My Beloved Followers

Welcome to Wardazri VitaShoppe !

COD shaklee area: Indera Mahkota, Bandar Damansara, Balok, Beserah, Gebeng, Sg.Isap, KUANTAN and delivery throughout Malaysia (including SABAH & SARAWAK) !!!

Sms/whatsapp : 019-9887126 (Pn. Wardah)
Email : wardah.rosa@gmail.com

Wednesday, March 4, 2015

UMRAH 2015: 14 Feb ~ From KLIA to Jeddah

PENGALAMAN UMRAH BERSAMA RAYHAR TRAVELS : 14 Februari 2015

Alhamdulillah....selesai sudah perjalanan umrah kami...
Moga perkongsian ini dapat membakar semangat anda di luar sana untuk juga menunaikan umrah satu hari nanti :)

Pukul 5 pm, 14 Feb, kami diarahkan untuk berkumpul... So dalam pukul 3pm kami dah bertolak dari rumah adik ipar.
Perjalanan lancar...syukur...



Family belah husband turut sama ikut hantar kami..


Ni pulak antara adik beradik saya yang turut sama hadir menghantar kami..
Ani, Irah & Bihah...




Akhirnya, tiba masa untuk masuk ke departure hall.
Sembahyang jamak maghrib dan Isya kemudian kena berkumpul jam 8.15pm.
Flight kami asalnya jam 8pm tapi dilambatkan sedikit ke jam 9pm untuk memberi kemudahan kepada kami untuk sembahyang Maghrib dan Isya dulu..


Kami menaiki pesawat Saudi Airlines menuju ke Jeddah.


Batrisya excited...


Alhamdulillah...lebih kurang jam 1 am lebih (waktu di Jeddah) kami selamat sampai di Jeddah...

Urusan imigresen juga berjalan lancar memandangkan kami dapat beratur depan sekali...tapi tetap kena banyak bersabar lah semasa menunggu giliran untuk passport diperiksa...masa turn husband tu, pegawainya tengah sibuk main game kat handphone..kena tunggu kejap sampai dia siap..hmm sabo jelah ye....

Masa turn saya dan Batrisya, alhamdulillah...cepat pulak dia stamp passport tu..maybe sebab bawak anak kecik kut...heheheh

Lepas setel tu, akhirnya kami kena tunggu pulak untuk beberapa waktu bagi menaiki bas untuk ke Madinah.
Rasanya dekat jam 3 am jugak kami bertolak...bas berhenti kejap untuk Subuh di suatu tempat yang dah hampir dengan Madinah. Kami juga dibekalkan dengan sarapan...ala-ala nasi ayam penyet..


Alhamdulillah....







No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts