kebiasaannya kami pergi PASAR TANI depan UTC kuantan.

Rutin...mesti pergi tengok arnab yang sorang uncle ni jual...

Memang gebu gebas semua arnab...ibu pun geram je tengok..iskkk








Muka sayu batrisya...lepas sorang2 datang beli arnab kat situ...

Tetiba dia pon request ,

"Ibu, nak yang ni...."

Kira dah order la tu...aduii maaf anak...
Tak dapat ibu nak penuhi permintaanmu itu...hehehe
Satu hal pulak nak maintenance arnab tu..kalau beli, tak boleh nak beli sekor je...nak kena beli sepasang..

Harga pulak rm100 seekor....uwaaargghh

Ada banyak jenis atau baka... Ada teddy bear, fuzzy L... Dan rex...
Ku suka yang baka Rex...bulu pendek tapi....sedapnya usap bulu dia...macam karpet!!!



Kalau tak silap, ni jenis Rex



Haaa....ini jenis fuzzy....mata pon dah tak nampak kat mana...camne dia nak berjalan pon tak tau la...nampak ke idak? Hahahahah

Ingin bersalin NORMAL? Jom tengok tips ke arah bersalin normal ni!

Salam...... 

Apa khabar semua ibu2?

haa....mesti ada ibu sedang mengandung datang terjah blog Wardazri VitaShoppe ni untuk cari info kan? Lagi2 yang dah tak lama lagi nak bersalin...mesti risau kan?

maka jom kita lihat apa dia tips ke arah nak bersalin secara NORMAL :



Tip- Tip Untuk Berjaya bersalin normal

  1. Cari doktor and hospital yang mempunyai kadar kelahiran cesarean yang rendah. Anda boleh bertanya kepada staff hospital, kawan atau pesakit yang pernah melahirkan di pusat perubatan yang sama.
  2. Tanya doktor anda tentang falsafah beliau tentang kelahiran secara natural. Selidik samada dia juga berkongsi pendapat sama dengan anda and lebih pro kearah kelahiran normal.
  3. Bincang tentang plan kelahiran anda dengan menegaskan pendirian anda untuk bersalin secara normal
  4. Kurangkan pengambilan karbohidrat dan pantau kenaikan badan semasa hamil. Anda tidak mahu menjadi terlalu gemuk. Kenaikan berat badan yang keterlaluan dikaitkan dengan bayi obes seterusnya meninggikan risiko ke arah cesarean.
  5. Lengkapkan pengetahuan anda tentang kelahiran dengan membaca buku dan menghadiri kelas antenatal supaya anda lebih memahami tentang proses kelahiran.
  6. Teroka cara-cara mengurangkan sakit bersalin yang lebih natural seperti teknik bernafas semasa bersalin.
  7. Sekiranya bayi berkedudukan songsang, tanya doktor anda tentang pilihan untuk pusingkan kedudukan bayi melalui kaedah ECV ( external cephalic version).
  8. Elak dari intervensi medikal seperti induction of labour ( IOL) tanpa sebab sebab yang jelas.
  9. Bila kesakitan sudah bermula, jangan tergesa gesa ke hospital. Tunggu di rumah selama mungkin atau sehingga kesakitan menjadi lebih ketara.
  10. Elak dari menggunakan epidural. Ia meninggikan risiko cardiotocography (CTG) yang tidak normal dan seterusnya meninggikan risiko cesarean.
  11. Elak dari menggunakan alat  CTG secara berterusan kerana kajian menunjukkan CTG meningkatkan risiko cesarean sebanyak 30%
  12. Bergerak dengan aktif dan bertukar posisi. Jangan baring dan duduk di awal proses bersalin
  13. Elak dari menggunakan sebarang ubat yang menguatkan kontraksi rahim.
  14. Teroka pilihan untuk kelahiran vacuum atau forceps sekiranya anda masih tiada progress atau keletihan semasa peringkat 2 ( 2nd stage of labour) bersalin.
credit info to portal hamil

Hubungi/whatsapp/sms saya Wardah di 019-9887126 untuk info dan harga special SHAKLEE especially buat mereka yang berada di Taman Mahkota Putra, Taman Astana Permai, Bandar Damansara dan Gebeng, KUANTAN !

Saturday, August 23, 2014

Makanan tambahan yang diperlukan oleh ibu hamil serta yang dilarang makan

Salam semua,


harap semua yang mengunjungi blog Wardazri VitaShoppe ni sihat belaka!

Khas untuk ibu yang hamil, di sini suka saya nak share apa makanan tambahan yang ibu hamil diperlukan dan juga makanan tambahan yang dilarang makan oleh ibu mengandung.


Semasa hamil, keperluan harian wanita untuk nutrien tertentu, seperti asid folik, kalsium, dan zat besi akan meningkat. Vitamin ini adalah penting untuk pertumbuhan, perkembangan, dan kehidupan janin yang sihat.


Untuk membantu mewujudkan persekitaran berkhasiat bagi tumbesaran janin, adalah penting bahawa anda mendapatkan diet dan seimbang sebelum dan semasa anda hamil. Jika anda memilih untuk menambah diet anda dengan vitamin prenatal, tentukan dengan teliti jumlah harian yang anda perlu ambil kerana anda tidak mahu terkurang atau terlebih dos.

Vitamin Prenatal terdiri daripada pelbagai vitamin dan mineral yang membantu anda bayi mendapatkan nutrien yang penting untuk perkembangan bayi yang sihat. Kandungan vitamin prenatal boleh berbeza-beza bergantung keadaan keadaan atau masalah yang dihadapi. Sebagai contoh, terdapat multivitamin yang mempunyai jumlah zat besi yang lebih tinggi daripada biasa, mensasarkan wanita yang mengalami anemia akibat kekurangan zat besi.

Walaupun Vitamin prenatal tertentu hanya boleh didapati dengan preskripsi doktor, banyak juga yang boleh di beli di farmasi biasa. Pastikan doktor anda diberitahu tentang sebarang vitamin sintetik yang anda ambil kerana pengambilan terlalu banyak boleh memberikan risiko terhadap janin yang sedang membesar.

Anda disyorkan untuk anda mengambil:

  • 10 mikrogram vitamin D setiap hari sepanjang kehamilan anda dan jika anda menyusukan badan.
  • 400 mikrogram asid folik setiap hari - anda perlu mengambil vitamin ini dari sebelum anda hamil lagi sehingga anda 12 minggu kehamilan.

Elakkan daripada mengambil vitamin lain secara individu sebagai contoh Vitamin A, B ( selain dari asid folik)  atau E  kerana kebimbangan kearah terlebih dos atau overdosing kerana ancaman toksin terhadap janin. Ambil dalam dos yang disarankan kecuali diarahkan oleh doktor.

Jika anda mengambil diet yang seimbang dan lebih kepada buah-buahan dan sayuran, anda tidak perlu mengambil vitamin tambahan kerana anda mungkin sudah pun mempunyai vitamin dan mineral yang mencukupi di dalam badan anda.
Jenis Vitamin dan Mineral

Asid Folik

Asid folik adalah penting untuk kehamilan kerana ia boleh membantu mencegah kecacatan kelahiran dikenali sebagai kecacatan tiub neural, seperti spina bifida. Anda perlu mengambil 400 mikrogram asid folik setiap hari semasa anda cuba untuk hamil dan sehingga anda 12 minggu mengandung. Jika anda tidak mengambil asid folik sebelum anda hamil, anda perlu bermula sebaik sahaja anda mengetahui bahawa anda hamil. Anda juga dinasihat  memakan makanan yang mengandungi folat (bentuk semula jadi asid folik), seperti sayur-sayuran berdaun hijau.
Bila perlu mengambil asid folik yang lebih tinggi
Bagi  wanita yang mempunyai peningkatan risiko untuk mendapat kecacatan tiub neural, adalah dinasihatkan untuk mengambil dos yang lebih tinggi sebanyak 5 miligram (5mg) asid folik setiap hari sehingga kandungan mencapai 12 minggu. Wanita mempunyai risiko yang tinggi jika mereka:
  • atau pasangan mereka mempunyai kecacatan tiub neural
  • mempunyai anak yang ada kecacatan tiub neural
  • atau pasangan mereka mempunyai sejarah keluarga kecacatan tiub neural
  • mempunyai kencing manis
  • Mereka yang mengambil ubat anti-epileptik

Vitamin D

Vitamin D mengawal jumlah kalsium dan fosfat dalam badan, ini adalah diperlukan untuk memastikan tulang dan gigi yang sihat. Anda perlu mengambil vitamin D semasa hamil dan semasa menyusu badan untuk pastikan bayi anda dengan cukup vitamin D untuk beberapa bulan pertama usianya.

Bayi  yang tidak mempunyai cukup vitamin D boleh menyebabkan tulang mereka menjadi lembut dan boleh membawa kepada penyakit riket (penyakit yang menjejaskan perkembangan tulang pada kanak-kanak ).

Vitamin D boleh didapati secara semulajadi dalam ikan berminyak seperti salmon, ikan kembung dan sardin, telur dan daging. Sesetengah produk bijirin sarapan, soya, produk tenusu, susu tepung dan marjerin juga diperkayakan dengan vitamin D tambahan. Sumber terbaik vitamin D adalah cahaya matahari yang diserap melalui kulit anda tetapi anda tidak perlu untuk berjemur untuk mendapatkannya.

Vitamin C

Vitamin C melindungi sel-sel dan membantu memastikan mereka yang sihat. Diet yang seimbang yang mengandungi buah-buahan dan sayur-sayuran, termasuk brokoli, buah-buahan sitrus, tomato, cili, dan buahan tropika boleh menyediakan semua vitamin C yang anda perlukan dan anda tidak perlu mengambil supplemen tambahan.

Zat Besi

Jika anda kekurangan zat besi, anda mungkin menjadi cepat letih dan mengalami anemia. Daging tanpa lemak, sayur-sayuran berdaun hijau, buah-buahan kering, dan kacang tanah banyak mengandungi zat besi. Bijirin sarapan juga banyak diperkayakan dengan zat besi. Anda mungkin akan dinasihat mengambil pil zat besi sekiranya anda kekurangan hemoglobin.

Kalsium

Kalsium adalah penting untuk membuat tulang dan gigi bayi anda. Produk tenusu dan ikan sangat kaya dengan kalsium. Bijirin sarapan, buah-buahan kering aprikot, badam dan sebarang produk tauhu dan sayur-sayuran berdaun hijau seperti kangkong, bayam dan brokoli  mempunyai sumber kalsium yang tinggi.  Anda juga disarankan mengambil pil kalsium 1000 mg setiap hari sekiranya anda hamil atau menyusukan badan untuk perkembangan tulang yang sihat pada bayi dan anda sendiri.

Apa yang  yang anda tidak perlu makan

Vitamin yang diambil secara individu seperti Vitamin B kompleks ( selain dari asid folik) atau Vitamin E kecuali dengan arahan doktor. Sebarang vitamin yang diambil secara berlebihan boleh membahayakan janin. Ambil dalam bentuk Tablet MULTIVITAMIN kerana ia mengandungi kuantiti yang lebih kecil jadi risiko overdosing menjadi kurang.

Apa yang anda dilarang makan

Jangan sesekali mengambil  Vitamin A tambahan  atau mana-mana supplement tambahan yang mengandungi Vitamin A (retinol). Vitamin A yang terlalu banyak sudah terbukti toksik pada janin. Elak dari memakan organ hati kerana ia mengandungi Vitamin A berlebihan. Sekiranya anda mengalami masalah jerawat dan sedang mengambil Vitamin A berdos tinggi sebagai rawatan, hentikan pengambilan serta merta sebaik sahaja anda disahkan hamil.

credit info to portal hamil


Suplemen dari shaklee atau SET KEHAMILAN SHAKLEE menyediakan segala nutrisi yang lengkap untuk seorang ibu hamil dari 1st trimester hinggalah saat bersalin! 

Kami juga akan sediakan jadual pengambilan vitamin bagi set kehamilan ini untuk kemudahan pelanggan kami dan ini boleh elakkan anda ambil vitamin terlebih dos atau terkurang....diulang,  ekslusif HANYA UNTUK PELANGGAN WARDAZRI VITASHOPPE sahaja!

Testimoni Set kehamilan Shaklee;



so, jika anda berminat nak cuba vitamin shaklee untuk yang mengandung, anda boleh dapatkan daripada kami ye :) 
Harga set kehamilan ini lebih kurang rm450-580... tapi...jangan risau...
jika anda nak tahu harga yang saya tawarkan, harga set kehamilan yang lebih murah, 

sms/whatsapp : 019-9887126 (Pn.Wardah)
email : wardah.rosa@gmail.com

penghantaran barangan shaklee adalah ke seluruh Malaysia, termasuk sabah & sarawak! semasa membuat pertanyaan, sila nyatakan lokasi anda ;)

Wednesday, August 20, 2014

Mencari SET BERSALIN SHAKLEE yang bantu sembuhkan luka dengan cepat?

Salam, 

Antara testimoni set berpantang shaklee terbaru...

Alhamdulillah, pelanggan saya ni katanya luka cepat sembuh dan badan pun tak lemah....


Anda mencari set berpantang secara moden? Nak ganti jamu?

Tapi jika anda nak makan jamu dan kemudian sambung dengan set bersalin shaklee pun tiada masalah.

InshaAllah, set bersalin ni mampu;

❤️ menyihatkan badan
❤️ memberi tenaga kepada ibu
❤️ banyakkan susu badan
❤️ bantu sembuhkan luka bersalin dan luka pembedahan dengan lebih cepat

Nak tahu apa pandangan seorang doktor tentang SET BERSALIN SHAKLEE dari aspek perubatan? Klik link bawah ni:


Nak tahu harga set bersalin shaklee yang saya tawarkan?

Wardah | id:927624
Email : wardah.rosa@gmail.com
Sms/whatsapp: 019-9887126 

*COD area Kuantan.... COD indera mahkota, gebeng, balok, beserah dan sekitar berdekatan serta penghantaran ke seluruh Malaysia!

*jom join keahlian shaklee, hanya rm75 bagi semenanjung dan rm85 bagi sabah/sarawak dan nikmati harga ahli shaklee seumur hidup!

*bagaimana nak dapat keahlian FREE?
Beli sebarang produk shaklee sejumlah rm650 ke atas (200uv) dan seterusnya anda layak menikmati bonus shaklee pertama anda di bulan berikutnya!

Sunday, August 10, 2014

Batrisya & hijab :)



My one and only daughter.... ❤️❤️❤️

Amacam...boleh jadi model cilik hijab tak???!






Alhamdulillah.... Sekarang tak perlu paksa2 lagi, dia sendiri yang nak pakai tudung...hehehe

Harga pakej SET MENYUSU SHAKLEE serta testimoni Set menyusu


Salam dan selamat sejahtera semua,

bagi yang tercari-cari SET PENYUSUAN SHAKLEE, nak tahu atau nak bajet harganya?

Okay, Berikut adalah HARGA SET MENYUSU SHAKLEE......

Harga Set Menyusu Shaklee- PAKEJ A:
Alfalfa

Below RM53.00

Harga Set Menyusu Shaklee- PAKEJ B:
ESP + Alfalfa

Below RM200.00

Harga Set Menyusu Shaklee- PAKEJ C:
Alfalfa + Vitalea + Vitamin C + B complex

Below RM286.00

Harga Set Menyusu Shaklee- PAKEJ D:
Alfalfa + vitalea + vitamin C + B complex + ostematrix

Below RM347.00

Harga Set Menyusu Shaklee- PAKEJ E (SET 3M):
ESP + Alfalfa + vitalea + vitamin C + B complex + ostematrix 

Below RM497.00

***Harga di atas tidak termasuk kos penghantaran.

Testimoni SET BREASTFEED SHAKLEE #1:
Pelanggan ini baru saja sebulan mengamalkan ESP + ALFALFA + LECITHIN ....untuk tambah susu dan juga untuk SLIM! Susu badannya makin meriah dan pekat... Katanya juga, berat semakin berkurang kerana pada masa sama ESP dan Alfalfa juga bertindak dan berfungsi untuk mengurangkan berat badan.


Testimoni ESP dan CINCH #2:

Rakan saya ni amalkan ESP dan CINCH.
sekali pam, 7.5 oz...!


okay...jika anda mahu tahu harga set menyusu shaklee yang ditawarkan oleh saya, hubungi saya ye:

#shaklee #sayajual 
Wardah | id:927624
Email : wardah.rosa@gmail.com
Sms/whatsapp: 019-9887126 

*COD area Kuantan.... COD indera mahkota, gebeng, balok, beserah dan sekitar berdekatan serta penghantaran ke seluruh Malaysia!

*jom join keahlian shaklee, hanya rm75 bagi semenanjung dan rm85 bagi sabah/sarawak dan nikmati harga ahli shaklee seumur hidup!

*bagaimana nak dapat keahlian FREE?
Beli sebarang produk shaklee sejumlah rm650 ke atas (200uv) dan seterusnya anda layak menikmati bonus shaklee pertama anda di bulan berikutnya!

Saturday, August 9, 2014

GLA complex perbaiki dan tingkatkan KESUBURAN WANITA


GLA complex penting untuk kesuburan wanita terutamanya....

anda juga mungkin biasa dengar tentang EPO yang sering dijual di farmasi bukan?

Apa beza EPO dan GLA ni?

Kebanyakan GLA tersedia di pasaran dihasilkan dari Evening Primrose Oil ( EPO), manakala GLA shaklee diekstrak dari borage yg mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO. SHAKLEE mengekstrak GLA dari borage yang ditanam secara organik di kawasan Saskatchewan.

Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA yg mana ianya sumber terbaik Omega-6. Ia digabungkan dgn minyak sunflower dan vitamin E utk tingkatkan keberkesanan dan kestabilan.

Bagaimana GLA complex membantu perbaiki KESUBURAN WANITA?

1. GLA complex mampu mengawal dan mengatur ketidakstabilan hormon wanita sebagai langkah utama bagi meningkatkan kesuburan.

2. GLA complex juga mampu mengecutkan CYST dalam rahim wanita yang boleh menghalang proses kehamilan.

3. GLA complex membantu tubuh menghasilkan sejenis mukus yang dipanggil 'cecair kesuburan' di dalam rahim. 'Cecair kesuburan'  ini memberi 'ruang' untuk telur dan sperma untuk terus hidup hingga 5 hari.

4. GLA complex memperbetulkan dan memperbaiki keadaan haid yang tidak teratur jika diambil secara konsisten setiap hari.

5. GLA complex melambatkan menopause (putus haid)

Antara kelebihan lain GLA COMPLEX:

Antara manfaat utama GLA COMPLEX :

● herba tradisi yang dipercayai - Borage adalah herba kegemaran orang barat. Ianya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan,membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkn stamina.

● Mengawal selia estrogen dan testosteron- GLA membentuk prostagladin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita, baiki simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara.

● Melambatkan menopaus - memperbaiki keadaan menopaus seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman, depresi. Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, nemberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda.

● Memperbaiki prostatomegaly - GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing

● Menentang kanser - GLA adalah antioksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser

● Memperbaiki inflamasi kulit - ingin kulit cantik? Ianya akan mengurangkan inflamasi kulit, eczema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, tinea, kurap. Ianya juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatis, artritis

● Menghalang komplikasi diabetes - merendahkan gula dalam darah , berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah yang tinggi

● Pelangsingan dan menghalang tambah berat badan - Merendahkan kolesterol LDL, menghalang pertambahan berat badan dengan berkesan, menberi ton pada kulit dan otot untuk wanita secara berperingkat untuk capai bentuk badan cantik, menghalang pertambahan berat badan. Ambil semasa perut kosong untuk mengelak keasidan hiper.

● Menghalang tekanan darah tinggi - Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masalah jantung seperti arteriosklerosis dan myocardial infarction

● Memperbaiki tekstur rambut - Memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur

● Hiperaktif dan Autisme (ADD/ ADHD) - Dibukti secara klinikal bahawa GLA minyak ikan memperbaiki keadaan kanak-kanak berautisma, sukar beri tumpuan untuk belajar dan hiperaktif.


Jika anda tak mahu lepaskan peluang mencuba GLA complex pada harga menarik, hubungi saya.... Harga retail gla complex adalah rm91.25. Nak tahu Harga gla yang saya tawarkan? :

#shaklee #sayajual 
Wardah | id:927624
Email : wardah.rosa@gmail.com
Sms/whatsapp: 019-9887126 

jangan lepaskan peluang kerana bulan ni PROMOSI GLA COMPLEX (buy 6 free 1)....
hanya di bulan OGOS sahaja ye. lepas ni tak dapat harga

*COD area Kuantan.... COD indera mahkota, gebeng, balok, beserah dan sekitar berdekatan serta penghantaran ke seluruh Malaysia!

*jom join keahlian shaklee, hanya rm75 bagi semenanjung dan rm85 bagi sabah/sarawak dan nikmati harga ahli shaklee seumur hidup!

*bagaimana nak dapat keahlian FREE?
Beli sebarang produk shaklee sejumlah rm650 ke atas (200uv) dan seterusnya anda layak menikmati bonus shaklee pertama anda di bulan berikutnya!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Life, My Diary

Popular Posts